reklama
Widze dziewczyny, że większość z nas ma problemy z bakteriami w moczu i anemią. Na szczęście na posiewie wynik wyszedł już dobrze. W szpitalu przepisali mi Urosept 2x na noc, zobaczymy czy utrzymaja się dobre wyniki. A na anemie oczywiście żelazo Tardyferon Fol, tylko nie wiem czy coś mi pomogą te tabletki, bo ja mam zakaz jedzenia owoców, góra jedno, dwa dziennie, więc nie mam za dużo w sobie tej witaminy C i ciekawe czy przyjmie mi się to żelazo bez niej. Soki też raczej zabrobione, najlepsza mineralka, ale tak to już jest z tą dietą cukrzycową
Ale lekarze wiedzą przecież co robią.
Posiew z szyjki? Nic mi gin nie powiedzial, ale pielegniarka twierdzila ze powinnam dostac skierowanie na jakies badanie wymazu z pochwy wiec nie wiem
Moze robia to tym co maja zapalenie pecherza i bakerir w moczu, bo podobno lubia one przechodzic na uklad plciowy
Tabletki z żurawina ktore biore to Uromaxim - mysle ze jedzenie samej żurawiny nic nie da, bo to musialyby byc duze ilosci sokow czy dzemów
Moze robia to tym co maja zapalenie pecherza i bakerir w moczu, bo podobno lubia one przechodzic na uklad plciowyTabletki z żurawina ktore biore to Uromaxim - mysle ze jedzenie samej żurawiny nic nie da, bo to musialyby byc duze ilosci sokow czy dzemów
lajfik
Kuba i Kaja;*
A ja jestem wściekła jak cholera 
Te barany oczywiście nie zrobili mi USG ..bo i po co
...u mnie jest wszystko dobrze ..wyniki super ..i nie ma potrzeby na razie
..ale haloooo ....ja miałam USG w 14-stym tyg. ciąży u nich robione ...i co wy na to??? Ja mam dopiero lipę w tym Irysowie..
fakt faktem byłam prywatnie w polskiej klinice ,ale przeciez oni o tym nie wiedzą ...
No i tak to wyglada U mnie
Lekarka powiedziała mi ,że dziecko jest bardzo duże i kazała powtórzyc glukoze ..aby w razie czego wykluczyć jakieś niepewności ...chyba ,że po prostu jak wyniki wyjda dobre taka jej uroda ..i będzie BIG KAJA :-)
Chyba muszę zacząć im ściemniać że coś mnie boli to może wtedy się łaskawie doczekam usg..przecież to jest ważne .....hehheh teraz ja panikuję ;-);-):-)...ale kurde
..przecież to jest juz początek 33 tygodnia
... akrew ostatnoi maiłam 3,5 miesiąca temu i to było tylko dwa razy ;-)
W razie wojny pójdę znów do polskiej kliniki i muszę wydac 80euro za samo usg ,a drugie tyle kosztuje wizyta
...ale ją sobie chyba podaruję ..bo to skandal wydawać 160 Euro
No kochaniutkie więc niektóre z Was niech się cieszą że maja usg i badania ..
Musiałam sobie ponarzekać ...już mi lepiej;-):-)

Te barany oczywiście nie zrobili mi USG ..bo i po co
...u mnie jest wszystko dobrze ..wyniki super ..i nie ma potrzeby na razie
..ale haloooo ....ja miałam USG w 14-stym tyg. ciąży u nich robione ...i co wy na to??? Ja mam dopiero lipę w tym Irysowie..
fakt faktem byłam prywatnie w polskiej klinice ,ale przeciez oni o tym nie wiedzą ...
No i tak to wyglada U mnie Lekarka powiedziała mi ,że dziecko jest bardzo duże i kazała powtórzyc glukoze ..aby w razie czego wykluczyć jakieś niepewności ...chyba ,że po prostu jak wyniki wyjda dobre taka jej uroda ..i będzie BIG KAJA :-)
Chyba muszę zacząć im ściemniać że coś mnie boli to może wtedy się łaskawie doczekam usg..przecież to jest ważne .....hehheh teraz ja panikuję ;-);-):-)...ale kurde
..przecież to jest juz początek 33 tygodnia
... akrew ostatnoi maiłam 3,5 miesiąca temu i to było tylko dwa razy ;-)W razie wojny pójdę znów do polskiej kliniki i muszę wydac 80euro za samo usg ,a drugie tyle kosztuje wizyta
...ale ją sobie chyba podaruję ..bo to skandal wydawać 160 Euro
No kochaniutkie więc niektóre z Was niech się cieszą że maja usg i badania ..
Musiałam sobie ponarzekać ...już mi lepiej;-):-)

mamaflavii
Mama Flavii i Julianka
lajfik - ja bym tam kogos chyba zwymyslala, przeciez to normalne, ze matka po prostu chce zobaczyc swoje dzieciatko, a dzisiejszy stan techniki to umozliwia, to dlaczego nie, przeciez dla nich to zadne koszty. Zupelnie nie rozumiem
. Ja bylam w Londynie na przelomie marca i kwietnia i tam ronilam 6-tygodniowa ciaze i tez blagalam w trzech szpitalach o USG, by dowiedziec sie co sie dzieje i sie nie doprosilam :-(. Zrobili mi je dopiero po tygodniu, gdy bylo juz po wszystkim. 
. Ja bylam w Londynie na przelomie marca i kwietnia i tam ronilam 6-tygodniowa ciaze i tez blagalam w trzech szpitalach o USG, by dowiedziec sie co sie dzieje i sie nie doprosilam :-(. Zrobili mi je dopiero po tygodniu, gdy bylo juz po wszystkim. 
zapmarta
Karolkowa mama
Cholerka, a my tu czasem narzekamy na naszych specjalistów i służbę zdrowia, a wy dziewczyny macie czasem jeszcze gorzej ...
Lajfik - szkoda, przecież my czekamy na to aby zobaczyć swoje dzieciątka na monitorku...uuuuuuuuuuuuuuuuu
Mamaflavi - przeszłaś swoje... dobrze, że teraz jest w porządku.
Lajfik - szkoda, przecież my czekamy na to aby zobaczyć swoje dzieciątka na monitorku...uuuuuuuuuuuuuuuuu
Mamaflavi - przeszłaś swoje... dobrze, że teraz jest w porządku.
lajfik
Kuba i Kaja;*
Wczoraj dzwoniłam do mojej GP i umówiłam się na glukozę + całą morfologię na wtorek ..ale z tym drugim ściemniłam jej ....że lekarka w szpitalu kazała mi zrobić ...bo ona oczywiście nie kazała
...mam ich w d..ie już teraz ....po następnej wizycie nie wyjdę ze szpitala dopóki nie zrobią mi USG 

...mam ich w d..ie już teraz ....po następnej wizycie nie wyjdę ze szpitala dopóki nie zrobią mi USG 

lajfik
Kuba i Kaja;*
lajfik - ja bym tam kogos chyba zwymyslala, przeciez to normalne, ze matka po prostu chce zobaczyc swoje dzieciatko, a dzisiejszy stan techniki to umozliwia, to dlaczego nie, przeciez dla nich to zadne koszty. Zupelnie nie rozumiem. Ja bylam w Londynie na przelomie marca i kwietnia i tam ronilam 6-tygodniowa ciaze i tez blagalam w trzech szpitalach o USG, by dowiedziec sie co sie dzieje i sie nie doprosilam :-(. Zrobili mi je dopiero po tygodniu, gdy bylo juz po wszystkim.
![]()
Bardzo Ci współczuję ze musiałaś przez to przejść ....
No widzisz ...tak się prowadzi ciąże na Wyspach..ja się strasznie cieszę ,że mi nic nie dolega i wyniki są super :-)...no ale chyba zaglądać powinni do mojego brzucha co tam się dzieje no nie???? ;-) bo to że nie badaja w ogóle ginekologicznie to jeszcze przeżyję ...ale brak tego wczorajszego USG mnie dobił

reklama
mamaflavii - mnie również jest bardzo przykro, że musiałaś przez to przejść :-(
Na forum w pierwszym trymestrze sporo rozmawiałyśmy o takich przypadkach, że kobiety w ciąży na wyjazdach na wakacje nie mają co liczyć w razie problemów na pomoc lekarską, bo wszędzie uważa się poronienie za normalne :-(
Dlatego panicznie bałam się wyjechać gdziekolwiek na wakacje
lajfik- rozumiem co czujesz
też byłabym wściekła! I walcz o usg
)
Na forum w pierwszym trymestrze sporo rozmawiałyśmy o takich przypadkach, że kobiety w ciąży na wyjazdach na wakacje nie mają co liczyć w razie problemów na pomoc lekarską, bo wszędzie uważa się poronienie za normalne :-(
Dlatego panicznie bałam się wyjechać gdziekolwiek na wakacje
lajfik- rozumiem co czujesz