reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

hmmm... wlasnie pobiegłam poczytać co pisze na buteleczce durexa i nic takiego nie ma - jest tylko napisane, ze nie jest środkiem antykoncepcyjnym i nie zawiera środka plemikobójczego ... dziwne, ale ja juz dawno kupowałam, moze teraz dopisali ???!! możliwe?
może dopisali, a może tylko czerwony ma takie działanie, bo ja mam czerwony właśnie.

reklama
Witam wszystkie wieczorkiem:-D
Chciałam się przyłaczyc do was jako staraczka. Byłam w marcóweczkach ale 22.08.08 ciaża obumarła od tego czasu nie chciałam w sumie zaczac staran o nowa fasolke (chyba nie byłam gotowa psychicznie) teraz ta mysl nie daje mi spokoju ciagle gdzies krąży po głowie... mało tego od kilku dni powinnam miec @ i nie ma... :szok: nie robiłam zadnego tesciku poczekam kilka dni ale tak strasznie się ciesze na sama mysl... Teraz nie chce zapeszac nawet tego nie wypowiadam
Pozdrawiam was serdecznie :-)
Śpijcie dobrze

NINONKA,KASIULEK co u Was ? KROPTUSIA co u Ciebie ?

Hey Kochana,

Jestem tu codzien i sledze Was na biezaco :-) trzymajac kciukasy jak ktoras sie zbliza do konca cyklu oraz za starajace sie :)...U mnie jakos leci choc ostatnie 2 tyg to tylko stres czekam na b. wazne wyniki badan :-( Zrobilam sobie komplet i m.in cytomegalie IgG NIESTETY WYSZŁO DODATNIE :-( wiec juz zalapalam dola bo oznacza to ze jak IgM wyjdzie dodatnie to przechodze wlasnie cytomegalie....a co to oznacza dla kobiety w ciazy wole tu nie pisac a raczej zalecam toxo i cytomegalie prze zajsciem w ciaze :-(
Powoduje ona wiele szkod kobiecie w ciazy: wady plodu, rozwojowe, poronienia, obumarcia, choroby genetyczne..o ile sie dziecko rodzi to z czyms...wodoglowie a zreszta,....jest ciezkie do wykrycia bo przebiega bezobjawowow jak przeziebienie...

Poki co mysle pozytywnie moze wyjdzie negatywny co oznacza ze mam przeciwciala i to przechodzilam :-( ale boje sie okrutnie dzis jade...Poza tym ok, dzidzius ma 5 mc, rosnie jak na drozdzach, czuje juz ruchy, a za tydzien badanie genetyczne, przeziernosc karkowa...ale tym sie jakos nie stresuje....

Dolegliwosci wiekszych nie ma, spanie przechodzi, skurcze od poczatku dokuczaja, mdlosci ... hmm w sumie brak , apetyt mega, kawa smakuje do fajek ciagnie gdyby nie brzuch i ruchy ciezko by mi sie bylo domyslec :) ....W pasie na dzien dzisiejszy 93 cm :-)

Hey Kochana,

Jestem tu codzien i sledze Was na biezaco :-) trzymajac kciukasy jak ktoras sie zbliza do konca cyklu oraz za starajace sie :)...U mnie jakos leci choc ostatnie 2 tyg to tylko stres czekam na b. wazne wyniki badan :-( Zrobilam sobie komplet i m.in cytomegalie IgG NIESTETY WYSZŁO DODATNIE :-( wiec juz zalapalam dola bo oznacza to ze jak IgM wyjdzie dodatnie to przechodze wlasnie cytomegalie....a co to oznacza dla kobiety w ciazy wole tu nie pisac a raczej zalecam toxo i cytomegalie prze zajsciem w ciaze :-(
Powoduje ona wiele szkod kobiecie w ciazy: wady plodu, rozwojowe, poronienia, obumarcia, choroby genetyczne..o ile sie dziecko rodzi to z czyms...wodoglowie a zreszta,....jest ciezkie do wykrycia bo przebiega bezobjawowow jak przeziebienie...

Poki co mysle pozytywnie moze wyjdzie negatywny co oznacza ze mam przeciwciala i to przechodzilam :-( ale boje sie okrutnie dzis jade...Poza tym ok, dzidzius ma 5 mc, rosnie jak na drozdzach, czuje juz ruchy, a za tydzien badanie genetyczne, przeziernosc karkowa...ale tym sie jakos nie stresuje....

Dolegliwosci wiekszych nie ma, spanie przechodzi, skurcze od poczatku dokuczaja, mdlosci ... hmm w sumie brak , apetyt mega, kawa smakuje do fajek ciagnie gdyby nie brzuch i ruchy ciezko by mi sie bylo domyslec :) ....W pasie na dzien dzisiejszy 93 cm :-)
nie martw sie kroptusiu napewno wynik bedzie ok,a jak Igg jest dodatnie to dobrze,bo znaczy to,ze masz przeciwciala,choc to napewno juz wiesz:),ja tez robilam te badania jakies 4 miesiace temu i tez mialam Igg dodatnie ale Igm ujemne,lekarz powiedzial,ze wyniki sa ok,napisz co Ci wyszlo z tym Igm,trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze,choc mysle,ze napewno bedzie:),pozdrawiam

Kroptusia, wszystko będzie dobrze! Ja będąc w ciąży zrobiłam na polecenie lekarza testy na cytomegalię i 2 dni chodziłam zdenerwowana, ponieważ wyszedł mi pozytywny wynik. Z wynikami w ręku szukałam w Internecie informacji o tej chorobie i się załamałam. Tyle starań o dzidziusia, nareszcie udało mi się zajść w ciążę, a tu taka choroba. Po 2 dniach, czyli po wizycie u gina, odetchnęłam z ulgą i śmiałam się ze swojej niewiedzy, czarnowidztwa. Okazało się, że wynik pozytywny był jak najbardziej wskazany - miałam przeciwciała! Musiałam kiedyś przejść tę chorobę, o czym nie wiedziałam.
Dlatego nie martw się, bo zmartwienia dzidzi nie służą;-)

reklama
Witam nowe twarze!!!
w sumie na tabsach jest info, że owulacja powinna wystąpić po 3 cyklach od odstawienia.
A u mnie cykl jeszcze nie jest stracony, jeszcze tydzień, straaaaaasznie długi tydzień
Co do odchudzania to mnie by sięmprzydało, bo zostalo mi makabrycznie duzo kilogramów po ciązy. Z tym, że zapału starcza mi na pól dnia :sorry2:ale obbiecuję solennie wziąć się za siebie, bo dziś spotkała mnie niejaka przykrośc z tego powodu: byłam z dzieciakami na wycieczce w Zamku Królewskim. Stoję i slucham co przewodnik im mówi, nagle napada mnie kustosz z krzesłem żebym sobie usiadła, bo musi mi być już ciężko w ciązy tyle czasu stać :-:)-(chciał czlowiek dobrze, ale głupio i przykro mi do tej pory :-(trochę uratowała mnie koleżanka - w ciąży ale chuda jak patyk i sama klapnęła na tym miejscu ;-)
może ttrzeba wziąć ta sytuację za dobrą wróżbę?! :-)
ja już nie mogę wytrzymać, już 2 zuzyłam :zawstydzona/y:a to jeszcze tydzień do końca :zawstydzona/y:
i cos czuję, ze może tym razem.... bo ciągle się przejęzyczam "w tej ciąży...." może coś jest na rzeczy :-) albo to juz po prostu obsesja:no:

Na moim opakowaniu i ulotce nie ma takiej informacji :baffled:

Poza tym ostatnio troche myslalam, jak to by bylo gdybym faktycznie zaszla w ciaze, bo troche przeciw jest a mianowice studia, tzn co by bylo gdyby ciaza byla zagrozona i musialabym lezec, albo cos innego i jak bym miala sobie poradzic. Wiec decyzje jaka podjelam to przestac sie starac ale psychicznie. poprostu korzystac z seksu kiedy mamy ochote a nie liczyc dni plodne i wtedy do dziela czy sie chce czy nie! Jak wpadnie fasolinka to super a jak nie to nie bedzie tragedii Tak sobie obiecuje a jak to bedzie to czas pokaze, nie opuszczam Was i 3mam kciukasy za nas wszystkie ale zwalniam tempa, bo to nie ma sensu sie katowac myslami- buziam i wpadne wieczorkiem

Ostatnia edycja:
Do góry