reklama

Mamy 2014

Jord, teraz, w kwietniu byłoby, jakby się nie wyrobiło, a chcemy przed postem i by Mała była mała :)

Tak czytam o pobudkach i się może nie wypowiem, bo dziś wstałam o 3, o 10 poszła spać, i o 7... czasem wstaję dwa razy i sobie krzywduję :P

reklama
Konwalianka,
jak chcesz w nocy spać to możesz (jak masz ku temu warunki) wziąć dziecko do siebie i nie będziesz się tak bardzo wybudzać. Ja czasami w ogóle się nie budziłam jak młoda się przystawiała do piersi ;-)
Jak chcesz go pomału odstawiać to zrób test dlaczego on w nocy chce piersi. Albo chce mu się pić albo jeść albo przytulać.
Daj wody, jak po tym zaśnie to znak że był spragniony.
Jak nie zaśnie to może głodny, wtedy daj mu kaszkę na kolację to do rana wytrzyma.
A jak chce się przytulać to może jakoś rytuał wieczorny zmienić, żeby było więcej czułości.
Ja tak robiłam. Zaczęłam od kaszek na kolację, tak mi pediatra zaleciła. Potem w nocy dawałam wodę do picia (nadal tak robię) no i smok był w użyciu, więc potrzeba ssania też zaspokojona. A że śpi z nami to bliskości też jej nie brakowało ;-)
Karmiłam 17 msc :-)

Kaszkę już mu dawałam, ale niewiele się poprawiło.. ja mam wrażenie, ze on czasem budzi mi się "z przyzwyczajenia", zazwyczaj o tych samych porach.. ale spróbuje z tą wodą, tym bardziej, ze on niewiele chce pić w ciagu dnia.. on śpi z nami w łóżku, ale tak się rozpycha, że szok..nie powiem - lubię to, ale coraz częściej rozważam przeniesienie go do łóżeczka. W dzień śpi w nim bez problemu, w nocy zasypia w nim też bez problemu.. pdopiero jak mi się obudzi ok. 24 to go biorę do nas, bo już nie mam siły wstawać.. smoczka w nocy nie chce, uzywa tylko do zasypiania w dzień..

A Twój Tymek to Tymon czy Tymoteusz?
u nas Tymoteusz :-D

dzięki za rady..

aaa i witam się z Wami! Miłego dnia

Hej hej!

Jeeeeju, u mnie znów ból gardła! :eek::angry: Dziś chyba będę musiała zrobić nalot na aptekę...
Mia po szczepieniu ma się dobrze. Spała ładnie w nocy i gorączki na szczęście nie było.
:happy:
A w niedzielę jedziemy na koncert Rammsteina, ale średnio mi się chce, bo zupełnie nie w formie jestem.

Mary! Twoja Mia to rośnie w oczach. No ale w końcu już 3msc skończyła :-)
Ja wczoraj poszłam spać razem z Łucją, tzn. zasnęłam usypiając ją i spałam do rana. Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów byłam dziś wyspana i wiedziałam w pracy co robię ;-) Tak to jak zombie chodzę. Rozważam, żeby częściej kłaść się spać przed północą ;-) Też nie bardzo mogę spać w ciągu dnia - w pracy jestem.

Jord - no, wreszcie! :-) I powiem, ze to naprawdę jest magiczny miesiąc - Mii kolki najwyraźniej minęły! :happy::happy::happy::happy::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-):-):-):-) Kochana, późno chodzisz spać, ale ja mam tak samo. Ale od pewnego czasu 21-22 padam, bo naprawdę jestem zmęczona, a to jedyna opcja, by się coś wyspać, bo w dzień nie daję rady...

Konwalianka - powodzenia z przeprowadzką małego do łóżeczka. U nas było na szczęście OK, ale ja się bałam, ze będzie protest. Może to dlatego, ze Mia jest jeszcze malutka i nawet nie zauważyła tej zmiany. Trzymam kciuki!

Jord, livastrid no niby jeszcze mam szanse się załapać na 2012 hehe zobaczymy... ten cykl i następny. pewnie że bym chciała :)

dziewczyny ja na dwójce poprzestanę! :rofl2: chociaż zawsze może być wpadka kontrolowana :cool2: (żart) heh

Miłego dnia dziewczynki! :)

ŚLICZNE TE WASZE DZIECIACZKI MALUTKIE :))))))

Jord, livastrid no niby jeszcze mam szanse się załapać na 2012 hehe zobaczymy... ten cykl i następny. pewnie że bym chciała :)

dziewczyny ja na dwójce poprzestanę! :rofl2: chociaż zawsze może być wpadka kontrolowana :cool2: (żart) heh

Miłego dnia dziewczynki! :)

ŚLICZNE TE WASZE DZIECIACZKI MALUTKIE :))))))

Kinga - trzymam kciuki!!! :-):-):-) Niedługo będziesz się cieszyć drugim maluszkiem - chcecie chłopca czy dziewczynkę? Mnie się ostatnio bardzo zachciało drugiego maluszka! :tak::tak::tak: Ciekawe, czy dotrwamy do 2014... :laugh2::laugh2::laugh2:

Kinga - trzymam kciuki!!! :-):-):-) Niedługo będziesz się cieszyć drugim maluszkiem - chcecie chłopca czy dziewczynkę? Mnie się ostatnio bardzo zachciało drugiego maluszka! :tak::tak::tak: Ciekawe, czy dotrwamy do 2014... :laugh2::laugh2::laugh2:
rybcia po takim czasie jak my się staramy to dla mnie już nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ważne aby się w końcu udało!!!! :-) fakt że dziewczynka mi się marzy no ale co będzie to pokochamy mocno! nie mam już siły planować płeć i czekać bo wiadomo że z planowaniem nie jest tak łatwo i szybko.
To może na 2013 rok zaplanujcie dzidzi!!! :rofl2:

Witam się z Wami , serdecznie :-)
u mnie z weną lepiej jutro wyprawiam urodzinki więc mnie będzie mniej ,
robię takie małe przyjęcie na 4 osoby już zrobiłam zakupy resztę dokupię jak z M pojedziemy do biedronki :P
zrobię sałatkę gyrosa , kotleciki z piersi kurczaka z ananasem i serem , udka pieczone , takie zwykłe kotlety i zakąski na zimno wędlinkę, warzywka i takie tam teraz gotuję zupkę jarzynową ulubioną zupkę M.

rybcia po takim czasie jak my się staramy to dla mnie już nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ważne aby się w końcu udało!!!! :-) fakt że dziewczynka mi się marzy no ale co będzie to pokochamy mocno! nie mam już siły planować płeć i czekać bo wiadomo że z planowaniem nie jest tak łatwo i szybko.
To może na 2013 rok zaplanujcie dzidzi!!! :rofl2:

Kinga - moooooże... :-) Zobaczymy po wizycie u lekarza. :tak: A Ciebie doskonale rozumiem. U nas chłopczyk na celowniku, ale stwierdziliśmy, ze planowania płci nie będzie, bo o Mię staraliśmy się rok, a jak przyjdzie nam planować teraz płeć, to kto wie, ile poczekamy. :eek:

Kobietka - miłych urodzinek!

Mia zasnęła, a ja lecę ogarniać chatę.

Ostatnia edycja:
eeee u nas to samo palnowane staranka na maj czerwie lipiec no jeszcze kwiecien wchodzi w gre ale jak sie nie uda to myk na nastepny rok bo niechce rodzic najesien i zime bo to dla mnie koszmar.....ale też nie celujemy w płeć bo mi to obojętne....chciałam córke mam córkę a co teraz bedzie mam w nosie byleby zdrowe było i może być i chłopak....ale chyba jednak córka byłaby oszczędniejsza...hehehe nie ważne........napalam sie na to dziecie ostro.....normalnie już dentyste planuje...:szok:

reklama
Diablica - już nie mogę się doczekać Twoich staranek to już coraz bliżej:-):tak:ja jeszcze sobie poczekam niestety:confused2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry