reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Witajcie Kobietki

Ciężko za Wami nadążyc jak się ma chwilę zaległości..

Jak widzę sporo się działo i dobrego i mniej dobrego... Kasiu nie zazdroszczę Ci ostatnich wydarzeń z M i teściową ale jak sie juz tyle działo to teraz już może być tylko lepiej !!

Ja nie mogę narzekać na teściową choć jest dość specyficzna ;) ale do niczego się nie wtrąca.

Zakupy widzę pełną parą ale to znak, że lato idzie i czas wymienic ciuchy na lżejsze :).

Kilka z Was pisało o uporczywym katarze maluchów. U nas to samo :baffled:. Jakos mi to wygląda na katar sienny ale żeby już u takich maluchów....ech :no:

Bidon u nas tez na tapecie i M szybko załapal. Mamy Canpola a kupiłam drugi wyglądający identycznie ale z Disneya (pewnie tez Canpol robi) ale jest jakis niedorobiony - nie dokręca się, rurka się zawija przy zamykaniu... porażka.
Roksi ja wyciagam z niego wszystko poza tą krótką rurką, płuczę i wyparzam wrzątkiem.

reklama
rurka u mnie na dwie części się rozkłada i nic więcej bo potem robi się "kapek" ;-)
Tak jak pisała Debiutantka ten Canpola rozkładałam cały:tak: a w TT rurkę:tak: u nas tez nie przecieka:tak: czasami wytwarza się duże ciśnienie jak naleje coś bardziej gorącego i chce wstrzasnąć:baffled: no ale to już prawa fizyki:-p
jestem tak zadowolona z tego kubka że chyba kupie drugi:-)

madzikim jak mi sie troszke blekit splucze to Wam pokaze :tak:;-):-D a moze nazwe sklepu pomylilam :zawstydzona/y::sorry2: zobacze jutro bo teraz to nie chce mi sie szukac tej czapeczki ,a i jeszcze Malenka juz spi ;-)

a Agutka nadal nie ma?!!! :szok::szok::szok:

hej dziewczynki!

dzięki za troskę :-) buziaczki :-)
wczoraj was podczytywałam, ale w pracy cały dzień coś miałam schrzanione i nie działały mi żadne przyciski, nie mogłam cytować, odpowiadać, no nic...żeby zobaczyć co napisałyście to musiałam z ręki wpisywać adres bo nawet menu podręczne mi nie działało i subskrybowanych tematów nie mogłam podejrzeć...masakra :baffled:
a po południu mieliśmy sprawy na mieście do załatwienia, potem odebraliśmy małą i od razu na spacer poszliśmy, wróciliśmy już na kąpiel a potem oglądaliśmy z mężem film "Rezerwat" i jakoś tak czasu nie było....

dziś też po pracy jedziemy kupować farby, bo w czwartek zaczynamy remont, a potem jadę do koleżanki do szpitala, więc po południu nie zajrzę już pewnie...

jutro z kolei mam kosmetyczkę i wieczorem robimy już przygotowania do remontu, a potem pewnie ze 3 dni remontowania...

także będzie mnie pewnie trochę mniej niebawem ...

jeśli chodzi o kubek TT nie zwiększałam dziurki, a do mycia wyciągam tylko tą ruchomą część rurki :-)
w Smyku kupiłam może z 2 rzeczy, jak dla mnie drogi a nie powalają mnie jakościowo jakoś te ciuszki....poza tym nie ma go u mnie w mieście więc mam problem z głowy :-p
dużo bardziej odpowiada mi coccodrillo...ich styl bardzo mi się podoba :tak: no ale ceny też jakieś niskie to nie są tam niestety :-(

no dobra, miłego dnia kochane!

Dzień dobry :-).

Agutek, fajnie że nie zaginęłaś :-D

Chyba muszę kupić ten kubek TT w sklepie, bo w hurtowni puchy :baffled:. Karol w ogóle mleka nie pije :no:. W nocy jak się obudzi, to mu daję, ale wymieniłam smoczek na ustnik i nie bardzo mu pasi. Wypije może 60 ml. A rano jak wstanie, to wcale nie chce. Dzisiaj mu dałam, to wypił ledwie kilka łyków.

Co do Smyka, to buty podobno mają niezłe. No i nie takie drogie jak Coccodrillo. Któraś z Was pisała chyba, że kupiła tam sandałki. Jak się sprawują? I ile kosztowały?

dzień dobry

Ja mam niestety kubek z canpola i jestem bardzo niezadowolona z niego bo przecieka.
W dodatku moja jeszcze nie załapała ani bidonu ani rurki. Ciągnie dalej smoka :baffled: . A mleka pije dużo.

Oglądałam sandałki w Smyku i rzeczywiście są bardzo ładne ale tańszych niż 80 zł nie ma, przynajmniej u nas. Mamy też bardzo dobrze zaopatrzony sklep Żółta ciżemka dla dzieci i ceny sandałków też od 80 w górę. Jestem jeszcze na etapie poszukiwań ale jak nic innego nie znajde to w końcu w tych sklepach coś wybiorę.

reklama
Ja zmieniłam smoczek w butli na ustnik od niekapka, bo chcę małego odzwyczaić od picia mleka w nocy i pomyślałam sobie, że przez ustnik nie będzie mu sie chciało ciągnąć i przestanie się budzić. Jeszcze się budzi, ale tylko raz, a nie 3 razy.

Do góry