reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

avo moj gin nie ma USG, ja sie pocieszam ze jakby bylo bardzo zle to by mnie wyslal na IP a nie na KTG pojutrze...on twierdzi ze moze mlody spal i dlatego, ja to wogole zdziwiona bylam bo nie slyszalam zeby tetno kompletnie zanikalo , caly czas slyszalam,sama juz nie wiem, chociaz na wydruku widac tak jak on mowi, ale jakby tetno zanikalo to wtedy pokaze sie "dziura" w zapisie ktg czy bedzie sie rysowac kreska w dol do zera i wzrost?bo u mnie byly takie dziury, jakby drukarka nie drukowala . chociaz zapiszczalo pare razy. sama juz nie iwem. nie chce o tym myslec, mam nadzieje ze wie co robi

reklama
magnii gratuluję udanej wizyty

blond trzymam kciuki, żeby tylko na strachu się skończyło, w końcu nasze maleństwa to nie jakieś roboty i nie muszą chodzić jak w zegarku

dziewczyny, gratuluję wizyt!!

blond_20 - mam nadzieję, że wszystko w następnych badaniach będzie dobrze. Też się troszkę dziwie, że z tętnem maluszka 80 puścił Cię do domku. Jak na ostatniej wizycie ginka badała tętno mojej małej i było koło 120-130, to powiedziała, że malutka pewnie sobie śpi, albo jest bardzo spokojna.

120-130 jest jak dziecko spi, jak nie spi, ale spokojnie lezy to 130-150, jak wierzga to 150-170......
Blond, ja tez mam nadzieję,z eTwoja lekrka wie co robi- napewno zna się lepiej ode mnie.

Magnii- gratki wielkie:) to ile masz juz w sumie na plusie?

Witam,
wczorajsza wizyta jak najbardziej pozytywnie.
Zrobione USG i szyjki i małej.
Wymaz na posiew pobrany.
Waga moja -100 g.... hmmm od 20 marca nic mi nie przybyło a nawet ubyło biorąc pod uwage fakt, iz klusia wazyła wtedy 960 a wczoraj 2300. Szyjka idealnie zamknieta (dziwne bo w szpitalu twierdzili ze rozwarcie na pół palca) długość 3,6. Więc też bez zmian od ostatniej wizyty. Cisnienie tylko mi skoczyło - 130/100. Położna kazała kontrolować.

Gin powiedział ze w sumie to za 4 tygodnie swobodnie moge intensywanie zacząć spacerować, sprzątać, seksic sie do woli :)
A jezeli chce w idealnym terminie rodzic to magnez, no-spa i sie oszczędzać :)

Aylin gratuluje udanej wizyty!!!

Avo ja bylam na Ktg w piatek w szpitalu, wtexdy jak malego nie czulam i jak zaczal skakac mi w brzuchu to mial 136 tetno. teraz to ja juz nicnie wiem naprawde. a znowu Rafal to mial za wysokie tetno, zawsze 180-200. kompletne skrajnosci. pogadalam z mama, powiedziala ze skoro lekarz nie wyslal do szpitala to pewnie wie co robi, ale ja to normalnie mam juz serce w gardle i muse sie czyms zajac bo zwariuje naprawde.no i mi sie wydaje ze jednak podczas skurczu moze dziecku tetno spadac ami wyszly 3 skurcze( coprawda na poziomie 40 % tak okolo, no ale moze to jednak mialo jakis wplyw)

Avo oby. bo ja tam slyszalam normalne tetno jak zwykle, a nie jakies zwolnienia i przyspieszenia. bo przeciez to by bylo slychac. tak sobie to teraz tlumacze co by na glowe nie dostac.

reklama
Do góry