reklama

Mamy z Austrii

my urodziny jak narazie robimy pierwsze w domku :-D
ale z tortem od Kathinki :tak:

dziewczyny, z nosa mi leci, w gardle drapie, masakra jakas:wściekła/y::no:

do tego moja corunia dzisiaj w nocy obudzila sie o 23.17 i rozrabiala do 3 nad ranem!:baffled::crazy: U meza na rekach w ogole nie chciala byc a u mnie owszem, ja zasmarkana i do kitu, polozylam ja w koncu u nas w lozku i tak sie krecila, odkrywala i kopala mnie do 3.00
A o 6.30 juz dzisiaj byla pobudka!

nie mam sily pisac juz wiecej.... chyba dzisiaj zamowie tesciowa (z ciezkim sercem....)

reklama
No ja co do urodzin tez nie pomoge. Jak Laura bedzie miala roczek, to pewnie zrobimy u siebie w domu, albo w Polsce, bo i tak planujemy jechac na poczatku wrzesnia:-)
Poziomeczka wspolczuje. Podobno od jutra ma byc zmiana pogody, takze pewnie nasze dzieciaczki na to reaguja.
Kathinka takie male dzieci wiedza jak klamac, nawet lepiej niz dorosli:-D:-D:-D

Hej
Moje szkraby spia-jednoczesnie wiec jestem happy,pije sobie kawke...Nie zawsze sie tak udaje,chwilo trwaj.
Poziomeczka pech z tym przeziebieniem,no ale coz sezon grypowy w pelni,uciazliwe ale do przejscia;-)Teraz padlo na ciebie za chwile uslyszymy o innej z nas,pieronstwo...
Kathinka -moze cos takiego cie zainteresuje

BOGI PARK | 1230 | Wien | Indoor-Spielplatz | Kletterwand | Wabbelburg | Klettervulkan | Zauberhöhle | Parcours | Trampoline | Fun Park | Kindergeburtstag | Kinder | Geburtstagstorte | Geburtstagsgeschenk | Eskimo | Rauchverbot | Hausschuhe | Socken

Tylko nie jestem pewna czy 2-latka bedzie miec tyle radochy co np.twoj synek
My tam jeszcze nie bylismy,ale wybieramy sie.Za to moja znajoma robila tam urodzinki dzieciom i sobie chwalila.
Nie wiem jak to finansowo sie kalkuluje ale wiadomo ze wszystkie imprezki poza domem robione troche kosztuja.
Asiunia-ja tez Wodnik jestem maz tez zreszta,a poza tym widze ze nasze cory to Nikole,ha,ha
Frania,no jaja z ta plcia.A to pierwsze dziecko tej znajomej?Oj ja bym troche czasu dochodzila do siebie gdyby mi sie cos takiego przydarzylo,musialabym sobie w glowie na nowo poustawiac,ha,ha

Hi Kobitki.
Wy jak zwykle aktywne i pracowite na forum, jak codziennie nie zajrze to mam duuuuzzzzeee zaległośc:eek:i.
No tak wy sie znowu spotkałyście a ja nie dołączyłam, do 3 razy sztuka mam nadzieje ze następnym razem sie dołączymy:tak:.
My fajna pogodę wykorzystywać na prace porządkowe w ogrodzie, młody chciał abym mu tylko dżdżownice do wiaderka zbierała, albo tatuś z pila łańcuchowa drzewa ścinał, ale no cóż prawdziwy facet.
Moj ma urodziny w sierpniu i jak narazie swietowalismi w pl, w gronie rodzinnym. Jak pójdzie do przedszkola i pozna kumpli to wtedy będziemy coś w Austrii robili. Byłam tu na kilku przyjęciach dla dzieci, rożne były ale jedno miały wspólne frankfurterki do jedzenia, już sie nawet pytałam czy to taka tradycja.
My do końca nie wiedzieliśmy czy będzie chłopiec czy dziewczynka. Mieliśmy dodatkowa niespodziankę na porodówce, a wszystko było w bez przygotowane, uniwersalne. Z następnym tez poczekamy do porodu.
Poziomeczka-Zdrówka i przespanych nocy Ci życzę. Ja w zeszłym tygodniu to miałam, pociesze Cie tylko ze jutro będzie juz lepiej a 3 dni później będziesz zdrowa.
Vici- rozejrzyj sie w okolicy może znajdziesz cos innego na lepszych warunkach.
KAthinka- taki mały a juz symuluje, ma talent.:-) zobacz na tej stronce Landgut Cobenzl byłam tam raz na party i nawet mi sie podobało, i maluchom tez.

Zmykam bo młody sie budzi
Pozdrowionka

No to się rozpisałyście!!!
:-D:-)
Poziomeczko Współczuje no ale będzie lepiej musi byc!!!
Kathinka No ja nie znam za bardzo takich miejsc.
Ingi roczek też planuje w domku.
Sylwia Pierwszy raz słysze o tych frankfuterkach no ale na urodzinkach u to tylko u Polek byłam.
beabea No świetnie że choc czasem razem śpią, ciekawe jak to będzie z moimi.
mb1 Jak tam noce z Laurą?
Asiunia Moja córka z mężem też rybki ale ja już baran;-).

Powiem Wam że ta sąsiadka miała ekspresowy poród 2 godzinki i koniec a mały 3018 i 49 no też bym tak chciała!!!

Co do plci, podobno jesli lekarze stwierdza po usg, ze ma byc dziewczynka, to czasem sie zdarzaja pomylki. Natomiast jesli stwierdza, ze ma byc chlopiec, to na 99% bedzie chlopiec:-D
Frania nocki sa do bani. Laura budzi sie o 3. Ja juz nie mam sily, zeby ciagle ja przenosic do lozeczka, takze spi znow z nami. A od 3 cycoli co godzine:szok: Rozmawialam na ten temat z lekarka i powiedziala, ze przyczyn moze byc mnostwo. Nie sadzi, zeby mala byla glodna, bo ladnie przybiera. Predzej w ten sposob odreagowuje caly dzien, albo ma jakies zle sny, albo po prostu potrzebuje mamusinego ciepla.
A dziewczyny znow zaczelam jesc nabial:-p Wczoraj widzialam, ze Laura ma jakies drobne krostki przy oczach, ale dzisiaj juz ich nie ma. Musze jeszcze pare dni ja poobserwowac i delektowac sie smakiem jogurtow, serow i kawy z mlekiem. Mam nadzieje, ze moja dieta na nic sie zdala:rofl2:

hej moje drogie
Na razie mam namiar na sale dla dzieci do wynjecia gdzie mozna swoje jedzenie przyniesc
WQ boogie Park moja by sie odnalazla tylko ze jak bylismy w poniezdielek to za przeproszenniem nogi mi w 4 literyy weszly hihi bo wszedzie musialam z nia biegac

Landgud tez fajne miejsce moj Max byl zachwycony wycieczka tam tylko nie kazdy mi tam dojedzie ;)

Frankfurterki to tez pierwsze slysze na troche party raz sie trafili ale w bulkach od hot dogow wiec raczej nie tradycja

Mam wyzwanie na przyszla sobate bede na torcie obraz Klimta malowac aaaaaaaaaaa hih ijuz sie ciesze choc jeszcze nie malowalam takich detali na masie cukrowej

poziomeczka zdrowka zycze

Ostatnia edycja:
Jak to fajnie ze juz piatek!!!
Tylko pogoda do d... Caly tydzien ladnie, cieplo a na weekend ciapa. Zwykle tak bywa co?

Beabea, witaj w klubie! Wodniki to fajne znaki:-)

Co tam dziewczynki na Wochenende planujecie? Ja jutro ide na pizze, kolezanka zaprosila bo dostala prace, tez jako ksiegowa i pierwsza wyplate musi oblac (na pizzy, haha) Idziemy z mala, bo ma byc tez kolezanki siostra z synkiem, rok starszym. Nicole juz go kiedys poznala i strasznie jej sie spodobal;-)
A w niedziele, trzymajcie kciuki, bo daje moje wlosy pod nozyczki mojej siostrzenicy, ktora jest Lehrilngiem w zakladzie fryzjerskim (juz 1,5 roku). Bedzie mnie jakos podcinac, bo nie radze sobie z wlosami. Wiecie, mam krecone i suche, i do tego sttrasznie cienkie i malo (Moja corka ma wiecej wlosow niz ja) Ale z tego wzgledu na to ze sa krecone to jak mi zepsuje to i tak nie bedzie widac:-)

OK musze zmykac, bo dzis szefowej mojej nie ma (dziecko sie do niej wprowadza), ale za to ma kontrolerka z FA przyjsc. Juz wczoraj byla i siedziala do drugiej, i to w moim pokoju. Nawet radia se nie moge posluchac.

reklama
mb_1, wspolczuje! ale lacze sie z toba w bolu! moja Maja przewaznie 2 buteleczki w nocy musi miec, pierwsza najczesciej ok 24.00 a druga kolo 4.00-5.00. A jak pila cycka, to tez taki scenariusz byl podobny do twojego....
Lekarka mowila mi, ze to normalne i ze kazde dziecko ma problemy ze snem i ze jej wnuczka to do 3 lat zle spala i ze poradzic na to duzo nie mozna....:baffled:
tak wiec niestety musimy cierpiec moja droga:-D

Asiunia, to trzymam kciuki za powodzenie akcji "piekny wlos" :tak:
Suwaczek musisz wstawic w sygnature.
Kathinka, leeeeee, nie pogadasz, jeszcze artystka zostaniesz! Hut ab, naprawde!!!
To ja ci tez jakies wyzwanie na tym torcie dla mnie zalatwic musze, heheh

ze mna gorzej, dzisiaj w nocy obudzilam sie bez glosu i z wielkim glutem w gardle... Teraz odrywajacy sie kaszel i zielone gluty.... Katar jak byl tak jest.... Modle sie, zeby sie moje dwa slonca nie pozarazaly, bo maz jak jest chory to goraczka 39 stopni i tylko spi a curonia, wiadomo, lepiej zeby nie byla chora!
ach....

moja Majcia nauczyla sie mowic NIE i TAK
TAK wymaia "tat"
a NIE wymawia "ne". Jak sie pytam czy chce sie napic i podaje kubek to ona odsuwa raczka i mowi ne
:tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry