reklama

Mamy majowe 2009

reklama
dokładnie moniqsan.

Moja dieta podzielona jest na 14 tyg (15 tydz. normalizuje dietę). Do każdej jest osobna broszurka. I tak:
ogólna zasada: 1 jajko dziennie, serki grani i jogurty,kefirki i maslanki - bez ograniczeń, 2 l wody niegazowanej dziennie, jarzyny surowe (ogórki, kapusta, sałata, brukselka, szpinak, cebula,por, czosnek, papryka, rzodkiewka, brokuły, kabaczki, bakłażany, grzyby, karczochy, zielona fasolka szparagowa, dynia, kiełki, szparagi), jarzyny gotowane (w 1 tyg. raz dziennie)

i np. 1 tydz. = to co wyżej, dozwolone jest picie herbatek zielonych, czerwonych, totalny zakaz: picia kawy i mleka, spozywania owoców, z warzyw zakazane: marchew, pomidory, a ponadto nie wolno spożywać: cukrów i cukropodobnych, mąka i mąkopochodne, kasza, ryż, przyprawy

Potrawy solimy. Do sałatek zalecane jest dodawanie octu jabłkowego.

w 2 tygodniu - dochodzi tuńczyk, bądź kurczak (w określonej ilości - bodajze 150g), można wypić 100g mleka, zjeść talerz zupy jarzynowej, 1 grejfrut, cytryny, 2 łyzki oleju słonecznikowego, możemy stosować przyprawy

w kolejnych tygodniach dochodzi coś nowego do tej diety (w 3 tyg. np. wszystkie rodzaje ryb-najlepiej z grilla, bądź smażone na patelni, lub w piekarniku, owoce morza, jarzyny surowe i gotowane, z owoców dochodzi ananas lub grejfrut, dodatkowo wchodzi też musli)..

Jak widać - nie sposób jest się zagłodzić na tej diecie - a człek chudnie aż miło. Dieta białkowa odpowiedzialna jest za redukcję tłuszczu w naszym organiźmie.

Zacytuję teraz fragment broszurki:
Im więcej jesz - tym więcej chudniesz. Najważniejszymi składnikami, bez których żadna dieta nie przyniesie długotrwałych rezultatów są białko, witaminy i minerały. Jeśli chcesz z czymś walczyć -wzmocnij strone przeciwną! Dla tkanek tłuszczowych stroną przeciwną są mięśnie. Jedząc dużo dobrej jakości białek, witamin i minerałów wzmacniasz układ mięśniowy, który jest gwarancją utrzymania stabilnej wagi.

I tym sposobem w szybkim tempie znikają waleczki tłuszczowe, a my nie cierpimy z powodu głodu:-D Oczywiście - słodycze są zakazane, no i alkohol (w każdej postaci). Buuuu moje Karmi!!!

Jeżeli, któraś będzie chętna na tą dietkę, to wyślę rozszerzoną wersję (w cyklu tygodniowym, bo wiadomo opisać 14 tygodni na raz, to nie lada zadanie, a niestety jak dotąd nie znalazlam w sieci "gotowca".
Szczególnie niebieskie literki mnie zachęciły :-) brzmi przekonująco! Już wysyłam Ci mój adres na priv bo poproszę o dietkę.. a przy karmieniu piersią chyba można ją stosować? Bo głodzić się nie zagłodzę..tylko brak mleka i marchewki mnie martwi :-( bo ja uwielbiam bawarkę odkąd karmię wcześniej nie miałam pojęcia jak mozna takie cosik pić..:-D a teraz to już mi nie smakują zwykłe herbatki..:rofl2:

Witajcie!
jak już nie mam czasu zajrzeć w ciągu dnia, to wieczorem, a właściwie w nocy można się załamać jak widzę ile naklikałyście, ledwo Was przeczytałam i to w tempie ekspresowym:-( my z Hanusią po szczepieniu na pneumokoki (3 dawka), moje Słoneczko było dzisiaj dzielne, troszkę się skrzywiła, zająknęła i było ok, potem zasnęła na 2,5 godz. więc zdążyliśmy zajechać do miasta i zrobić "kosmetyczne" zakupy. Hanusia waży 8150 mierzy 71cm:-)

nie odpiszę Wam wszystkim teraz , bo kiedyś trzeba spać:tak:
Jola466 myślami jestem z Wami, trzymajcie się dzielnie, buziaki dla dziewczynek,a dla Amelki szczególnie!
Barmanka79 przykro mi z powodu Twojej pracy, może uda się to odkręcić, a nawet jeśli nie, to z pewnością znajdziesz posadę, która może i bardziej będzie Ci odpowiadać

ja poprostu padłam... no szlag by to... nie dość, że po 21 forum o ciąży i dzieciach zamienia się w forum, co ja dziś z % piję, to jeszcze po kilku godzinach miałam 11 str do nadrobienia!

ja wczoraj miałam iść na koncert, ale mnie kumpela wystawiła, a ja cholernie nie lubie sama chodzić, więc mąż żeby mi to zrekompensować kupił mołdawskie, czerwone pół-słodkie (nazwy nie znam!), no i popijaliśmy sobie gawędząc, potem małe conieco, i znów i znów i od razu mi się humorek poprawił! A dziś mam takiego powera, że zaraz lece z Izą na bazarek i dziś zamierzam ugotować wszystkie dania "dziecięce" ciotki joli! więc dziś nie nie ma...
joluś nie będzie mnie na forum, ale myślami cały czas z Tobą!

barmanka daj popalić szefunciowi dziś, niech wie, że nie wolno tak sobie igrać z barmanką!

aga_k_m ja też chce tą diete! Ja muszę do rozmiaru 42 wrócić! z 46!

Powiem wam dziewczyny że jak czasem wchodze na to forum to ręce mi opadają jak widze ile mam nadrobić:szok:
Jolu dziś jestem przede wszystkim z Toba trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!
Barmanko bardzo mi przykro z powodu pracy czasem tak w życiu bywa będzie dobrze pociesz się faktem że będziesz dłużej z dzieckiem w domu:tak:
Aga gratuluje ząbków u mnie idą idą ale dojść nie mogą
Mamstud:szok: kory mi wybiło gaba raczkuje czy ja coś przekręciłam podczas czytania Kamil próbuje ale gdzie tam jeszcze do raczkowania tęz mamy już łóżeczko obniżone bo cwaniak mały wyciągał sobie nogi i ręce na zewnątrz i wisiał tak w połowie jak to zobaczyłam to miałam serce w gardle
Owca współczuje że dołączyłaś do atopowców my też to mamy niestety co do zielonej kupki to Kamil robi taką co drugi dzień już sama nie wiem czy to uczulenie czy nie alergolog kazała się kupką za bardzo nie przejmować bo czasami to kolory są takie że można zawału dostać niepotrzebnie
Na bank o kimś zapomniałam ale przepraszam miałam tyle stron do nadrobienia że nie jestem w stanie wszystkiego zapamiętać:rofl2:

Dziewczyny ja was tu zaraz do porządku przywołam!!!!! Czy wy oszalałyście?? W nocy spać nie możecie do czego to dochodzi, że o godzinie 1, 2 w nocy wy sobie pogawędki urządzacie :-p a ja przed 22 idę spać, bo o godzinei 12 to już mam 1 karmienie :confused2:
Dziś idę na kolejną rozmowę :-)

:-):-):-)MOJA NIUNIA MA DZIŚ 5 M-CY:-):-):-)

reklama
Cześć dziewczynki.
Ja tak galopem.Nadrobię Was wieczorkiem bo teraz mam "domowe rewolucje".Wpadam tylko życzyć miłego(choć deszczowego:-()dzionka.
Jolu-Myślami jestem z Tobą. Trzymajcie się dzielnie Ty i malutka.
Marzenko-Jak tam przeprowadzka???
Ankzoc-Ogromny buziak dla Twojej 5 miesięcznej panny:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry