reklama

Mama u lekarza

Asus, dobrze, że wszystko dobrze:-) Ty to się najeździsz. Drugi stopień dojrzałości łożyska na tym etapie ciąży to norma chyba, w końcu niedługo będziemy rodzić.

reklama
Drugi stopień dojrzałości łożyska na tym etapie ciąży to norma chyba, w końcu niedługo będziemy rodzić.

no dokladnie to alkiem prawidlowe :-) na ostatnim USG wyjasnil mi to lekarz dosc obrazowo, bo tez nie rozumialam tych terminow - a bywam dociekliwa ;-)

Lozysko mozna przyrownac do korzenia drzewa, na poczatku ziarenko puszcza takie kielki - to jest wlasnie kosmowka i jej zaczepienie do sciany macicy; potem te kielki sie rozwijaja i rozrastaja tworzac korzenie - to jest ta faza 2; a faza 3 to juz jest wtedy gdy juz sie zetnie drzewo to zostaje karpa - jak sie maluch rodzi, odcinaja pepowine i trzeba urodzic lozysko :rofl2:

do mnie trafila jego odp, mam nadzieje ze wam tez pomoze zrozumiec :-)

dziewczyny, co to może być, taki ból dosyć silny , jakby kolka? i do tego twardy brzuch. tez tak macie czasem? bo mnie teraz tak złapało, masakrycznie

A moja legitymacja ubezpieczeniowa była podbita ostatnio ponad 2 miesiące temu, więc juz jest nie ważna:baffled: a ja pracuje we wrocławiu( tzn teraz jestem na zwolnieniu) i nie chce mi sie taki kawał ciągnąć zeby ja podbić. To jest bez sensu, przecież kobiety w ciązy nie mozna zwolnic, więc nie mogłam stracić w tym czasie pracy:wściekła/y: pojadę do szpitala z niepodbita:dry:

kasikk nie można zwolnić, ale jeśli w czasie ciąży wygasa umowa to wcale nie musisz jej przedłużać, poza tym sama możesz się zwolnić. Może ktoś podjechać do firmy, w której pracujesz i ją podbić. Jak to jakaś duża firma to zadzwoń wcześniej czy tak zrobią. Poza tym musisz dostarczać zwolnienia lekarskie, więc wtedy możesz podbić legitymację.
A uważajcie na termin ważności, ponieważ z tego co widzę każdy sobie sam ustala jak długo ważna jest pieczątka. Ja już od dłuższego czasu spotykam się z miesięczną ważnością. Nie wiem kto to ustala, ale chyba w całym kraju mamy jednakowe prawo a egzekwowanie jego jakieś wszędzie inne :-):-):-).

No u nas legitymacja a raczej pieczątka też jest ważna miesiąc tylko.. Właśnie dziś wysyłam m. ze zwolnieniem i z tym żeby mi załatwił-szczególnie że ja też ostatni stempel mam z 5,11:baffled: a wczoraj moja ginka powiedziała, że 2 tygodnie nawet nie wytrzymam.. i za tydzień w piątek ostatnia wizyta i pewnie następny weekend.. godzina zero.. ech ale to szybko minęło:szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry