reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

Witam dzieweczki:)
Jak minął dzionek???
Ja juz dzisiaj sie lepiej poczulam wiec wybralam sie na miasto i sie tylko zdenerwowala bo mialam tyyyyle rzeczy zalatwic a jak na zlosc nic nie zalatwilam.

No a co do karmienia to posluchalam was i nie przestalam. Bo to chyba nie grypsko tylko angina:wściekła/y::wściekła/y: ale juz dzisiaj jest lepiej. W sumie to w nocy jest najgorzej!

A jeszcze jedna sprawa. Powiedzcie co byscie zrobily na moim miejscu?? Mieszkam w pietrowym domu i moj synus zawsze zasypial na dole w foteliku albo w wozku i jak sami szlismy na gore spac to go bralam na gore. Nie przeszkadzal mu telewizor, rozmowy nieraz dosc glosne! No ale teraz to moj synus od jakiegos czasu to nie chce spac tak jak na poczatku i wyobrazcie sobie ze ciezko go uspac na dole nawet do 1 walczymy. Ale jak juz zasnie o tej 1 to spi do 12 w poludnie (oczywiscie z przerwami na jedzonko). I nie wiem co zrobic. Bo chcialabym go nauczyc zasypiania w lozeczku i nie o 1 tylko o 8 gora 9. Ostatnio probowalam i ladnie zasnal tylko ze ja juz musialam siedziec razem z nim w pokoju na goze bo na dole bym nie slyszala jak by zaczal plakac. A nie jestem nauczona zeby o 8 juz spac. Z tad moje pytanie. Czy zostawilbyscie same spiace dziecko na goze??? Czy moze zainwestowac w elektroniczna nianie???

reklama
:blink:
Witam dzieweczki:)
Jak minął dzionek???
Ja juz dzisiaj sie lepiej poczulam wiec wybralam sie na miasto i sie tylko zdenerwowala bo mialam tyyyyle rzeczy zalatwic a jak na zlosc nic nie zalatwilam.

No a co do karmienia to posluchalam was i nie przestalam. Bo to chyba nie grypsko tylko angina:wściekła/y::wściekła/y: ale juz dzisiaj jest lepiej. W sumie to w nocy jest najgorzej!

A jeszcze jedna sprawa. Powiedzcie co byscie zrobily na moim miejscu?? Mieszkam w pietrowym domu i moj synus zawsze zasypial na dole w foteliku albo w wozku i jak sami szlismy na gore spac to go bralam na gore. Nie przeszkadzal mu telewizor, rozmowy nieraz dosc glosne! No ale teraz to moj synus od jakiegos czasu to nie chce spac tak jak na poczatku i wyobrazcie sobie ze ciezko go uspac na dole nawet do 1 walczymy. Ale jak juz zasnie o tej 1 to spi do 12 w poludnie (oczywiscie z przerwami na jedzonko). I nie wiem co zrobic. Bo chcialabym go nauczyc zasypiania w lozeczku i nie o 1 tylko o 8 gora 9. Ostatnio probowalam i ladnie zasnal tylko ze ja juz musialam siedziec razem z nim w pokoju na goze bo na dole bym nie slyszala jak by zaczal plakac. A nie jestem nauczona zeby o 8 juz spac. Z tad moje pytanie. Czy zostawilbyscie same spiace dziecko na goze??? Czy moze zainwestowac w elektroniczna nianie???
wydaje mi sie ze w tym etapie dzieci zaczynaja wylapywac wiecej dzwiekow dobiegajacych z otoczenia i stad problem z zasypianiem przy telewizorze bardziej wrazliwe na pojedyncze dzwieki sa. wiec tak jak mowisz lepiej kupic elektroniczna nianie zawsze masz pod kontrola dzidziusia.

a powiedzcie mi jaki najlepszy zel na zabkowanie bo u nas tragedia:-(mamy vibrucol i szczoteczke do masowania dziaselek oraz zel bobodent ktory jest do niczego. zabkowanie plus zapalenie oskrzeli:-:)-:)-(

a powiedzcie mi jaki najlepszy zel na zabkowanie bo u nas tragedia:-(mamy vibrucol i szczoteczke do masowania dziaselek oraz zel bobodent ktory jest do niczego. zabkowanie plus zapalenie oskrzeli:-:)-:)-(

Ja znam tylko sachol na zabkowanie. Sama nie dawalam bo u mnie do zabkowania jeszcze troche:-) ale kolezanki dawaly... znaczy smarowaly!

aaniaa ;-) ja karmilam synka majac ponad 40 st.C goraczki i antybiotyk tez wtedy bralam...

a co do spania w osobnym pokoju to ja marze o tym zeby moc polozyc jedno w jednym, drugie w drugim a nas w trzecim pokoju ale warunkow ku temu brak...

co prawda sa noce kiedy biegam miedzy pokojem Jaska a naszym (Monia jeszcze z znami w pokoju spi) i czasem jak spie u Jaska pol nocy to mnie placz Moniki obudzi i wtedy lece do niej :-)

jak masz wieksze mieszkanie to niania jest super - mielismy taka jak mieszkalismy z moimi rodzicami i szlismy do pracy - Jasiek zostawal w swoim lozeczku a babcia dostawala nianie i slyszala jak sie chlopak budzil :-) chyba ze sie baterie wyczerpaly... radze do kompletu kupic ladowarke i odpowiednie baterie :-)

cos to tak sie powoli to wszystko rozkreca:-) dzisiaj tylko 1 post!
A ja jutro ide do lekarza i bede wiedziala ile moj maly szkrab wazy:-) Bo ostatnio jak poszlam do lekarza to i ona i ja bylasmy w ciezkim szoku. Wiec: od razu po porodzie 3500, 2 tyg po 3950, 4 tyg po 4900:szok::szok::szok::tak::tak::tak: Zobaczymy ile teraz wazy, bo pampuchy ma takie na policzkach:-D Mowimy do niego chomiczek:-D:-D:-D

A ja wczoraj byłam z córcią na szczepieniu waży 6100kg. i cudak mały nawet się nie skrzywił jak ją kuli tylko się uśmiechała do pielegniarki.

A ja wczoraj byłam z córcią na szczepieniu waży 6100kg. i cudak mały nawet się nie skrzywił jak ją kuli tylko się uśmiechała do pielegniarki.
moje dziecie tez na szczepionki nawet sie nie wzdryga:-D:-D:-D podobnie jak pobieranie krwi i zastrzyki:-D:-D lekarki tylko sie dziwia:szok:a waga: urodzil sie 3300g, jak mial 3.5 tyg wazyl 4400g, ostatnio wazony byl jak mial 3 miesiace i waga 5800 g duzo??? nie mam pojecia :confused: niewiem jak teraz prawie 5 miesiecy wszystko sie opoznilo przez ta nieszczesna chorobe:wściekła/y:ale z siatki nie wybiega tylko ze wzrostem troche odstaje!!!! 3 miesiace 68cm!!!! po tacie chyba:-)

reklama
cos to tak sie powoli to wszystko rozkreca:-) dzisiaj tylko 1 post!
A ja jutro ide do lekarza i bede wiedziala ile moj maly szkrab wazy:-) Bo ostatnio jak poszlam do lekarza to i ona i ja bylasmy w ciezkim szoku. Wiec: od razu po porodzie 3500, 2 tyg po 3950, 4 tyg po 4900:szok::szok::szok::tak::tak::tak: Zobaczymy ile teraz wazy, bo pampuchy ma takie na policzkach:-D Mowimy do niego chomiczek:-D:-D:-D
no faktycznie powoli sie to troche rozkreca:-) albo nasze dzieci tak porzebuja naszej uwagi jednoczesnie zabierajac nam wolny czas:-D:blink:

Do góry