reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam mamunie.
Misia przepraszam,ze tak pozno,ale maly mi daje dzisiaj troche popalic.Tak wiec jesli dzisiaj to spotkanko wypali to ja dam rade sie pojawic:tak:A jak Agusiek?

reklama
Ja nic nie placilam za pesel w konsulacie:eek:tylko za paszport:-)
A ile sie czeka w pl na pesel to sie nie orientuje:no:ale napewno inne dziewczynki wiedza;-):-)ale mysle ze 5 tyg wystarczy...
Nooo wilwia ja tez oczywiscie...Nikos chce poznac sasiadow :)

Hej dziewczynki

Chyba powinnam sie wziac za zalatwianie macierzynskiego bo za tydzien urlop w PL a w polowie listopwada gdzies bym chciala isc, tylko kurde nie mam poecia jak sie zabrac:sorry: Chyba powinnam isc do socjala i jeszcze zmiana nazwiska, nie a=wim czy mi sie to wszystko nie pokreci bo wszedzei mam panienskie nazwisko a w karcie ciazy aktualne, czy ja w taksie powinnam zmienic to nazwisko? :no: Masakra nic nie wiem
ja zmieniałam właśnie wczoraj w offisie gdzie sie ppsa wyrabiało, babka powiedziała ze oni to wysyłają do Dublina i oni tam zmieniają gdzie sie da:-)
tylko ja zmieniałam w odwrotną strone, czyli wracałam do panienskiego:-)

Marta wspolczuje Wam wachania tego wstrednego gazu!!!
Mam nadzieje ze zrobisz z tym pozadek bo przeciez przekrecic sie mozna!!!!
Misia fajnie ze Alex coraz bardziej grzeczniejsz- okap hula:-D:-D:-D
Jola ja tez bylam w takiej sytuacji,napisz na formularzu swoje nazwisko tzn po mezu idz na garde skseruj akt malzenstwa i popros zeby Ci to ksero potwierdzili-wiesz o co chodzi? Bo ja jak wysylalam ta forme to tez wlasnie nie wiedzialam co zrobic z nazwiskiem i oni pozniej mi przyslali list co mam zrobic.
Teraz ci napisalam wiec odrazu mozesz im zalaczyc kopie aktu malzenstwa potwierdzona przez garde i bedzie ok

A ja nie bylam o becikowe-zapomnialam:-(

Ależ dziś piękny dzień!Prawie jak wiosna:tak:
Upichciłam dziś szybki sosik pieczarkowy,zupka od wczoraj została,potem tylko makaron ugotuję i mam gotowanie na dziś z głowy:-pNie będę w taką pogodę w domu siedzieć!!
MartaF:Ta Twoja sąsiadka to naprawdę z lekka walnięta,albo i mocniej:eek:Faktycznie załatw to na Gardzie,póki się jakieś nieszczęście nie stało!Wariatka potruje Was,innych sąsiadów,albo samą siebie.Ona widocznie nie zdaje sobie sprawy co może narobić!A to jakaś starsza babka,że taka nierozgarnięta?Czy młodsza,ale fiśnięta:confused:
lubiczanka:ale mnie pocieszyłaś!Taka śliczna pogoda i tylko do soboty:wściekła/y:Jak zwykle gdy jest weekend,P w domu,auto do dyspozycji,można gdzieś z dzieckiem na wycieczkę się wybrać to pogoda DO BANI:no::angry::sad:
..No tak..nie chwal dnia przed zachodem słońca!Jakieś Cumulusy zawisły nad Swords:crazy:
Ale Wam dziewczynki z Galway dobrze,tyle znajomych wokół!A ja?!:sad:Mam tylko dwie koleżanki Polki z dzieciaczkami i do tego obie zjeżdżają do Polski(jedna we wrześniu,druga w październiku)Niedobrze:no2:

Agusik78, jak taka samotna tam jestes, to koniecznie musisz pomyslec o przeprowadzce;-) Galway albo okolice:-D Nas tu troche jest i mimo, ze sie jeszcze nie wszystkie znamy, to nad tym pracujemy:tak::tak:
Co do gotowania, to widze, ze szalejesz ostro w kuchni:rofl2: Ja mam ostatnio jakis gastronomiczny zastoj:laugh2::laugh2:hehehe. Ale nastrajam sie i moze niedlugo znowu mnie przy garach bedzie mozna zastac...

No to super dziewczynki!
Kamcia mowila, ze wpadnie kolo 16 takze tak zapraszam!
Moj adres to 32 Riasc na Ri na Knocknaccarze:-) jest to osiedle przy ulicy Bothar Stiofar na tylach BQ i Monkey Buissnes.

Hejka laski
Podczytuję Was ale co ostatnio mam weny do pisania :-( Mój Patryk się krztusi jak leży na pleckach własną śliną..aż mu oczka czerwone się robią i muszę szybko podnosić by złapał oddech.. Nie mogę go zostawiać samego położonego na pleckach bo się boję. W sumie ma to od małego ale było to lekkie i za każdym razem wystarczyło położyć na boczku i wracał do siebie.. No oprócz pierwszego razu gdy miał około tygodnia i byłam z moją mamą i z nim na spacerku - wtedy musiałam go z wózka wyciągnąć a i tak długo dochodził do siebie..śliny miał całą buzię.. Teraz pewnie się to nasiliło przez ząbkowanie..ale czy to minie???? GP powiedział, że to może przez to, że tylko raz mu się odbija po jedzeniu.hmm, że powinno się odbić jakieś 3 razy :szok: Zrobiłam próbę generalną ale udało się z niego wymusić tylko jeden bek. :sorry: Po za tym on się krztusi w różnych porach - czasem nawet tuż przed jedzeniem.. eh sama nie wiem co robić - GP dał list na obserwację do szpitala bo męczyłam go strasznie z tym problemem.. Ale osłuchowo jest OK i do buźki też zaglądał... nie wiem czy iść do szpitala czy nie..:eek:
Agusiek - ja też chcę właśnie nadać nr Pesel przy wyrabianiu paszportu polskiego ale zastanawia mnie te becikowe.. Bo skoro tam kasę wzięłaś to nie doczepią się tutaj i nie zabiorą jakiegoś dodatku???

reklama
Ależ dziś piękny dzień!Prawie jak wiosna:tak:
Upichciłam dziś szybki sosik pieczarkowy,zupka od wczoraj została,potem tylko makaron ugotuję i mam gotowanie na dziś z głowy:-pNie będę w taką pogodę w domu siedzieć!!
MartaF:Ta Twoja sąsiadka to naprawdę z lekka walnięta,albo i mocniej:eek:Faktycznie załatw to na Gardzie,póki się jakieś nieszczęście nie stało!Wariatka potruje Was,innych sąsiadów,albo samą siebie.Ona widocznie nie zdaje sobie sprawy co może narobić!A to jakaś starsza babka,że taka nierozgarnięta?Czy młodsza,ale fiśnięta:confused:
lubiczanka:ale mnie pocieszyłaś!Taka śliczna pogoda i tylko do soboty:wściekła/y:Jak zwykle gdy jest weekend,P w domu,auto do dyspozycji,można gdzieś z dzieckiem na wycieczkę się wybrać to pogoda DO BANI:no::angry::sad:
..No tak..nie chwal dnia przed zachodem słońca!Jakieś Cumulusy zawisły nad Swords:crazy:
Ale Wam dziewczynki z Galway dobrze,tyle znajomych wokół!A ja?!:sad:Mam tylko dwie koleżanki Polki z dzieciaczkami i do tego obie zjeżdżają do Polski(jedna we wrześniu,druga w październiku)Niedobrze:no2:
Agusik78-spokojna Twoja głowa.Napisałam,że pogoda ma być do soboty,bo nie widziałam prognozy na dalsze dni:-).Więc całkiem możliwe,że w weekend też poświeci słonk.Choć jak widać prognozy nie do końca się sprawdzają,bo dziś i tak do ptk.miało być bezchmurnie:cool:.Ale tak to już tutaj jest-nigdy nie wiadomo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry