reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

asieńka trzymam mocno kciuki,bo to chyba twoje pierwsze maleństwo:-)zeby wszystko poszło gładko i mało boleśnie:-)bo ja przy pierwszym myślałam ze umre z bólu:baffled:
u mnie było podejrzenie ze ciąza jest większa o miesiąc takze martwie sie troszke bo jakby to była prawda to byłabym w tym tygodniu co ty:sorry2:ale ja jeszcze nie jestem gotowa:baffled:

reklama
asieńka trzymam mocno kciuki,bo to chyba twoje pierwsze maleństwo:-)zeby wszystko poszło gładko i mało boleśnie:-)bo ja przy pierwszym myślałam ze umre z bólu:baffled:
u mnie było podejrzenie ze ciąza jest większa o miesiąc takze martwie sie troszke bo jakby to była prawda to byłabym w tym tygodniu co ty:sorry2:ale ja jeszcze nie jestem gotowa:baffled:

Moje pierwsze:-). Boję się, ale musi być dobrze:-). Mężu ze mną będzie, więc zawsze raźniej

Ale pogoda...:no:Tylko deszczu jeszcze brakuje:dry:Ale podobno jeszcze mają wrócić ładne,słoneczne dni:-)
lubiczanka:u mnie dziś na obiadek ryż z kurczakiem:-p,robię takie danie,typu-jednogarnkowe,tyle,że z patelni:happy2:,tzn.filety w kawałkach,przyprawione,papryka,czosnek,inne warzywka i ryż wcześniej ugotowany,palce lizać,tym bardziej,że uwielbiam czosnek:tak:,hi,,tylko najlepiej zjeść i między ludzi już nie wychodzić:baffled::-D
A jak test Dawida?
MartaF:ale masz landlorda!!!Może to jakiś kochanek tej sąsiadeczki:szok::sorry2::-DOboje warci siebie,nie ma co!
asienka_r:a na kiedy masz termin rozpakunku?Będziemy widzieć,że jak Cię nie ma na forum(bo praktycznie co dzień się pojawiasz i coś skrobiesz)znaczy,że już tulisz w ramionach swoje maleństwo:-)A co ma być?Chłopiec czy dziewczynka?

asienka_r:a na kiedy masz termin rozpakunku?Będziemy widzieć,że jak Cię nie ma na forum(bo praktycznie co dzień się pojawiasz i coś skrobiesz)znaczy,że już tulisz w ramionach swoje maleństwo:-)A co ma być?Chłopiec czy dziewczynka?

Nie wiem, co ma być, bo nie chciało się pokazać:-). Taka niespodzianka:-D. Termin teoretycznie na 8 października, ale od dwóch tygodni jestem przygotowana na wcześniej, bo mi i lekarka i położna mówiła.

agusik raczej to nie jego kochanka bo on jest z żoną w Australii:baffled: ja kontaktuje sie z nim przez jego wujka bo razem pracujemy:happy: depozyt i tak odzyskam bo tu na forum chyba dziewczyny pisały ze można gdzies skarge złożyc i byłabym wdzięczna za przypomnienie:sorry2:

asieńka mój sie boi iśc ze mną:baffled:ale nie będe go zmuszać:sorry2: a powiedz mi brzuszek masz okrąglutki jak piłeczka czy taki bardziej "pociągnięty w dół"nie wiem jak to nazwac bo ja teraz mam taki niekrztałtny i nisko a z córcią miałam okrąglutką piłeczke pod samymi cycami:-D

a ja robie pizze i tak zaglądam do was w międzyczasie:-)

Ale pogoda...:no:Tylko deszczu jeszcze brakuje:dry:Ale podobno jeszcze mają wrócić ładne,słoneczne dni:-)
lubiczanka:u mnie dziś na obiadek ryż z kurczakiem:-p,robię takie danie,typu-jednogarnkowe,tyle,że z patelni:happy2:,tzn.filety w kawałkach,przyprawione,papryka,czosnek,inne warzywka i ryż wcześniej ugotowany,palce lizać,tym bardziej,że uwielbiam czosnek:tak:,hi,,tylko najlepiej zjeść i między ludzi już nie wychodzić:baffled::-D
A jak test Dawida?
MartaF:ale masz landlorda!!!Może to jakiś kochanek tej sąsiadeczki:szok::sorry2::-DOboje warci siebie,nie ma co!
No ja dziś też kurczaczka serwuję-z tym,że z ziemniaczkami i kalafiorkiem w bułeczce tartej:-D.Test Dawida-ciężko powiedzieć.Szanowna pani nauczycielka nie jest zbyt skora do rozmów z rodzicami-na ale dziś się zapytałam jak mu idzie,to faktycznie moje obawy się sprawdzają-nie chce rozmawiać po angielsku:-(Ani z nią ani z kolegami.Nie mam pojęcia jak go zachęcić-POMOCY!!!
asienka-r-byleby bez nerwów a wszystko pójdzie szybciutko.Najważniejsze to dobre i pozytywne nastawienie.Choć przyznać muszę,że sama w związku z jakże odmienną od wcześniejszych ciąż zaczynam obawiać się,że i poród będzie gorszy-tudzież bez negatywnych myśli(tak sobie mówię;-)).
WolfiA-basenik powiadasz macie?A jeśli mogę zapytać,to w jakim jest stanie?Bo my tutaj całą Irlandię zjeżdżamy aby skorzystać z jakiegoś dobrego i atrakcyjnego przy tym.Byliśmy nawet w Trale(chyba tak:dry:)w takim mini aqua parczku-ale troszkę za daleko aby co tydzień się tam wybierać:sorry2:.A te w co.Tipp.Są-co tu dużo mówić-zostawiają wiele do życzenia(w thurles jest nóweczka ,całkiem przyzwoita,ale z kolei nie jest przystosowana dla najmłodszych:-().
MartaF-kochana bez obaw.Akurat to,że Maluszek już się ustawił powinno Cię cieszyć:tak:.Przynajmniej masz pewność,że nie będzie z tym p;roblemu potem;-)A co do czasu kiedy(zaciskaj nogi;-):-D)to Maleństwo i tak Cię o zdanie nie spyta:-p.Poprostu się zacznie i nie ma zlituj.A tak na marginesie,to ja wcale bym nie narzekała gdyby to moje"kangurzątko"wcześniej chciało z maminej torby wyskoczyć:-)

asienka_r:ja też do końca nie wiedziałam co będę mieć,na każdym USG młody pokazywał nam plecy:baffled:;-),ale czułam,że to będzie chłopiec,jakoś tak podświadomie:tak:,a brzuszek miałam,szpiczasty,wcale mi w boki nie poszło,tylko do przodu:-)
A termin miałam na 8-ego,urodziłam 19-tego,ale lekarz pytał jak długie mam cykle,więc mu powiedziałam,że nie 28,ale 35 dni,więc on mi powiedział,że termin wylicza się na podstawie cykli 28-dniowych,stąd u mnie mógł być tygodniowy błąd i że być może przenosiłam tylko 4 a nie 11 dni:tak:
MartaF:wiem,że w Threshold można składać skargi na landlorda,nie wiem jak to w praktyce wygląda,ale jak nasz były zaczął fikać,że nam nie odda depozytu,mój P tylko wspomniał o Threshold to od razu przycichł,kasę oddał bez szemrania:tak: tu masz link: Threshold National Housing Organisation in Ireland

Ostatnia edycja:
agusik wielkie dzięki za link, z tym kształtem brzuszka właśnie mi chodziło o szpiczasty bo własnie taki miałam z synkiem i taki mam teraz:-) dlatego wiem ze lubiczanka ma taki sam i zobaczycie ze będzie chłopak:-)

lubiczanka ja jeszcze musze na wózeczek i ubranka poczekac,więc jeszcze ze 4 tygodnie minimum:sorry:

WolfiA-basenik powiadasz macie?A jeśli mogę zapytać,to w jakim jest stanie?Bo my tutaj całą Irlandię zjeżdżamy aby skorzystać z jakiegoś dobrego i atrakcyjnego przy tym.Byliśmy nawet w Trale(chyba tak:dry:)w takim mini aqua parczku-ale troszkę za daleko aby co tydzień się tam wybierać:sorry2:.A te w co.Tipp.Są-co tu dużo mówić-zostawiają wiele do życzenia(w thurles jest nóweczka ,całkiem przyzwoita,ale z kolei nie jest przystosowana dla najmłodszych:-().
Lubiczanko mi tam się podoba, a Ty sobie zobacz:
Portlaoise Leisure Centre - Gallery
Do największych może nie należy, ale uważam że jest bardzo przyzwoity i jest kącik dla maluchów;-) Można nawet iść na siłownię:rofl2:

reklama
Lubiczanko mi tam się podoba, a Ty sobie zobacz:
Portlaoise Leisure Centre - Gallery
Do największych może nie należy, ale uważam że jest bardzo przyzwoity i jest kącik dla maluchów;-) Można nawet iść na siłownię:rofl2:
:szok::szok:musze sie tam wybrać bo to co u nas jest to nie ma co porównywać:szok:
a duze te wasze miasteczko?? łatwo znaleźć ten basen??

Do góry