reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam nocnie
kurcze no wiadc ze BB wraca do zywych:-D:-D:-D:-D
dawno nie mialam 3 stron do nadrobieniadobrze ze nie 10:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
a wiec jak pisalam poszlam kosic trwe
wyszlo sloneczo aczkolwiek ladnie gwiazdlao ale udalo mi sie trawe skosic:tak::tak::tak::tak::tak:
pozniej szybko ogarnlema mala i takie tam i sie zrobila 13.15 i mialam 15minut dos szkoly,ale to nierealne
a wiec na rowerek do szkoly,na niebie jakies ciemne chmury
wlazlam do sklepu i jak wyszlam to juz padalo:baffled:
na szczcsie tak troche,pozniej jak juz bylysmy w domu to sie nizle rozpadalo:crazy:

no to zrobilam dzis krupniczek, pozniej dziewczynom gofry i przerobilam chyba z 10kg aronii
rece ma czarne:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
no i w koncu moj mi wiekszosc progrmaow poinstalowal,jutro wrzuce restze i wszyscy juz spia

no to nadrobilam

kochana mogłabyś mi podesłać linka?:-)
a nie orientujesz się, czy musze mieć nowe zaświadczenie o tym, że jestem na wychowawczym, czy wystarczy to z czerwca i tylko nowe zaświadczenia ze Skarbówki za 2009 zanieśc?
przez tą pogode nie mam za bardzo jak tam podejść z Maksem i zapytać..:baffled: a juz w sumie czas by było załatwiać jakbym potrzebowała to zaświadczenie, mnie w firmie to czasem nawet ponad miesiąc się czeka na dokumenty:baffled:

tu masz linka
wybierz tam jest po kilka odcinkow
o ile masz konto na torrentach,ale aktywacja kosztuje chyba 10zl dozwotnio
Torrenty.org - wyszukiwanie

co do wychowawczego
pytanie czy juz papiery z firmy skladalas wczesniej?
jezeli nie to na wychowawczy musisz zlozcy,jezeli tak to chyba nie.ja teraz skladam 3raz w sumie i tylko raz daalam zaswidczenie z zakladu pracy,bo tam mialam napisane do kiedy dokladnie mam przyznany z pracy.tylko zaswiadczenie ze skarbowki potrzebne:tak::tak::tak::tak::tak:
ale zawsze mozesz zadzownic i zpyatc:tak::tak::tak::tak:

ja mialam isc dzisaj ale nie zdazylam
chyba to na poniedzilek zostawie:-D

witajcie kochane. Pisze tylko, żeby podziękować za kciuki i zameldować że jesteśmy cali.
Poród był bardzo ciężki. Mała zaklinowała się w kanale i ma porażzenie splotu barkowego. Czyli nie rusza w ogóle rączką prawą. Dla mnie to cios i siedze i wyje. głupia obwiniam się za to że mogłam cosrobić. W ogóle jakiś dołek mam zamiast się ciesczyć. Sorki za błędy ale mam nadal opuchnięte paluchy i nogi ciężko mi pisać. Strasznie się boje tą jej rączkę.
Całuję wszytkie:blink:

witaj kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
po 1 dobrze bedzie z malej raczka zobaczysz
dobra rehabilitacja djae sswietne efekty
a po 2 to teraz masz burze hormonalana wiec nie ma sie co dziwic ze placzesz
a poplacz sobie bedziesz miala lzej
no i pamietaj ze masz nas:tak::tak::tak::tak:

M
Dziewczyny moja Klaudia od wczoraj totalnie zwariowała.:szok::baffled::-):-)
Sama nie wiem czy to dobrze,czy niekoniecznie.:rofl2::rofl2::rofl2:

Wczoraj pojechała po całości ,bo kupiła sobie angielskie czasopisma :szok::szok::szok::szok:
zmieniła w komputerze i telefonie język na angielski.:szok::szok::szok::szok:
Dziś załatwia sobie szkołę hiszpańskiego.:szok::szok::biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Ja mam ją umówić na jutro z lektorką z zeszłego roku na profesjonalny angielski.:rofl2:
:
zgłupiała jak nic:rofl2::rofl2::rofl2:

M
No i wtedy nie chcęm ,ale muszem... :happy::happy::happy:
I jak mi nie pomoże to udupię maturę z anglika.:sorry2::sorry2::sorry2:

Agnes doczytałam teraz ,że Oliwka miała wypadek.
Oj nacierpiała się bidulka .:sorry2::sorry2::sorry2:
Zdrówka dla niej .
A Tobie życzę jak największych utargów.:tak::-):-)

dasz rade
a co sie stalo z OliwkaAgnes bo ja nie w temacie?

Hej moje kochane ,jestem i ja
sezon dobiegł końca....

Dzieci chodzą do szkoły,Ksawek do pierwszej klasy poszedł ,rany ,nie mogę w to uwierzyć:szok:
Klaudia już w piatej:szok:
a ja ciągle piekna i młoda...:-D:-D

Nie pamiętam, czy sie chwaliłam ,ale mam umowę do 10 lutego ,wiec juz zdecudowanie spokojniejsza o pracę jestem,szykuje mi sie na dniach urlopik,na pewno gdzieś pojedziemy na jakiś weekend,a i czas będe miała tutaj więcej zaglądać ,tak ,tak ,powoli wracam:-)

Kerna moje gratulacje,z okazji narodzin córeczki
wierzę ,ze jak mówi As wszystko da sie "naprawić" i rehabilitacja wróci małej sprawność:)

Heloł Bubka ,co z tym twoim kompem sie wyprawia:baffled:

Dowikla ,Wiktoria ,Medeuska ,jak ja dawno nie czytałam waszych postów ,no buziaki i oczywiście MH,ale sie za wami stęskniłam ,cholerka nie wymienie wszystkich ,bo ci chwle mi sie któraś przypomina:zawstydzona/y::-DAle wszystkie was ściskam i e-całuję;-)

no witaj kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11:-D:-D:-D:-D
jak miło Cie widziec:tak::tak::tak::tak::tak:
teraz masz labe co?:-p:-p:-p:-p
a jak Jadwiga sie miewa?????????????:-):-):-):-):-):-)
o umowie wiemy

Dowikla ja ci dam zapewnie:-D,śmiesz wątpić:-D
ale tak serio ta na długo nie pojedziemy ,bo po pierwsze zbieramy na architekta ,a po drugie,szkoła dzieci ,Krzyska praca ,a ja z przyjemnościa posiedzę trochę w domu,posprzatam po swojemu(rany co mi sie marzy):-D,dziś moŻe sie dowiem od kiedy konkretnie na urlop pójdę i na jak długo..
Pojedziemy do Piły do znajomych poimprezować ,jak co roku:tak: a na następny planyjemy do Łeby pojechać ,do najwiekszego w Polsce parku dinozaurów i na pustYnie,w ogóle poszlajać sie troszke po okolicy:tak:

Agnes czytałam własny sklep otworzyła,rekordowych utargów życzę ,brawo za odwagę i pomysł:tak:

no kochanaa kiedy do nas zawitacie???????
zapraszamy koniecznie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
grill juz prawei zrobiony:tak::tak::tak:
podobno jeszcze nas przezyje:-):-):-):-):-):-):-):-)

:-
A do mnie zadzwonili godzinkę temu ze specjalistycznej kliniki stomatologicznej ,gdzie jesteśmy umówieni na grudzień na konsultację.:baffled::baffled::szok::crazy::crazy:
Zwolniło im się dziś miejsce o 14,a my najbliżej mieszkamy ,więc chcą obejrzeć już dziś buźkę małego. :szok::szok::tak::-):-):-)
A ja jeszcze z ręcznikiem na głowie :szok::-D:-D:-D:-D
Zapomniałam,że dziś zmienili plan i za 10 minut Kuba wychodzi ze szkoły :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

no i ktora ta klinika?ta ode mnie czy inna?

alez piekna mamniusia kluseczka:-):-):-):-):-)
normlanie bym zasciskala i zacalowalal:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
piena

zapomnialam KERNA
a kochana Ty nadal w 39tyg ciazy jestes:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

dzieki kochana, nie musiałaś robić fotki:-)
ja mam niebiesko-granatową kurtkę więc niezbyt fajnie by to wyglądało w zestawieniu ;-)
ale dzieki kochana za propozycję:*

rozmiaru nie sprawdziłam, bo mały spał akurat i nie miałam jak wejsc do pokoju sprawdzic wymiarow tego, który już mam...

daleczego by zle wygladalo?
bezowy z niebieskim akurat
wez pod uwage ze jedna para spodni na ziem dla chodzacego dziecka to za malo
nieraz zaliczy mokry snieg i bloto posniegowe:tak::tak::tak::tak::tak:]

Z
Dziewczynki zapomniałam się pochwalić.
Byłam dziś z młodym w tej klinice stomatologicznej.
Mieliśmy konsultacje na grudzień a planowany zabieg na koniec stycznia początek lutego.:szok::szok::szok:
Dzięki temu,że dziś pojechałam to już dziś mieliśmy pełną konsultację a zabieg Kubuś ma zaplanowany 8 listopada.:tak::-):-)
Ależ ja się cieszę ,że tak dużo udało się przyspieszyć.:-D:-D:-D
Do tego 1.800 zł zostanie mi w kieszeni,bo zrobią to na orzeczenie - czyli płaci NFZ.:tak::tak:

no widzisz a juz wczensiej o to zapytalam
czy to ta klinika ode mnie czy jakas inna?tak z ciekaowsci pytam:-)
najwazniejsze ze udalo Ci sie to zalatwic:tak::tak::tak::tak::tak:

a ja z Paulina we wtorek znow do ortodonty,i pozniej za tydzien znow
cos beda jeszcze mierzyc

i Paulina od jutra zaczyna gmnastyke korekcyja-raz w tygodniu i basen co 2tyg bo jest zaduzo chetnch zeby co tydzien jezdzila:tak::tak::tak:
mam nadzieje ze sobie na basenie da rade sama
musze jej tylko okulary kupic:tak:
i dobrze ze ja nauczycielki znaja:tak::tak::tak:
no i jutro mam zajrzec do cntrum kultury bo moze jakies zajecia taneczne sa to bym Pauinne zapisala
przypomnijcie mi:tak::tak::tak::tak:
jej i plastyczne by sie przydaly,ale chyab narazie taniec bo wiecej ruchu:tak::tak::tak:
no i nadrobilam izadnej pewnie juz nie ma

Wyślę Ci zaproszenie .Chcesz?
Ja mam przez zadane .pl ,ale znajoma dawała mi linka z NK ,więc musi tam być.:tak:
jasne ze chce:-D

ja dzisiaj mialam taka ochote na placki ziemniaczane ze szkoda gadac... hihih zjadlam az 8 ...:-p gdzie zawsze zjadam zaledwie 3 i jestem pelna:-D

wogole to nie pisalam wam...
ale jak na zlosc dzisiaj ... popsuly mi sie 2 auta:wściekła/y:
jedno rano... jutro jestesmy umowieni do mechanika.. wiec pojechalam do znajomych drugim po cebule a tu mi sie spod maski kopci:wściekła/y: musialam zostawic auto i mnie kumpel odwozil... bo pada jak cholera a mi sie do domu spieszylo te placki robic... masakra jakas... i pech jak cholera:baffled:

dobranoc

hahaha a propos Farmera. :-D W tv w wiadomościach mówili o nowej reklamie promującej Gdańsk. YouTube - Fale GDN 1 . Tylko jakie w niej przesłanie? :errr::-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wpadłąm , ale mówię tyko dobranc, am takie napady kaszlu, ze nie iwem, czy zaraz się posikam czy zwrócę.
Ech Ty bidulko.:-(
Zdrówka życzę.:-):-)

zapomnialam KERNA
a kochana Ty nadal w 39tyg ciazy jestes:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p

no widzisz a juz wczensiej o to zapytalam
czy to ta klinika ode mnie czy jakas inna?tak z ciekaowsci pytam:-)
najwazniejsze ze udalo Ci sie to zalatwic:tak::tak::tak::tak::tak:

a ja z Paulina we wtorek znow do ortodonty,i pozniej za tydzien znow
cos beda jeszcze mierzyc

i Paulina od jutra zaczyna gmnastyke korekcyja-raz w tygodniu i basen co 2tyg bo jest zaduzo chetnch zeby co tydzien jezdzila:tak::tak::tak:
mam nadzieje ze sobie na basenie da rade sama
musze jej tylko okulary kupic:tak:
i dobrze ze ja nauczycielki znaja:tak::tak::tak:
no i jutro mam zajrzec do cntrum kultury bo moze jakies zajecia taneczne sa to bym Pauinne zapisala
przypomnijcie mi:tak::tak::tak::tak:
jej i plastyczne by sie przydaly,ale chyab narazie taniec bo wiecej ruchu:tak::tak::tak:
no i nadrobilam izadnej pewnie juz nie ma

Tak to ta kliika na Agatowej.
Z tym ,że ja już wcześniej właśnie tam prywatni byłam zapisana.:tak::-):-)
A dziś powiedzili mi,że czy prywatnie czy państwowo to taki sam czas oczekiwania.:baffled::baffled::baffled:.
To pokazałam im orzeczenie małego ,bo musi być xero i wzięli go przepisali na NFZ.
:tak:;-):-D:-D:-D:-D.

Widzę,że Ty też nieźle zaganiana jesteś.:tak::-):-)

ja dzisiaj mialam taka ochote na placki ziemniaczane ze szkoda gadac... hihih zjadlam az 8 ...:-p gdzie zawsze zjadam zaledwie 3 i jestem pelna:-D

jedno rano... jutro jestesmy umowieni do mechanika.. wiec pojechalam do znajomych drugim po cebule a tu mi sie spod maski kopci:wściekła/y: musialam zostawic auto i mnie kumpel odwozil... bo pada jak cholera a mi sie do domu spieszylo te placki robic... masakra jakas... i pech jak cholera:baffled:

dobranoc
Awarii auta nie zazdroszczę :no:,plackami smaka mi narobiłaś :-D:-D:-D:-D
pw poszło.:tak::-):-)

anabuba niestety nie mam tam konta...:no:
jeden kombinezon juz mam i teraz wlasnie chce kupic drugi w razie gdyby ten 1 sie suszył:p:p:p

Maks mi dziś zrobił pobudkę o 4,30 i juz nie poszedł spac.. znaczy poszedl ale dopiero o 6.30 i pospał do 7:rofl: ja nawet nie zdążyłam zasnać....

Witam.
Widzę dziewczyny,że niezły poranek za Wami.:baffled::baffled:
Ja się położyłam spać też po4 a wstałam po 5 :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Mały mi zagorączkował i obudził się z zawalonym nosem . :baffled::baffled::baffled::baffled:
Normalnie nie może oddychać przez nos tylko buzią ,katar wybitnie bakteryjny :baffled::baffled::baffled: ,no i siedzimy dziś w domu.:crazy::crazy::crazy:

witam porannie
Paulina juz w szkole.mala tez sie dzis obudzila o 6.zgadnijcie dlaczego:-D
"Mama mleczko":rofl2:
pochlonelo moment i dalej poszla spac.kiedy ona przestanie jesc o tej porze?:baffled:
wczoraj wytrzymala caly sen a dzis....glodomor:-)
za oknem pelno mgly,dobrze ze nie pada

dobranoc

narobilas mi smaka na placki.za mna tez chodza i chyba dzis zrobie:tak::tak::tak::tak:
klopotow z autem wspolczuje.kolejny ydatek

:
Tak to ta kliika na Agatowej.
Z tym ,że ja już wcześniej właśnie tam prywatni byłam zapisana.:tak::-):-)
A dziś powiedzili mi,że czy prywatnie czy państwowo to taki sam czas oczekiwania.:baffled::baffled::baffled:.
To pokazałam im orzeczenie małego ,bo musi być xero i wzięli go przepisali na NFZ.
:tak:;-):-D:-D:-D:-D.

Widzę,że Ty też nieźle zaganiana jesteś.:tak::-):-)

Awarii auta nie zazdroszczę :no:,plackami smaka mi narobiłaś :-D:-D:-D:-D
pw poszło.:tak::-):-)

aaaaa
ale dobrze ze udalo Ci sie na nfz zaltwic:tak::tak::tak::tak::tak:

Witam,

Moja Niki wstała 30 min temu :wściekła/y: A poszła spać o 21, to dziecko po prostu nie lubi spać :angry:

dobrze ze moje luia psac:rofl2:

[

Maks mi dziś zrobił pobudkę o 4,30 i juz nie poszedł spac.. znaczy poszedl ale dopiero o 6.30 i pospał do 7:rofl: ja nawet nie zdążyłam zasnać....

a co to dzis?
bezsennosc na BB?:-p

reklama
Do góry