• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

ja mam ostatnią pieczątkę z września :D ale za tydzień to załatwię, Kasik ja też mieszkam poza Wrocławiem, żeby dostać się do pracy muszę jechać z przesiadkami koło 1,5 godziny ;/

reklama
NanaKG widze ze juz zbliza sie wielkimi kroczkami czas kiedy zobaczysz sie z dzieckiem ;-) trzymam kciuki!! Tak samo Antar ;-)
Pierwsze przepowiednie porodu już rozpoczete :rofl2: Strasznie szybko zlecialy te miesiace ciązy!

Na wczorajszej wizycie u lekarza dowiedzialam sie że.... szyjka zaczyna mieknąć, ale rozwarcie jest tak na opuszek palca" - wedlug lekarza malutkie :tak: Z miesiąc wytrwam, ale dostalam recepte na tabletki Fenoterol, aby opuściły mnie te wkurzajace skurcze :crazy: Mam nadzieje ze pomoże bo chce dotrzymac do lutego :-) Zakonczyc szkole rodzenia i przygotowac na spokojnie wyprawke :-D

Za dwa tygodnie wyczekiwane przez nas USG :-D I w koncu moze sie dowiemy czy bedzie synek na 100%... Na a pielegniarka powiedziala mi ze za dwa tygodnie mam do lekarza przyjsc z wynikami ostatnich juz badan krwi :confused: Wiecej badan (wymazow ani krwi) mi nie zrobia - no ale skoro uwazaja ze nie ma takiej potrzeby, hyh....

izabelkia kolka moze być po prostu ;-) jakies problemy jelitowe, albo macic naciska na jakis narzad... Za slabo opisalas rodzaj bólu i jego umiejscowienie zeby cos napisac :-p Jesli sie niepokoisz idz do lekarza, moze faktycznie cos nie jest tak jak byc powinno

Kolejną wizytę tam u nich mam za ok.2 tygodnie i wtedy mam być konsultowana przez większe grono specjalistów (w tym profesora) i zapadnie decyzja czy poród SN czy CC
no to już niedługo. :tak:Trzymam kciuki aby wszystko poszło po twojej myśli. :tak:Swoją drogą to dużo musisz przejść by domagać się czegoś co powinno już dawno być zatwierdzone w twoim przypadku.
Ja ostatnią wizytę u gina mam za 3 tyg . i na niej dostanę już skierowanie na cc. Gdy po dziesiejszej wizycie poinformowałam swojego gina o położeniu miednicowym malucha ten mnie tylko pocieszył, że przecież i tak na pewno będę miała cc z powodu siatkówki i żebym niczym sie nie martwiła.
Głowa do góry , tobie napewno tez się uda.:tak:

dziewczyny, co to może być, taki ból dosyć silny , jakby kolka? i do tego twardy brzuch. tez tak macie czasem? bo mnie teraz tak złapało, masakrycznie
To może wiązadła. A nie zasiedziałaś się lub nie zależałaś zbyt długo w jednym miejscu? Taką kolkę nieraz łapię gdy np. za długo leżę na wznak. Najgorzej jest na kozie u gienka.Wstać później z fotela to masakra.

.. a wczoraj moja ginka powiedziała, że 2 tygodnie nawet nie wytrzymam.. i za tydzień w piątek ostatnia wizyta i pewnie następny weekend.. godzina zero.. ech ale to szybko minęło:szok:
czyżbyś była jedną z pierwszych do rozpakowania? Rzeczywiście strasznie czas szybko leci.

nimfii fenoterol??? na końcówkę Ci dali ten lek??

asus to powodzenia na kolejnej wizycie żeby poszło po twojej myśli.

-j-
a co u Ciebie wyszło z tą CC? dadzą Ci skierownie czy nie? bo przepraszam ale jakoś przeoczyłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

nana to może już niedługo przywitasz malutką?? albo tak jak pisze megusek poczekasz dłużej niż niektóre z nas:-);-)

A ja (tzn. mój organizm) zaczyna się przygotowywać do porodu. Brzuch już całkiem nisko, bóle podbrzusza i brak snu w nocy, dzisiaj kolejna nocka nieprzespana i coraz więcej wydzieliny z pochwy, ale ja się jeszcze nie nastawiam bo moje dzieci mają to do siebie że spieszą się na świat tak od 20 do 30 tc wtedy kiedy im nie wolno a jak już mogą to grzecznie siedzą więc pewnie teraz też tak będzie.
Poza tym czuję się jak "z krzyża zdjęta" tak do dupy

Bo brałam ten lek w obydwu ciążach i nawet w szpitalu w kroplówce jest to lek właśnie rozkurczowy typowo zapobiegający przedwczesnym porodom tylko że w ciąży z kacperkiem już po 35c miałam odstawiony i teraz też już nie biorę. Ale patrzę na Twój suwaczek że u Ciebie 33tc( no ale szyjka Ci się nie skraca i nie masz rozwarcia) a jak długo masz brać??

No ja brałam pół tabletki co 4 godziny

Lekarz juz przed Świetami zastanawial sie czy mi ten lek przepisac... ale stwierdzil ze zaczeka jeszcze, bo wtedy mialam lżejsze skurcze.... Teraz juz sa takie nieprzyjemne, ze az boje sie pomyslec jak silne musza byc bole porodowe w porownaniu z tymi :szok:

Ale wracajac do samego leku... W ulotce jest napisane ze mozna go uzywac do 38tc w przypadku zagrazajacym przedwczesnym porodem...
Za dwa tygodnie ide do lekarza znowu wiec jesli bedzie trzeba wycofac te tabletki to przestane brac.... Zobaczymy jak sie organizm bedzie zachowywal...

Mysle ze lekarz chcial zapobiec skracaniu sie szyjki. Za dwa tygodnie bede miala USG - moze ono cos wyjasni :baffled:

Przedwczoraj gin zalecił mi na niskie ciśnienie i wysoki puls - wizytę u internisty. No i dzisiaj ją zaliczyłam (tzn wizytę a nie internistkę ;-))
Wysłała mnie na EKG i z wynikami wróciłam do niej. Niezbyt dobrze.
Wypisała mi skierowanie do kardiologa w pilnym terminie. No i trochę nastraszyła mnie CC.
Mówi, że jeżeli będę mieć takie ciśnienie to mogę nie wytrzymać kilku godzin porodu. :zawstydzona/y: kardiolog ma się mną zająć i sprawdzić czy się nadaję na SN. :dry: jeśli nie - dostanę zaświadczenie o CC.

reklama
nimfii fenoterol??? na końcówkę Ci dali ten lek??...

....-j- a co u Ciebie wyszło z tą CC? dadzą Ci skierownie czy nie? bo przepraszam ale jakoś przeoczyłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:....

...Poza tym czuję się jak "z krzyża zdjęta" tak do dupy

No właśnie moja koleżanka w 35tyg. ciąży też dostała fenotreol, bo szyjka jej się skracała. Widocznie maleństwo nie jest jeszcze gotowe do przyjścia na świat i chcą go jak najdłużej zatrzymać w brzuszku. Każdy dzień to lepsze rokowania.

jezyku mnie dadzą skierowanko bez problemu. Tak jak pisałam to na ogólnym za 3 tyg. mam ostatnią wizytę a potem ze skierowankiem mam jechac na szpital i tam juz umówić się na konkretną datę.To asus ma problemy z otrzymaniem takowego skierowania.
O ile wiem to elwis_m też cc będzie miała.I już ma skierowanie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry