• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mama u lekarza

Przedwczoraj gin zalecił mi na niskie ciśnienie i wysoki puls - wizytę u internisty. No i dzisiaj ją zaliczyłam (tzn wizytę a nie internistkę ;-))
Wysłała mnie na EKG i z wynikami wróciłam do niej. Niezbyt dobrze.
Wypisała mi skierowanie do kardiologa w pilnym terminie. No i trochę nastraszyła mnie CC.
Mówi, że jeżeli będę mieć takie ciśnienie to mogę nie wytrzymać kilku godzin porodu. :zawstydzona/y: kardiolog ma się mną zająć i sprawdzić czy się nadaję na SN. :dry: jeśli nie - dostanę zaświadczenie o CC.
no popatrz :baffled: A odnosnie ciśnienia przypomniało mi sie , że ja nisko cisnieniowiec ciążowy od wczoraj mam ciśnienie 130/70.:baffled:Na szczęście badania dobrze mi wyszły.Choć było juz podejrzenie zatrucia ciążowego, bo te wymioty... Ale nie puchłam i brak było białka w moczu. Aha i jeszcze jedno. Morfologia tak mi sie podniosła ( pewnie z wrażenia) , że nie musze już niczego brać.

reklama
dzięki dziewczyny :) wizyte mam w poniedziałek to zapytam. a ból narazie minął, wczoraj kilka godzin bolało może się przeforsowałam, albo rzeczywiście jelitka :) bedziemy obserwować:) dzięki, pozdrawiam;-)

bez cytatów. odpowiadam ogólnie :)
Ciśnienie mam różne: 90/60 puls 120, 80/38 puls 110 itp. i kołatanie serducha.
lajfik - szczerze powiedziawszy nie wiem co bym wolała. Myślę, że SN, ale się go boję i czasem wydaje mi się, że jednak CC byłoby lepsze, ale jednak po cc nie możesz sama opiekować się dzidzią, zanim wstaniesz z łóżka itp więc powracam do chęci o SN :-D taka ze mnie blondi że trudno mi powiedzieć co wolę.
Niech zdecyduje za mnie natura. Tak będzie najlepiej! :)

Byłam dzisiaj znowu na drugim EKG, o 16.00 miałam iść na konsultację z kardiologiem, ale pielęgniarz który mi zrobił EKG powiedział, że ten co dzisiaj przyjmuje o 16 jest tragiczny, opryskliwy i chamski :eek: więc powiedział, że idzie zapytać innej pani kardiolog czy mnie przyjmie. Ale, że ona już skończyła pracę to prosi żebym poszła jutro do niej popołudniu. Pielęgniarz mówi, że ona jest super więc cierpliwie czekam do jutra. Wtedy się wszystkiego dowiem. Ale ten Pan stwierdził, że wyniki ekg nie są jakieś specjalnie kiepskie więc mam się nie martwić.

Ardzesh, to moze nie bedziesz musiała mieć tego CC. Ja miałam taki wysoki puls z frankiem w ciązy i nikt nawet na to uwagi nie zwrócił. Ale ciśnienie masz faktycznie niskie.
Czasami babki po CC szybciej zajmują się maluchami niz te po SN, nie ma reguły.

mam podobnie jak ty ardzesh z wyborem co wolę czy cc czy sn. Stwierdziłam, że matka natura sama wybierze, a SN zaczynam się BAĆ!!! Termin zbliża się coraz większymi krokami i moje przerażenie wzrasta.

reklama
ardzesh, aga dobrze że jesteście nastawione na to co natura przyniesie ...mi CC do głowy nie przychodzi , ale jak trzeba będzie to i tez mnie pokroją :-D
no to kochanie czekaj cierpliwie do juterka do pani kardiolog...a potem śmigasz do ginka?
a ten pielęgniarz to chociaż przystojny ;-):-D:-D?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry