reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam!
A u nas masakra, wszyscy zakatarzeni, jest coraz gorzej, Emma w nocy obudziła się z wrzaskiem o 1 i nie umielismy jej uspokic przez godzinę, az cud że Eryk sie nie obudził w tym halasie
W końcu dalismy jej calpol i jakos zasnęla, do rana budziła sie jeszcze 3 razy ale zasnęła szybko po mleku, a dzis od rana znów wrzask i cały dzien 100% uwagi, juz mielismy dosc z M i robilismy dyzury co 15 min raz ja raz on, bo serio nei dało sie nic zrobic :-( ma straszny katar, ja też mam nochal czerwony jak Rudolf
Wieczorem położylismy ja spac i znów ryk :wściekła/y: nie umie zasnąc, nie wiem juz co jest grane, jeszcze nigdy nie poszła tak poźno spac, lezy już godzinę w łóżeczku, co chwilę przekreca sie na brzuch i ryczy :-(
M poszedł do niej i jej spiewa i próbuje ja uspac
Zakupy nie zrobione, jedynie trochę udało mi sie posprzatac

o M zszedł na doł i mówi ze Emma nie chciała jeszcze spac, musiała sie jeszcze troche pobawic, :szok: no szok, co sie dzieje z tymi dzieciakami, telepatycznie z Alem sie zgadała czy co ;-)
Didi szczęśliwego lotu odezwij sie jak dolecicie
Idę połozyc Eryka spac, musze go pochwalic ze jzu dwie noce zasnąl sam :tak:

reklama
jeje ale tu pustki.Mamunie mam pytanko.Od 4 miesiecy przyjmuje witaminy Pregnaplan i one sa odrazu z odppowiednia dawka kwasu foliowego.Po trzech miesiacach chce zmienic witaminy na te bez kwasu,powiedzcie mi na jakie?

Ja do 4 miesiaca bralam kwas foliowy a pozniej przeszlam na tutajsze witaminy PRONATAL 18 witamin + kwas foliowy(ale zmniejszona dawka) moj lekarz powiedzial mi ze kwas foliowy jest najwaznijszy do 3 -4 miesiaca aby uniknac wad cewy nerwowej plodu.Naszukalam sie bez kwasu i takich nie znalazlam, a taka dawka kwasu jest ok. Te witaminki ktore kupilam mozna zazywac przed ,podczas i nawet w czasie karmienia. Wiec odstawilam kwas foliowy a zaczalam lykac te witaminki ,biore je do tej pory Kupilam je w Bootsie, ale pewnie w kazdej aptece beda.

Moniadan kurcze to nie wesoło.
A masz fridę do odciągania glutków?
U mnie sprawdziła się rewelacyjnie. :sorry:
A Emma dorasta,kurcze już ponad 7 miesięcy to poważny wiek,co będzie z kurami chodzic spac ;-):-D
Gratki dla Eryka.A wcześniej zasypiał z Wami,czy jak?

Moje też już chrapią.
Jutro przylatuje moja szwagierka z rodziną :confused2:
Ja jeszcze podłogi zetrę,doprasuje dziesiejsze pranie i fajrant.

Mój m też chory,podle się czuje,ale na siłe chce krokiety zrobic :eek:
Mówię mu,że ja to zrobię to się uparł i tyle :szok:

Witam dziewczynki.
My wlasnie ubieramy choinke,a ja latam z gory na dol,bo moje dziecko co chwile budzi sie z krzykiem.Ale to chyba wina dzisiejszej szczepionki-caly dzien bylo dobrze a teraz sie zaczelo.Chyba mamy nocke z glowy:-(A od jutra przychodza pomocnicy od pichcenia swiatecznych potraw:tak:

hejka
ja na sekunde
makowce popieczone..teraz koncowka pakowania ...Piortek wlasnie dzwonil do citylinka jak wygladaja drogi i czy autobusy nie maja opuznien i jest ok a juz balismy sie ze bedziemy musieli jechac 3 h wczesniej

a wiec kochane
Zdrowych pogodnych Świąt ..bogatego gwiazdora i spelnienia marzen..

wiecej chyba nie napisze bo rycze..;-)

dam znac jak bede na miejscu mozliwe ze Moniadan zaatakuje Cie smskiem

reklama
Didi atakuj koniecznie :tak:
Anineczko mam fride, ale jakos te glutki nei chciały wyjść, poza tym ona ma raczej mokry katar i tak co chwile woda wylatuje, a jak jej wycieram, czy próbuje frida to jest wrzask na 100 decybeli
Eryk wczesniej zasypiał przy nas, musislismy czekac w jego pokoju w łózku obok niego az zasnie, jak zasnąl to juz spoko cala noc śpi, tylko to usypianie meczące czasami, a ostatnio mam sposób, zrobilismy pudełko dla wóżki, ktora daje prezenty gdy nie widzi mamusi ani tatusia w łóżku :-) i zadziałało
ale dzis prosił, żebym została i wiecie jaki kochany byl, lezymy tak razem i nic sie nie odzywamy i on nagle mnie dotyka po plecach i przykrywa mnie kołdrą i mowi, przykrywam cie, a po chwili przytule cie, żebys sie nie bała
Mówię wam to jest taka miłośc syneczka do mamusi :-D
Nawet sobie pomyślałam o Misi zeby wytrwała w tych ciezkoch momentach własnei dla takich momentow, jak dziecko sie przytula i mówi jak bardzo nas kocha
Miska i w ogole nie rycz tyle ;-) szkoda ze BrzydUla sie konczy :-(
ale głodna jestem, M kanapki robi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry