reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

ja o tym wiem nie od dzis .dlatego zaczelam juz niunkowi czytac wieczorami a jak amma lenia albo cos do zrobienia to zaopatzrylam sie tez w bajki na plycie (czytane oczywiscie:-D)i jeszcze wierszyki dla dzieci:tak:

Miloku te bajki na płycie to dobry pomysł. Tez coś takiego poszukam;-)

reklama
Dokładnie. Moja to samo;-) Zwiercona coraz bardziej;-):rofl2:

Właśnie wróciłam ze spacerku. Wstąpiłam do sklepu i przejrzałam kilka gazet dziecięcych. W jednej napisali właśnie o TV. Podobno telewizja zabija wyobraźnie dziecka.:szok: Dziecko patrzy tylko na zmieniające się obrazki a nie słucha też tekstu. Więc napisali, żeby telewizora małym dzieciom nie włanczać:no: bo to uniemożliwia dziecku rozwijanie mowy.

to prawda:tak:ale chodzi tez o to, ze dla niemowlat telewizja to po prostu za duzo bodzcow - szybko zmieniajace sie obrazy, ostre kolory, glosny dzwiek - to wszystko zle dziala na ich uklad nerwowy
czytalam, ze dzieci do roku nie powinny w ogole ogladac telewizji, a potem mozna im stopniowo zwiekszac dawke, oczywiscie z rozsadkiem;-)

Witajcie!

tigger a jak tam samodzielne zasypianie?

widzę, że na topie teraz pełzanie i wiercenie...j ateż ni emoge zmienić pieluchy, przydałby się ktoś do trzymania rąk i nóg:-D

a co do tv to bez przesady...wiadomo, że godzinami oglądać nie wolno ale jak popatrzy parę minut to nic dziecku nie będzie, w końcu myśmy też oglądały tv i jesteśmy normalne, nie?:-D ja bynajmniej nie czynię sobie wyrzutów jak chwilkę popatrzy w końcu dziecko najszczęśliwsze jak ma radosną mamę a do tego niezbędna jest chwila spokoju, czy nie tak? a jakby się chciało wierzyć w to wszytsko co gazety piszą to człowiek by się nieźle strachu najadł. Apropo's ADHD- w przypadku tej choroby zachodzą zmiany w mózgu i z pewnością nie spowoduje jej kilkaminutowe oglądanie tv. Wiem co mówię bo pracowałam z takimi dziećmi.

dziewczyny, nie macie jakiś namiarów na kwatery w Zakpocu lub Kościelisku?? chcemy jechać z M i córeczką we wrześniu i oblać nasze urodzinki:-):-)

My zawsze jeździliśmy na wakacje w Tatry i mieszkalismy w Kościelisku, zobacz sobie na Google Willa Krzesanica, jak będę miała chwilkę, to znajdę namiary, ale na stronie zawsze sobie dokłsadnie zobaczysz:-)

A tak w ogóle, to witajcie:-),
my już domku, po wakacjach:-(, mąż wraca do pracy:-:)-:)-(
mam duuuuuuuuuuuuuuuuużo prania :no:i zaległości na forum,
cały czas walczę z wstawieniem zdjęć, już raz mi się udało:tak:

pa

Dziewczyny, trzymajcie kciuki ;-) Jutro idę do pracy.. Nadszedł ten straszny dzień :szok::rofl2: Piotruś zostaje z tatą :happy:

DOBRANOC :happy:

Dzien dobry:-)

malaga - powodzenia w pracy!:-)

madzikm - no wlasnie roznie z tym zasypianiem bywa - czasami usnie po 5 minutach ale czesciej jest ryk przez 15-20 minut:eek:nie wiem juz co robic:baffled:

pospalabym sobie jeszcze, ale mala juz nie ma ochoty:no:i tak dobrze, ze wstala o 7, bo ostatnio zdazalo sie, ze o 5;-)

Dziewczyny, trzymajcie kciuki ;-) Jutro idę do pracy.. Nadszedł ten straszny dzień :szok::rofl2: Piotruś zostaje z tatą :happy:

DOBRANOC :happy:

Powodzenia!
Dobrze, że ten pierwszy raz z tatą zostaje, nie będzie tak dużego szoku :sorry2:

Ewelino witaj! Mam nadzieję wypoczęta ;-)

Dzień dobry babeczki.
My w trakcie załatwiania chrztu....i oczywiście księża muszą robić problemy, bo jakże by inaczej. Jak ja tego nie lubię :angry: Do tego w tym tygodniu zacznie przychodzić teściowa do młodej, oj jak mi z tym źle :sick:Idę też w tym tygodniu na rozmowę z kierownikiem i się lekko cykam co też mi wrzucą teraz za obowiązki. Nerwowy tydzień z deka ;-):-p:sorry2:

:happy:
Malaga no to powodzenia. Dobrze, że Piotruś może zostać z tatą. Ja na razie nie mogę Madzi zostawić z kimkolwiek bo jak się zorientuje, że mnie nie ma to od razu w taki płacz, że "szyby się trzęsą":no:. Po prostu zamyka oczy, zaciska piąstki i w płacz.:no:. Chyba za bardzo ją przyzwyczaiłam do siebie.:-(A tata za mało czasu z nią spędza.:-(

reklama

Powodzenia:-);-):tak::-D

Ewelino witaj! Mam nadzieję wypoczęta ;-)
:angry: Do tego w tym tygodniu zacznie przychodzić teściowa do młodej, oj jak mi z tym źle :sick:Idę też w tym tygodniu na rozmowę z kierownikiem i się lekko cykam co też mi wrzucą teraz za obowiązki. Nerwowy tydzień z deka ;-):-p:sorry2:

Wypoczęta i zrelaksowana;-), mmimo że były to tzw "wczasy pod gruszą", u mamy:cool2:. Zawsze ktoś się zajął Piotrusiem, bo mam dość liczną rodzinkę i dobrze że mieszkamy osobno, bo oni tak rozpuszczają dzieciaczki, że szok:szok::szok::szok:.

powodzenia na rozmowie;-);-)

DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM:-):-D:happy::happy2::biggrin2::rofl:

Do góry