reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Gratulacje z udanych wizyt:-)

My po USG. Wszystko generalnie w normie, ale lekarka powiedziała, że dzidzia jest ogólnie malutka - waży 1900g i brzuszka nie ma za dużego, co trzeba będzie kontrolować. Trochę mnie tym zmartwiła, no ale mam nadzieję, że tak jak powiedziała widocznie taka jej uroda.

reklama
Gratuluję udanych wizyt:-) Ja wczoraj też byłam u gina no i niestety szyjka mi się skraca i jakby tego byyło mało to dostałam jakiegoś zapalenia co podobno w ciąży jest normalne:baffled: później zrobił mi jeszcze KTG no i się zaczęło...dostałąm meeeega skurczy co chwila brzuch twardy jak kamień więc na zapisie same góry i doliny:szok::szok::szok: na co pan doktor "WOW" i przepisał mi Fenoterol, kazał duuużo leżeć i odpoczywać tylko że po tym cholerstwie wszystko mi się trzęsło w środku :baffled: już myślałam że odwiedzę IP. Aaaaa na zapalenie dostałam Clotrimazolum .... :baffled:tak mnie żaba piekła od tego że choćby nie wiem co to więcej sobie tego niezaaplikujer:szok:USG mam dopiero 15 maja i gin powiedział żebym wytrzymala w dwupaku przynajmniej do 20...

Miśki Muńka gratuluję udanych wizyt!

Malinka będzie dobrze, współczuję Fenoterolu, ale już niewiele czasu zostało, wytrzymasz ;-)

Muńka to nasze dzieci ważą tyle samo, tylko że jedno za duże a drugie za małe ;-). Wagą się nie przejmuj bo usg podaje szacunkową wagę, która często jest zupełnie inna. Moi chłopcy urodzili się z inną wagą.

Malinka ojej to uważaj na siebie! W sprawie leku zadzwoń do gina bo taka reakcja chyba nie powinna występować. A przed porodem musisz się wyleczyć :tak:

Malinka trzymaj się, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, zadzwoń do lekarza i powiedz o tych objawach po zażyciu, czasami dają coś na złagodzenie negatywnych skutków ubocznych

Ale już macie spore kluski! A Ty się Muńka nie martw, moje dziecko było już oskarżane o posiadanie za krótkich nóg, a na nast. USG okazało się, że to jakaś bzdura. A sam też jest dość lekki, tylko kto powiedział, że każde dziecko musi być pulpetem? :)

ja tez juz po usg, maly moj podobno tez chudziutki a dlugi wazy 2300g tez mi gin powiedzial ze ma maly brzuszek.... ale ogolnie wsio okej, ulozony juz ladnie, mam filmik jak ssie pepowine:-D:-D
Malinka ja tak samo zareagowalam po tym fenoterolu, wiec odlozylam to w cholere i lekarz pow ze dobrze ze odlozylam bo ja myslalam ze dostane zawalu...
wiecei co w sumie to sie nawet ciesze ze nie jest taaaki duzy, bo moj maz i w ogole u niego w rodzinie rodzily sie koloski:szok::szok:takie po 5 kilo, wiec z dwojga zlego jak wszystko jest okej to wole zeby byl mniejszy....

reklama
Muńka to nasze dzieci ważą tyle samo, tylko że jedno za duże a drugie za małe ;-). Wagą się nie przejmuj bo usg podaje szacunkową wagę, która często jest zupełnie inna. Moi chłopcy urodzili się z inną wagą.

wagą się tak nie przejmuję, bardziej tym brzucholkiem, no ale mam nadzieję, że będzie rósł :tak:

ja tez juz po usg, maly moj podobno tez chudziutki a dlugi wazy 2300g tez mi gin powiedzial ze ma maly brzuszek.... ale ogolnie wsio okej, ulozony juz ladnie, mam filmik jak ssie pepowine:-D:-D
Malinka ja tak samo zareagowalam po tym fenoterolu, wiec odlozylam to w cholere i lekarz pow ze dobrze ze odlozylam bo ja myslalam ze dostane zawalu...
wiecei co w sumie to sie nawet ciesze ze nie jest taaaki duzy, bo moj maz i w ogole u niego w rodzinie rodzily sie koloski:szok::szok:takie po 5 kilo, wiec z dwojga zlego jak wszystko jest okej to wole zeby byl mniejszy....

a jaki ma Twój mały wymiar brzuszka?

Do góry