reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie i ich malenstwa 2009

15-go bedzie mial 8 miesiecy.jednak pewnie wiesz,ze dzieci roznie sie rozwijaja,mojej kolezanki synek sam stoi i potrafi wstac trzymajac sie barierek lozeczka,moj tego nie umie:-)

Wiem. Mój synek bardo szybko poszedł na nogi i pod koniec 8 miesiąca już sam chodził. Wszystko robił dużo za szybko. Ile my się po neurologch nachodziliśmy, ale nikt nie stwierdził WNM. Teraz znowu to samo i mnie to lekko już denerwuje. Na szczęście Zu nie jest taka szybka jak synek :)

reklama
No właśnie nie wiem. Kolżanki z innego forum mnie też wysyłały kilka razy. Bo mała robiła za wcześnie przewroty, łódeczke... Ciągle słysze o rehabilitacji. Jak dziecko robi coś a wcześnie to jest to anomalia i trzeba rehabilitować. Wkurza mnie to.
moja dzidzia urodzila sie w sierpniu i od miesiaca ponad przewraca sie z brzucha na plecy i na odwrot a od paru tyg probuje siadac!!!!:-)nie strasz mnie zadna rehabilitacja;-)!!!!! lekarka powiedziala nam ze wszystko w porzadku z napieciem miesniowym i mowila ze nie ktore dzieci rozwijaja sie szybciej i kazde ma swoje tempo. a tu takie nowinki?? hmm nie slyszalam nic nigdy o rehabilitacjach......

bezsens!!!!!! pewnie kolezanki mowily o zespole napiecia miesniowego,tez duzo o tym slyszalam,ale naprawde to widac,ze z dzieckiem cos jest nie tak.mojej znajomej synek ma slabe napiecie i dlatego wiem , jakie sa objawy. moj synek swietnie zaczynal trzymac glowke jak mial 2.5 miesiaca i turlal sie , i wszystko z nim jest super!!!!!!! niektore mamy za duzo czytaja i bez zrozumienia!!!!!!!

Chodzi o takie mamy, których dzieci były rehabilitowane i teraz one uważają, że są najmądrejsze na świecie. Wyobraź sobie, że byłam u neurologa i powiedział, że jest wszystko ok a na forum usłyszałam, że głupi lekarz albo ja i źle rozumiałam.
Zuzanka na 6 tygodni trzymała wysoko główke i obracała się z bruszka na plecki i nasza pediatra to widziała i tylko się uśmiechneła i stwierdziła, że sprytna jest mała. Cieszyłam się, ale moja radość nie trwała długo, bo dowiedziłam się zaraz, że coś jest nie tak...

to pieknie teraz DR GOOGLE i mam po spaniu:-):-);-). Nie zartuje, tak jak piszesz honda ja tam nie widze zeby z moim dzieckiem bylo cos nie tak:-( poprostu niektorym sie chyba nudzi i sobie problemow szukaja tam gdzie ich nie ma;-);-);-)

moja dzidzia urodzila sie w sierpniu i od miesiaca ponad przewraca sie z brzucha na plecy i na odwrot a od paru tyg probuje siadac!!!!:-)nie strasz mnie zadna rehabilitacja;-)!!!!! lekarka powiedziala nam ze wszystko w porzadku z napieciem miesniowym i mowila ze nie ktore dzieci rozwijaja sie szybciej i kazde ma swoje tempo. a tu takie nowinki?? hmm nie slyszalam nic nigdy o rehabilitacjach......

Normalne podeście normalnej mamy. To my wiemy najlepiej co jest dobre dla naszych dzieci!
Moje dziecko przewracało się z brzuszka na plecki poprzez machnięcie głową i bok i to podobno jest źle :szok:

Sama siada?

Normalne podeście normalnej mamy. To my wiemy najlepiej co jest dobre dla naszych dzieci!
Moje dziecko przewracało się z brzuszka na plecki poprzez machnięcie głową i bok i to podobno jest źle :szok:

Sama siada?
sam jeszcze to tak nie, ale jak sie chwyci paluszka albo czegokolwiek co umozliwi podniesienie to usiadzie:-) nie posiedzi za dlugo bo jeszcze troche nie ma sily ;-) ale proby juz sa. I to cos dziwnego??? mojej kolezanki corka jak miala 4 miesiace sama siadala i nie uwierzylabym nigdy ale na wlasne oczy widzialm i jakos rehabilitacji zadnych nie miala i zdrowa duza panna;-)

to pieknie teraz DR GOOGLE i mam po spaniu:-):-);-). Nie zartuje, tak jak piszesz honda ja tam nie widze zeby z moim dzieckiem bylo cos nie tak:-( poprostu niektorym sie chyba nudzi i sobie problemow szukaja tam gdzie ich nie ma;-);-);-)

Ojej nie chciałam cię straszyć. Sorry, że tak się wam wyżaliłam.
Ja tam wiem, że moją małą jest wszystko ok i dobijają mnie ludzie, którzy na siłe wciskają mi różne choroby.

Ojej nie chciałam cię straszyć. Sorry, że tak się wam wyżaliłam.
Ja tam wiem, że moją małą jest wszystko ok i dobijają mnie ludzie, którzy na siłe wciskają mi różne choroby.
nie wystraszylas mnie tylko troche sie zdziwilam:baffled: bo pierwszy raz slysze o jakis rehabilitacjach. przeciez jak dziecko ma wzmozone napiecie to chyba jest to widac np. biorac dziecko na rece ze jest sztywne jak deska i glowki nie trzeba trzymac albo jak ma slabe napiecie to wiadomo za wiotkie. jak lekarz pediatra nic nam nie mowi to w takim razie wszystko OK :tak::-)

reklama
sam jeszcze to tak nie, ale jak sie chwyci paluszka albo czegokolwiek co umozliwi podniesienie to usiadzie:-) nie posiedzi za dlugo bo jeszcze troche nie ma sily ;-) ale proby juz sa. I to cos dziwnego??? mojej kolezanki corka jak miala 4 miesiace sama siadala i nie uwierzylabym nigdy ale na wlasne oczy widzialm i jakos rehabilitacji zadnych nie miala i zdrowa duza panna;-)

Mój synek miał 3 mesiące jak odciągał się do siadania i 6 kiedy sam usiadł. Oczywiście nasze pediatra wysłała nas do naurologa. Zuzia ma 4 miesiące i podciąga się za rączki do siadania, dla mnie to normallne zachowanie w tym wieku, ale nie dla tamtych mam. Podobno nie wolno podawać rączek do siadania. Jakich ja się awantur a to podawanie rączek naczytałam :szok:

Do góry