reklama

Mamy z Irlandii!!

Moje dziecię chyba przepełniły wrażenia bo mi zasnął po Majce i obudził się na początku Na wspólnej :sorry: i teraz będzie śmigał do 24:eek: całe szczęście P już jest to się nim zajmie bo ja skorzystałam z okazji i też się zdrzemnęłam a teraz mnie łeb nap****la ( hrabiną nie jestem więc nie piszę że to migrena:-D) no i Witia po drzemce jakiś taki mamłający się zrobił cały czas jęczy i marudzi ehhh:confused2::confused2: lepiej żeby nie spał już wolę jak go ze zmęczenia energia roznosi a on roznosi kanapy i całe mieszkanie niż jak się rzuca po ziemi i jęczy:eek::sorry:

Moze Andziulina tez po 10 na kawke zawita???:sorry: co ty na to???
A może ja wpadnę :-):-):-) o ile się będę dobrze czuła a nie planuje sie źle czuć :-D:-D:-D także poproszę pączka:tak::tak::tak: no i adres również..;-)
Mam pytanko odnosnie basenu.Chodzi mi o basen w hotelu Clybaun hotel.CZy musze wykupic caly karnet,czy moge isc jednorazowo-chcialam najpierw isc sobie z Tobim i zobaczyc jak bedzie.
Z tego co wiem jeżeli chcesz iść jednorazowo to musi wprowadzić cię ktoś kto ma karnet także musisz się ładnie uśmiechnąć do Agusiek lub Kamci ;-):-D

reklama
Agusiek chetnie skorzystam,musze tylko zakupic stroj kapielowy:)Dzieki
Co do kaszki do ugotowalam na wodzie,na 100 ml dalam lyzke kaszy a potem dodalam ja do wczesniej przygotowanego mleka i wymieszalam.
Jest tez kaszka manna z bobovity ale podobno jest bardzo slodka

u mnie juz ok kolezanka zabrala mnie na długi spacer poza miasto(na piechote z wózkami,ona podwóny:szok:)przewiało mi łepetyne,przemyślalam wszystko i opisałam tam gdzie trzeba:tak:

co do piesków to mialam yorka,cudny ale Oliwka przygniotła:eek::sorry:kulal cały czas az mój były mi go ukradł i wywiózł:crazy:
ciesze sie ze slonce w koncu wyszlo zza chmurki.. :*

Dziewczynki teraz moczylam 2 godz tego palca w wodzie a mydlinamy i chcialam cos tam zagrzebac i nawet nie moge tego dotknac , tak boli....
Posmarowalam mascia i jezeli nie pomoze to bede jechac do lekarza, tylko teraz problem... do jakiego???:crazy:
Cudowa raczej odpada, moze od razu emegrency???? Jak mowicie? W Pl od razu bym poszla prywatnie do hirurga zrobil by to i juz! A ty? ciort wie? Podpowiedzcie mi, gdzie najpierw uderzyc??
Ponoc jesli wzielabys skierowanie od GP do szpitala,to nie zaplacisz. Nie jestem pewna na stuwe:no:Wiec polecam jednak Cudowa nawiedzic najpierw. Tylko ona pewnie Cie skasuje,a razcej na pewno.

Hejka
(...)
A Olusiowi sie zrobila jakas wielka krosta na raczce a raczej jak strup wyglada tylko takie zolte:-/ coz tym zrobic? Moze ktos mial z czyms takim doczynienia:sorry:
Jolu - mój szkrab miał na prawej rączce i nóżce taką suchą skórę..wyglądającą prawie jak strupek koloru żółtawego :eek: myślałam że to grzybica bo to mu się zrobiło w czasie gdy na basen chodziliśmy...ale powiedziano mi tu, że to od ubrań, sucha skóra, bla bla bla.. by nawilżać. A ja wiedziałam że skoro bepanthen nie pomaga to coś jest nie tak :baffled: I dopiero w PL zaleczyłam mu to :-) dermatolog od razu zdiagnozowała uczulenie :szok: aż mi kopara opadła..myślałam, że alergia to jakieś krostki..wysypka.. Zakazała pić mi mleka i jeść czekolady - wiadomo - bo to uczula najczęściej..ale tak naprawdę można sobie gdybać na co jest uczulone dziecko - ja mleczko piję dalej..czekoladę staram się ograniczać:sorry: i nic nie ma póki co:tak: więc musi mieć na coś innego uczulenie...tylko na co..:confused:
Radzę - idź do GP - może da coś na alergię..a to od niedawna ma? To może zdążysz domyśleć się na co uczulony? Tzn.coś nowego ostatnio jadłaś..?
Tichonku kalendarzowa wiosna to luty,marzec,kwiecień :tak:
Lato :maj,czerwiec,lipiec i tak dalej itd...
A to,że zimo....no cóż taka wiosna tutaj to normalka.Ale dziś widziałam na drzewach juz zaczątki listków i krokusy :tak:
(...)
Ale jak to? Serio w Irl.tak są podzielone pory roku? Znaczy się - tak uczą w szkołach? Coś czuję, że jak Patryk pójdzie do szkoły to ja też dużo się nauczę - przy okazji :-D

Ja tylko na sekunde. Za mna mega ciezki dzien i jeszcze bardziej ciezka noc przede mna- na bank! Ali wciaz goraczkuje na maxa...ja sie zastrzele i powiesze! Placze, marudzi, jeczy....a zeba nie widac! Tzn widac ale wciaz pod skora!

Chcialam tylko wtracic ze zeby nie czekac w kolejce do emergency to najpierw nalezy sie udac do WESTDOCKOW na Liosban. Oni daja liscik i z nim to bez kolejeczki w spzitalu sie smiga. ...to jakby ktos nie wiedzial.

Kurczaczek tez bym chciala spotkanko a tu kupa. Poki Ali taki jeczydupa to sie nigdzie nie moge ruszyc.

Co do rzezuchy to potwierdzam to co pisala MOniak- maja w B&Q Kupilam sobie i posialam..hehehe..tak na probe bo bede siala z dzieciakami w szkole. Trawy w rolkach jeszcze nie maja. ma byc za tydzien lub dwa.

W piatek ide do kina- nareszcie zobacze ten nieszczesny Avatar! I w koncu po ciezkich dniach wyrwe sie na chwile! :tak:

Koncze mojego browara- ktorego pije na odstresowanie i ide szykowac sie do nocy z jeczacym Alencjuszem u boku.

Na dodatek Majka mnie wkurza tzn. konkretnie to ta pinda- Dagmara...co za tepa laska!:wściekła/y:

Joann
- to nauczysz sie jeszcze nowej rzeczy. Otoz...dni tygodnia zaczynaja sie liczyc od niedzieli! Niedziela to pierwszy dzien tygodnia...a nie poniedzialek....mnie to bardzo zadziwilo...ale coz...

Ostatnia edycja:
Ponoc jesli wzielabys skierowanie od GP do szpitala,to nie zaplacisz. Nie jestem pewna na stuwe:no:Wiec polecam jednak Cudowa nawiedzic najpierw. Tylko ona pewnie Cie skasuje,a razcej na pewno.
zgadzam się z Madbebe - jak mój A miał obite żebra i podejrzenie złamania, to sama Cudowa mi powiedziała, że mamy przyjść do niej po skierowanie, bo wtedy zapłacimy tylko 50 euro a nie 100... i tak zrobiliśmy:tak: zawsze 50 w portfelu zostanie...
Misia - a z tych westdocków to za darmo masz ten kwitek? warto wiedzieć na przyszłość, bo zanim się doczekam tej karty medycznej...:sorry: a przy okazji - znów dzisiaj dzwoniłam do Ciebie, bo byłyśmy u Pauletty, więc chciałam od razu zahaczyć o Ciebie... ale pewnie byłaś zajęta Alem;-) i chyba zostanie mi przekazać kaskę w sobotę przez Natalię;-)
Pauletta - daj znać, czy na pewno będziesz u Aani, bo mam coś dla Ciebie ;-)
Wilwia - to daj nam znać, kiedy możemy zrobić nalot u Ciebie:-D
moje dziecię padło, a mi już przeszła ochota na basen...:-( i chyba dopiero pojutrze pojadę... zmykam się "wyszałerować";-)

Chcialam tylko wtracic ze zeby nie czekac w kolejce do emergency to najpierw nalezy sie udac do WESTDOCKOW na Liosban. Oni daja liscik i z nim to bez kolejeczki w spzitalu sie smiga. ...to jakby ktos nie wiedzial.

...
a ja dodam ze tam tylko rejestruja telefonicznie... nie osobiscie
wiec najpierw za tel i zarejestrowac sie..
i za darmo tam tylko jest jak ma sie medicala

reklama
(...)
Na dodatek Majka mnie wkurza tzn. konkretnie to ta pinda- Dagmara...co za tepa laska!:wściekła/y:

Joann
- to nauczysz sie jeszcze nowej rzeczy. Otoz...dni tygodnia zaczynaja sie liczyc od niedzieli! Niedziela to pierwszy dzien tygodnia...a nie poniedzialek....mnie to bardzo zadziwilo...ale coz...
Trzymaj się Misia z ząbkowaniem - życzę spokojnej nocki dla Was..
A czy czasem Żydzi nie zaczynają liczyć tygodnia od niedzieli? Czy coś namieszałam..:sorry:
I napisz czasem jakiś news czego tu uczą.. - dobrze mieć informacje z pierwszej ręki :tak:

Edit: aha..o Majkę lepiej nie pytam bo znowu się zacznie jak z M jak Miłość czy też Z jak Zdrada - jak to pisze znawczyni tego filmu - Tichonek..;-):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry