reklama

Mamy majowe 2009

No i wreszcie się witam - HEJO!
:-):-):-):-):-)

Mikołaj ma dziś w szkole impressssskę świąteczną. :-):-):-)

Mojemu M. padł komputer czoraj, więc niepowiem sajgon na maksa, bo za 3 dni miał do oddania mega projekt. A tu taki zonk.:eek::eek::crazy::crazy:

Więc trochę nerwowy jest. A do tego jeszcze przyznał się że denerwuje się świętami, bo jego preznet dla mnie wydaje mu sie z dnia na dzień coraz bardziej nietrafiony.:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

A jak uWas nastroje przedświąteczne?:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Dzień doberek Mamuśki:-).
Szybko się witam i zmykam prasować...no może trochę Was nadrobię, ale później idę prasować:sorry:.

ja mogę wpaść do Ciebie i ci poprasować!!!:tak::tak::tak::-):-):-)
Przyznam się że od kiedy mam nowe żelazko to naprawdę polubiłam prasowanie.:szok::szok::-):-):-)
Nie żeby od razu skarpetki i majtki prasować (p.s. znam taką osobę :szok::confused2::eek:) ale jest fajnie.:laugh2::laugh2::laugh2:

. To znaczy po pachami i bikini to trochę, ale malutko boli.
Bikini depilatorem:szok::szok::szok:??? Mnie już na samą myśl boli??? Mnie przy depilatorze wkurza to, że potem włoski wrastają pod skórę... Też Wam się tak robi czy tylko mnie??? Ale depilatorem to tylko nogi... Pozostałe części to zwykłą golarką...

.....aaaaaa a przed wizyta obowiazkowa lewatywka:eek:
pamiętam moją z porodu... zapytałam tylko czy zdążę do kibelka, żebym się po drodze nie ze....a:-D! Ale taka lewatywa to dobra rzecz:-D Człowiek sobie poje, a potem - ciach i nic nie ma:-D! To by się tłuszczyk nie odkładał no nie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D!!!

bosze jakie to jest kurna NUUUUUDNE!!!!!!!!!!!!!
zrobiłam od góry, ręce, pachy, bikini i trochę nogi, ale już się zmęczylam więc trochę nóg zostało mi na jutro.:oo2::dry:

Na solarium pójdę chyba w piątek.

Joluś kiedy jedziecie do Polski?

Super te bujaczki:tak::tak:, ja też Mai taki kupię ale za "chwilę" jeszcze trochę poczekam.

Martus....my do Polski lecimy 22 stycznia wa wracamy 10 lutego.....
A jesli chodzi o depilacje to ja teraz po ciazy juz nie uzywam depilatora do okolic bikini i pach...nosz teraz to tak mnie boli ze az gwiazdy widze...ale dziwne bo wczesniej jakies 7 lat depilowalam sie wszedzie i bylo ok....:sorry:

Dzień dobry!!!
U nas znowu zima na całego! Dobrze, że dziś nie muszę nigdzie iść:tak:!

:tak::tak::tak: Powinnaś już mój numer sobie zapisać:tak::tak::tak:

To ja już tego nie będę pisała:no: Wiesz Natasza też mi różnie spała... No i się wkurzyłam i stwierdziłam, że muszę ją przetrzymać i koniec! No i się udało... Też mi było ciężko jak płakała, a ja nie szłam... Ale tak się da przy jednym dziecku... Przy bliżniaczkach to było by już pewnie bardzo ciężkie. No chyba, że mielibyście możliwość położyć je spać w oddalonych pokojach... Ja Cię i tak podziwiam. Ja bym nie dała rady:no:!!!

Jolu, a te bujaczki są cudne. Widziałam je już na zamkniętym! Szkoda, że u nas takich nie ma:-(:-(:-(...

Marzenko....juz zapisalam Twoj numer...:tak:
Co do Twojej Nataszki ...to nie tak ze masz nie pisac....ja sie ciesze ze sa tez "dobrze wychowane" maluszki....
A tak jak pisze Aga ...jest do dla nas mobilizacja ze takie rzeczy mozna sobie wypracowac....
No i nie mam mozliwosci polozenia dziewczyn w roznych pokojach..niby mamy dwie sypialnie ale jedna to jest antresola....

A te bujaczki sa i w Polsce ....juz nie pamietam ale chyba Monika wstawila gdzies stronke ze widziala na allegro.....

AgA.....dziekuje za mile slowa......:tak:
A co do badania to az mnie ciarki przeszly....no ale dobrze ze jest ok....:tak:

Aga.k.m.....rzycze zeby jutro juz Jagodzianka obudzila sie jeszcze wczesniej i nie padla tak szybko...a swoja droga to ja lubie taki widok jak dziecie odplywa pn. podczas zabawy lub tak jak mi ostatnio Amelia podczas karmienia kaszka.....a jak buzie mi ladnie otwierala...:-D:-D

No i teraz sie przywitam.....Dzien dobry majoweczki....
U nas dzis szaro i buro za oknem.....
Podly mam nastroj bo wlasnie sie poklocilam z mezem..niby juz mnie przepraszal ale on nic nie rozumnie.....ze to nie chodzi o samo slowo....
A tak wogole to nie poznaje nie dosc ze wlasnych dzieci to i meza tez....nie wiem co sie dzieje...:-(:-(:-(

AgA - to jak najszybciej zdobądź to skierowanie, teraz to najlepiej po świętach. a karmisz piersią? Bo jak tak to do roku masz pobyt z dzieckiem w szpitalu za darmo (czyli nie płacisz za swój pobyt), zrobią Małej szereg badań i może się wyjaśni. A pogadaj ze swoją pediatrą jakie badania chce wykonać abyś przygotowałą się psychicznie a ponadto abyś wiedziała jakie badanie po co i czy jest sens męczyć córcię takim a nie innym badaniem. No i będziesz kierować się bardziej zdrowym rozsądkiem wyrażając zgodę na badania i w rozmowie z lekarzami. A badanie kału na pasożyty robiłaś?

No i nie mam mozliwosci polozenia dziewczyn w roznych pokojach..niby mamy dwie sypialnie ale jedna to jest antresola....
wiem, pamiętam jak już o tym kiedyś pisałyśmy:tak: Tylko szkoda bo to byłoby jedyne wyjście gdybyś się zawzięła i postanowiła je przetrzymać. No zawsze jeszcze możesz położyć je spać i pójść do sąsiadki na kawę... To żart oczywiście, bo za chwilę by mnie zlinczowano za takie pomysły... Ale mam koleżankę, kilka lat starsza jest ode mnie i bardzo wcześnie miała dziecko, więc jej starszy syn ma teraz już 20 lat i ona potrafiła go położyć spać, a samej iść na pół nocy do koleżanki na pogaduchy:szok::szok::szok:!

A te bujaczki sa i w Polsce ....juz nie pamietam ale chyba Monika wstawila gdzies stronke ze widziala na allegro.....
to chyba już nie ma:no: ja dziś na allegro cały dział "na biegunach" przeleciałam i nie znalazłam:no: no chyba, że przeoczyłam, ale raczej byłam skupiona...

AgA - w Gdańsku jest bardzo dobry lekarz!!!!!! Stary doktor Marek Marzec - świetny specjalista pediatrii, jakby co to kieruj się do niego, jest świetnym detektywem dziecięcych dolegliwości:tak:.

Co do depilowania to mój M depiluje mi nogi bo ja jestem zajęta w tym czasie wymyślaniem przekleństw na pochodzenie od małp a resztę maszynką do golenia.

reklama
AgA - to jak najszybciej zdobądź to skierowanie, teraz to najlepiej po świętach. a karmisz piersią? Bo jak tak to do roku masz pobyt z dzieckiem w szpitalu za darmo (czyli nie płacisz za swój pobyt), zrobią Małej szereg badań i może się wyjaśni. A pogadaj ze swoją pediatrą jakie badania chce wykonać abyś przygotowałą się psychicznie a ponadto abyś wiedziała jakie badanie po co i czy jest sens męczyć córcię takim a nie innym badaniem. No i będziesz kierować się bardziej zdrowym rozsądkiem wyrażając zgodę na badania i w rozmowie z lekarzami. A badanie kału na pasożyty robiłaś?
Piersia nie karmie
Ogólnie rozmawiałam z lekarka....chce zadziałac na zasadzie wykluczeń....najpierw wykluczyc chce refluks.
Wiem ze chce jej zrobic przeswietlenie płuc rtg z kontrastem
usg jamy brzusznej z wpustem (podaje sie jakas gesta papkę i sprawdza czy jest jej powrót)
Badanie na chlamydie
a na samym samym koncu jak badania nic nie wykaza tzw chlorki w pocie które wykaza mukowiscydoze ale o tym nawet nie chce myslec

Widzisz ja tam nie wiele wiem....zapytałam tylko czy to bolesne ...to powiedziała ze jedyny minus to wmusic w dziecko ta papke...:eek:
Przyznam szczerze ze na drugi dzien pomyslalam ze moze jednak odpuscic sobie ten szpital...ehhh...czasami jest tak ze kaszle kilkanascie razy dziennie czasami tylko kilka czasami raz...i badz tu madrym

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry