reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

A my juz szatana wypedzilismy :) w kwietniu!zaraz po szczepieniu!
nie sadzilam, ze marudzenie bedzie trwalo dluzej niz 3 dni(jak zapewniala mnie pielegniarka)i mala marudzila podczas uroczystosci!ale mielismy chrzest z zaprzyjaznionym ksiedzem i tylko w gronie rodziny, bez zbednych i ciekawskich babek, to bylo bardzo milo i kameralnie!

Zazdroszczę, nie tylko tej kameralnej uroczystości, ale i tego że już macie to za sobą. Ja jak o tym myślę to aż mi żołądek podchodzi do gardła. Nie chodzi o kościół bo to w końcu będzie niedziela, godzina 11a, cały kościół ludzi:eek:, ale o "imprezę" w domu. Szkoda gadać.

reklama
Ja nawet nie wiem jak organizuje u nas te chrzesty kościół - czy osobno, czy w ramach mszy - bo jesteśmy tu "nowi" na osiedlu. Muszę się dowiedzieć.
Mnie z kolei bardziej stresuje właśnie to co w kościele będzie niż imprezka po wszystkim ;-) :-D
Ciągle też się zastanawiam czy robić w domu czy zaprosić na obiad do restauracji.

ewo będzie dobrze :-)
no i będziesz miała to wkrótce za sobą, czego ci zazdroszczę...nam przyjdzie jeszcze tyle czekać :rolleyes:

ewo bierzesz pierś kurczaka i kroisz na małe kawałki, solisz, a następnie maczasz w cieście naleśnikowym z przyprawami i wrzucasz na gorący olej. Kiedy ciasto zarumieni się na złoto wyciągasz i gotowe :-)
U nas rozeszły jak świeże bułeczki na ostatniej imprezce :happy:

my chrzcimy 23 i pomysl byl taki ze zabieramy gosci zaraz po chrzcinach na weekend naf jeziorko wynajelismy juz domek a tu mojego meza siostra z mezem mowi nam ze oni nie jada bo sie z tesciami nie lubia (ja tez nie i co z tego ) to miala byc impreza Tristana an nie tesciow
wiec robimy obiad w domu i zaraz po obiedzi ereszte gosci zabieramy nad wode.
wogule chore stosunki sa z meza rodzinki strony
wogule to nie iwme kogo zaprosic
bo npo jedna siostre mojej tesciwej lubimy a drugiej nie i jak tu rozganiczyc kogo zaprosic
a jak nie zaprosze rodziny to czy wypada zaprosic znajomych?hmmm
doradzcie

agutek ja tez chccialam wczesniej robic w restauracji

miloku nie wiem co ci doradzić.
My po prostu na chrzciny zapraszamy tylko dziadków i chrzestnych...tzn. mamy takie plany, ale kto wie czy nie będą jakieś naciski ze strony rodziców, żeby zaprosić więcej osób ;-) Ale nie damy się :-D
Przemyślcie z mężem mocno kogo tak naprawdę potrzebujecie tego dnia, może do jakiego kręgu można zacieśnić listę zaproszonych...
Nie wszystkich lubimy, ale czasem "wypada" ich zaprosić, szczególnie jeśli to najbliższa rodzina ;-)Natomiast nie zapraszałabym sióstr teściowej itp. Jak dla mnie to już za daleka rodzina :-p
Faktycznie mogliby oni jednak zachować się "dorośle" i nie odstawiać szopek, bo to dzień Tristana :eek:

Witam w poniedzałek

Muszę Wam się pochwalić, że moje dziecko spało dziś non stop 9h!!!!!!! To jakiś rekord świata w jego przypadku. Obudził sie o 5:30, napił się i znow 1,5h , potem znow się napił i śpi.... Oczom nie wierzę....

reklama
"my chlopaki musimy trzymac sie razem"
"jak tatus zrobi herbatke to nie ma ch..a we wsi" (hehe - troche zmieniony cytat z "dnia swira")
"chce rozgrzac twoje serce tatusiu"
"ciezko o dobra opiekunke do dziecka, jeszcze ciezej o dobre dziecko - twoj aniolek" - a to z kilera chyba
"ja wlochaty, durnowaty nie wiedzialem co to taty" - a to chyba z "przyjaciel wesolego diabla" - mozna pozmieniac

Malaga - i co podoba ci sie ktores?
Jak na razie najbardziej podoba mi się "Trzymaj mnie mocno", "my chłopaki...", "jak tatuś..." :-) Coś muszę wybrać :eek:

Do góry