reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam w piękny słoneczny dzionek. Też czekam kiedy Emilka się zbudzi i ruszamy na spacerek. Zasneła nam w samochodzie i w domciu nawet przy rozbieraniu sie nie zbudziła:laugh2:To dla niej nieprawdopodobne:szok:
Misia ja kiedyś rzerzuchę kupiłam w Aldiku, i o ile dobrze kojarze to widziałam też swego czasu w B&Q

reklama
Lubiczanko :-D:-D a ja tam nie wiem co J chce od mopsa :-D
śliczne są :-)
Co do Yorka nie polecam do dzieci :sorry: Buldożki francuskie przekochane i przepiękne,ale drogie niestety...jakieś 1600 euro :szok:
spójrz na donedeal.ie w dziale dogs,pewnie shih taniej można kupic,ale bez rodowodu.
Tylko,że z nimi kupa roboty :confused2:;-):-D

Wolfia link nie działa,ale zaraz sama wyszperam cosik :tak:
Dzięki.

moniak no no mam koleżankę,której dzieci tak twardo śpią,że za każdym spacerem rozbierała śpiące dzieci i wrzucała do łóżeczka.Z moimi by to nie przeszło :no::-D

Ależ się wkurzyłam:angry::wściekła/y:Chciałam zrobić przyjemność J i wymyć autko(to nic ,że w niedzielę robiliśmy to razem ponad 2godz-jadąc oglądać domek tak uświechtaliśmy,że ktoś pokusiłby się o stwierdzenie,że auto w życiu innej poza deszczową wodą nie widziało:sorry:).Rozkręcam całe karczerowe tałatajstwo,węże,przewody kable i co tam jeszcze można-odpalam maszynę-i nic:eek:Nie ma zimnej wody-czyli tej z ogrodu też:crazy::angry::wściekła/y::wściekła/y:.Krany w domu mają dupowate(przepraszam za wyrażenie) końcówki i za groma nie udało mi się|(a próbowałam nawet gumkami przytrzymywać,i taśmą izolacyjną:szok:)podłączyć.Tak więc wszystko zwinęłam a autko potraktowałam wodą z wiadra(nie powiem,żeby olśniewająco to wyglądało-piękne zacieki i w ogóle:-()
nastepnym razem od razu po umyciu wytrzyj samochod szmatka-specjalistycznej nie potrzeba,choc najlepsza.Jak bedziesz w lidlu/aldiku czy innym tesco(chyba ze masz na stanie)zakup takowa-szmatka kwadratowa,pakowane chyba po 3 (do kuchni) tzw. 'zmywaki' takie gumowane lekko;dobrze wchlaniaja wode.5min roboty i autko bedzie jak talala:tak:;-):-)
My juz po spacerku.Niby nie tak zimno ale troche chlodnawo,jakies z 5stopni pewnie.Zmarzlam w poliki,teraz mnie pala w cieple-wygladam jak ruska matrioszka:-D:zawstydzona/y::-D

nastepnym razem od razu po umyciu wytrzyj samochod szmatka-specjalistycznej nie potrzeba,choc najlepsza.Jak bedziesz w lidlu/aldiku czy innym tesco(chyba ze masz na stanie)zakup takowa-szmatka kwadratowa,pakowane chyba po 3 (do kuchni) tzw. 'zmywaki' takie gumowane lekko;dobrze wchlaniaja wode.5min roboty i autko bedzie jak talala:tak:;-):-)
My juz po spacerku.Niby nie tak zimno ale troche chlodnawo,jakies z 5stopni pewnie.Zmarzlam w poliki,teraz mnie pala w cieple-wygladam jak ruska matrioszka:-D:zawstydzona/y::-D
Dzięki za radę-następnym razem z pewnością skorzystam(a ścieruchę mam:tak::-))
Anineczko-no właśnie nie wiem co on chce:sorry::-p.Najpierw jednak muszę go namówić-potem będę wybierać( na dobra sprawę niewielki kundelek też mógłby być:-D)
Moniak-mój Daniel z kolei tak mi zasnął,że jak go ubierałam nawet nie stęknął:szok:

madbebe potwierdzam:tak:Pogoda ładna,ale czuć,że to jeszcze zima;-)A no właśnie,Anineczko,jak to w końcu z tą zimą jest?Bo kalendarzowa w marcu,Kasia Irlandka wtedy do Polski zjeżdża:-(To co?Teraz jest już astronomiczna?Bo jak dla mnie tak czy siak na wiosnę jeszcze za zimno:confused2:
Młody się wyhulał na hulajnodze:-D 2 godz.a mnie nogi w tyłek wchodzą:sorry:
Zmarzłam trochę,bo jak słonko zajdzie to odczuwalna temperatura od razu spada o kilka stopni:eek:
Też wyglądam jak ruska matrioszka,z tym,że poza krasnymi polikami,posiadam jeszcze podobnych rozmiarów bęc:eek::confused2::zawstydzona/y:

Dziewczyny a ja mam pytanie takie trochę z innej beczki, jakie leki polecacie kupić w Pl których tu nie dostaniemy dla dzieci. Wiem na pewno o lekach na biegunkę, calcium dla dzieci, za wszystkie porady dziękuję:tak::tak::tak::-D

rowniez wydaje mi sie,ze wiekszosc lekow mozna tu kupic i nie trzeba wszystkiego z PL tarabanic,jednak moge polecic ci NASIVIN-sprej do nosa,mojej niuni zawsze pomagal zwalczyc katarek.,oprocz tego ostatnio zabralam ze soba z polski TRAN- MOLLER'S bo tutaj jak chcialam kupic to nie bylo takiego ktory mozna podawac mniejszym dzieciom.Wszystkie byly dla dzieci powyzej 2 lub 3 roku zycia.

To i ja się moim synem pochwalę.Fotka najświeższa,zrobiona na potrzeby przedszkola;-)Pani prosiła przynieść zdjątka dzieciaczków,będą coś z nich kombinować:happy:

No twoj to juz dorosly facet:-)
Misia wspolczuje zabkowania, biedactwo sie meczy

A Olusiowi sie zrobila jakas wielka krosta na raczce a raczej jak strup wyglada tylko takie zolte:-/ coz tym zrobic? Moze ktos mial z czyms takim doczynienia:sorry:

Tichonku kalendarzowa wiosna to luty,marzec,kwiecień :tak:
Lato :maj,czerwiec,lipiec i tak dalej itd...
A to,że zimo....no cóż taka wiosna tutaj to normalka.Ale dziś widziałam na drzewach juz zaczątki listków i krokusy :tak:
Ale fakt,w cieniu mroźno.
Lubiczanko jeśli kundelek to kundelek ,kochane są. ;-)

reklama
Tichonku kalendarzowa wiosna to luty,marzec,kwiecień :tak:
Lato :maj,czerwiec,lipiec i tak dalej itd...
A to,że zimo....no cóż taka wiosna tutaj to normalka.Ale dziś widziałam na drzewach juz zaczątki listków i krokusy :tak:
Ale fakt,w cieniu mroźno.
Lubiczanko jeśli kundelek to kundelek ,kochane są. ;-)
Eeee,tam!Dla mnie pierwszy dzień wiosny 21 marca jest:tak:Na wagary się chodziło:-DA,że tu wszystko przesunięte w czasie to dlatego w lipcu już nie mozna kupić strojów kąpielowych,ale za to w marcu już tak:-DObuwie letnie to już w sumie dostępne:eek:
A pączki na drzewach już są,faktycznie:tak:Już z dobre 1,5 tygodnia:-)Ponoć lato ma być w Irlandii upalne i parne w tym roku,słyszałyście coś o tym?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry