reklama

Mamy 2014

hej dziewczzyny..
u mnie też już wiosna, piękna pogoda dzisiaj.. a ja jakiegoś doła podłapałam.. mały znowu ma nawrót alergii, podejrzewam wit.c a alergolog prywatnie dopiero 29 marca!
poza tym jestem skonana, bąbel podnosi się i co gorsza.. od razu puszcza:szok: widac ze chce równowage łapać.. za jedną reke juz kilka kroków zrobi, alenadal sie giba..

miłego wieczoru moje drogie

reklama
Witam się!

Dziś miałam wreszcie odkładane badanie ginekologiczne i wyobraźcie sobie, że lekarz powiedział mi, ze nie muszę w ogóle czekać z następną ciążą, jeśli nie chcę! :shocked2:;-) Chyba tu jest inne podejście niż w PL. Wiadomo, ze taka decyzja wymaga namysłu, bo to obciążenie dla organizmu, ale generalnie przeciwskazań medycznych nie ma.

Co u Was?
U mnie ostatnio zamieszanie. Miałam egzamin i się uczyłam, a w międzyczasie masa spraw, która mnie pochłonęła. Ale tak to już jest...

Miłego weekendu!

Dziś miałam wreszcie odkładane badanie ginekologiczne i wyobraźcie sobie, że lekarz powiedział mi, ze nie muszę w ogóle czekać z następną ciążą, jeśli nie chcę!
shocked2.gif
wink2.gif
Chyba tu jest inne podejście niż w PL. Wiadomo, ze taka decyzja wymaga namysłu, bo to obciążenie dla organizmu, ale generalnie przeciwskazań medycznych nie ma.
:-):cool2: a Ty już gotowa jesteś na drugie bejbi? rozważacie to ?

Hejka wszystkim!

Mary, a podjęłabyś się już? Z taką mała różnicą?

:-):cool2: a Ty już gotowa jesteś na drugie bejbi? rozważacie to ?

Silmiriel, Kinga - wiecie, ja zaczęłam o tym myśleć i dostrzegam plusy małej różnicy wiekowej... :rolleyes:
Sama mam siostrę o rok młodszą. Ale wiem też, ze jednak ciężko jest mieć dwa malutkie szkrabki. Rozmawiałam o tym z moim M. i rozsądek każe nam czekać... Ale zobaczymy jak to będzie. ;-) Ja najbardziej chciałabym urodzić w kwietniu, maju lub październiku, ale jak się uda, tak będzie - czy w 2013, czy 2014. :-)

Mary, to rzeczywiscie inne podejscie niz w PL. Mi lekarz zalecil odczekac 2 lata miedzy porodami, no ale ja tez nie chcialam mniejszej roznicy wieku. Chcialam nacieszyc sie pierwszym rokiem zycia corci, zeby potem cieszyc sie druga ciaza. Chociaz juz 3 tyg po porodzie bylam gotowa do powiekszania rodziny ;-)

No i wlasnie, jak exam?

Jord - u mnie podobnie, choć przyznam, ze teraz mam mętlik, bo też chcę dać Mii 100% siebie i nacieszyć się nią, by potem móc również na 100% cieszyć się i ciążą, i dzidzią. Ale wiesz, jak to jest... Jednak chciałabym chyba zajść nieco wcześniej. Sama nie wiem. Jak wspomniałam, rozsądek każe nam czekać... :dry: A egzamin poszedł OK, ale jaki wynik? Tego dowiem się za parę tygodni. Mówili, ze ok. 5 tyg., ale wyniki mogą być już nawet za tydzień. I tak cały czas loguję się i sprawdzam jak głupia! :-D Trzy tematy do wyboru, wybrałam o imigrantach i ich stosunku do pracy.

Mia przysypia, ale zaraz pewnie się obudzi. Ja dopijam kawkę i rozważam zjedzenie śniadania. :-D
Miłego weekendu!

hej dziewczyny :) mi też już się marzy drugi szkrab i chciałabym zacząć się strać po drugich urodzinach synka czyli we wrześniu tego roku ale co z tego będzie to nie wiem... nie wykluczam że nasza sytuacja życiowa zmusi mnie do przesunięcia starań o rok...

Co ja widzę mary rozważa kolejną ciążę:-Dzaraz będzie wysyp tylko ja na końcu zostanę:zawstydzona/y:
Justynko - witaj rozgość się u nas wygodnie :tak:
ja planuję ciążę w 2013 roku tak żeby urodzić w 2014 jak się da wcześniej to nie będę się wstrzymywać ,ale puki co mój lekarz nie pozwala za dużo leków biorę silnych psychotropowych może z czasem zmniejszę dawki i wtedy będę mogła się postarać idę niedługo na wizytę kontrolną więc zagadam na ten
temat.

Obiadek już mam podszykowany zaraz obiorę ziemniaczki i będę się lenić:-)

reklama
witajcie!
mary no to super, że już zielone światło jest.. teraz tylko zweryfikować swoje plany..i do dzieła:-D a egzamin na pewno poszedł super!

ja sama nie wiem ile tej różnicy chciałabym.. raz myślę, że dwa lata raz że trzy:tak: ale chyba skończy się na trzech latach, bo inaczej już za 2 m-ce musiałabym się starać, a jakoś nie chciałabym jednak tak od razu po odstawieniu małego od piersi.. no nie będę ukrywać..chciałabym się móc w końcu napić piwa czy wina:rofl2: więc zaczniemy pewnie za rok około maja.. inna sprawa, że ja od niedawna cieszę się, że mogłam zapomnieć o skutkach porodu..no i okresu narazie rak, co oczywiscie nie świadczy, że nie mogłabym zajść.. ale jednak nie;-) chociaż od jakiegoś tygodnia ciąglę myślę o ciąży, porodzie i opiece nad takim noworodkiem

a i dostrzegam plusy niewielkiej różnicy wieku.. jeden spory to brak zazdrości między dzieciakami - a to już dużo.. taki trzylatek potrafi sporo napsocić "na zlość" lub po prostu dlatego, że czuje się odsunięty, ale trudno.. będziemy mu tłumaczyć i obdarowywać bezwarunkową miłością aby czuł się kochany..

miłej niedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry