reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Aaniu-ja swoje psztylki zawsze w pl szczepiłam-jak tylko lekarka moich rodziców się dowiedziała,że przyjechaliśmy,zaraz sprawdzała jak stoimy ze szczepieniami:)))I nie denerwuj się tak na swojego Mężczyznę(choć nie wiem o co poszło)-podejrzewam,że teraz przed ślubem zwykłe "błachostki"potrafią narosnąć(nam się tak zdaje)do rozmiaru gigantycznych problemów...To przez stres...Więc gotuj obiad i przywitaj go po pracy jakgdyby nigdy nic:)
Na mojego mezczyzne nie da sie nie denerwowac;-) Normalnie az sam przyznal sie ze wczoraj zachowal sie jak przyslowiowa baba w ciazy albo jak by mial okres:-p Wiesz od czego sie zaczelo? Od tego ze po pracy nalozylam mu za DUŻO obiadu!!!! No tylko usciasc i plakac. Ale dzisiaj przyszedl i przeprosil... No wiec jest juz lepiej ale obiadu i tak jeszcze jutro nie bedzie:no:

nie no ja wiem,że to strasznie monotematyczne,i może dla niektórych z Was męczące,ale ja strasznie dociekliwa jestem...Wyobrazcie sobie,że osoba,która pierwsza puściła ten filmik z katastrofy wrzuciła go na neta 15.04-filmik błyskawicznie został usunięty,konto tejże osoby również,a sam autor został dziabnięty nożem i w stanie krytycznym przewieziony do szpitala-nie żyje...Czyżby zbieg okoliczności?
szukalam na wczesniejszych stronach filmiku ktory wrzucilas ale nie znalazlam... na necie znalazlam jakis ale nie wiem czy to ten Wykop.pl - Zobacz: Andriej Mendierej – autor filmu amatorskiego ze Smoleńska nie żyje? ???? Narmalnie szok:szok: Nie wiem sama co o tym myslec. Pokazalam go moim chlopakom i wszyscy jednoglosnie mowia ze to bylo uknute przez ruskich. A do tego te wymieniane lampy po katastrofie??? :dry:

Witam po tyg nieobecnosci :-)
Zdazylam nadrobic zaledwie dwa dni ale to juz cos
Ja zeszly tydz mialam super wypad do Killarney byl na maksa udany ale powrot do domu okazal sie dla nas traumatyczny - mielismy wypadek i autko znow zepsute. Do dzis jestem w szoku ze moglo sie to dla nas skonczyc tragicznie. Na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze my cali bez uszczerbku jedynie auto ale to tylko rzecz nabyta. Strasznie wystraszylam sie o synka, ale on na szczescie nie za bardzo wiedzial co sie stalo.
Dzieki dziewczynki - Paulleta Agusiek Andzulina -za wczoraj jakos sie oderwalam od tych przezyc i mysli.

A i pochwale sie moj synek pierwszy raz zrobil siusiu do nocnika dwa razy pod rzad a zaznacze ze dzis pierwszy dzien odpieluchowywania. Zalapal po dwoch razach zrobionych w gatki:-D.
Upsss wlasnie zrobil znow w gatki:-p No coz przeciez nie sadzilam ze to juz koniec nauki:laugh2::laugh2::laugh2:

Aniu my mielismy podobna sytuacje jak ty i zdecydowalismy sie zaszczepic mlodego w PL do lecielismy w kwit jak mlody mial koczyc 4 mies a 3 maja mielismy slub i chrzciny a wracalismy w czerwcu jak mlody konczyl 6 mies. Wiec szczepienie na 4 i 6 mies zrobilam w PL i w sumie najwazniejsze ze mial te szczepienia ale z perspektywy czasu zrobilabym te szczepienia tu. Nawet szczepienia zbilansowane delikatnie roznia sie i to zawsze rozbieznosc miedzy IRL a PL. Ale decyzja nalezy do ciebie. Najwazniejsze oby te szczepionki synek twoj wzial a gdzie to czas pokaze:-)

Uciekam konczyc kawke, powiesze pranko i biore sie za obiadek
Frog cale szczescie ze wam sie nic nie stalo.
No i zycze powodzenia w odpieluchowywaniu:tak:
Co do szczepien to postaram sie tu... ale... juz sama nie wiem jak to zrobic. Musze 3 mies wczesniej z moim O isc do urzedu i do kosciola dac na zapowiedzi a jak polece w polowie czerwca to juz nie bedzie 3 tylko 2,5 wczesniej. Wiec nie moge sobie pozwolic leciec pod konic czerwca... polowa to juz max... NO i nie wiem juz jak to bedzie. Zadzwonie jutro jeszcze na terryland moze juz sa:no:

frog tulaski dla Ciebie:-):-):-)

Aaania ja wierzę, że wszystko się Wam uda i że zaszczepisz małego tutaj:-). Niby nie ważne gdzie, ale wydaje mi się, że dopóki jesteście tutaj to chyba nie warto mieszać, bo kalendarz szczepień jest podobny, ale jednak inny. Tutaj masz szczepienia skojarzone za darmo, a w Polsce musiałaAbyś za nie zapłacić, a myślę, że wydatków przed weselem macie mnóstwo;-).
A wiesz moze ile sie placi w Pl za szczepienie na 6 mies???? No przed weselem to masakra... tyle wydatkow.... ale jak nie bede miala wyjscia to zaszczepie w Pl bo jeszcze drozej wyjda mnie bilety lotnicze dla mnie i dla Kacpra np na tydzien do Irl.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::sorry2:
Ja zaraz wyjdę z siebie i stanę obok brak mi sil ...cierpliwości ....wszystkiego szlag:angry: najbardziej jestem zła na siebie za to że się wściekam:sorry2: Wiktor ma dzisiaj bardzo zły dzień co chwila płacze i by siedział na kolanach ...cały dzień krzyczy co uspałam małą ten stanął koło niej i wrzeszczy no i koniec spania teraz udało mi się ich odseparować wystawiłam Zuzkę na balkon i zamknęłam bo ten jej skakał po wózku:baffled: a do tego nie wyschły mi jego body i właśnie znalazłam pokój jego cały w g bo ten sobie wpychał rękę w pieluchę on w g szafki w g jego buty nawet w g a o bluzce i spodniach to już nie wspomnę:errr: czasami mam wrażenie że mnie jego schorzenie przerasta:zawstydzona/y::sad: musi mnie kto kopnąć w D coco jumbo i do przodu:sorry2:
pauletta nie stresuj sie, kazdy ma czasem zly dzien (tak jak moj O wczoraj) i dzieci tez maja zle dni i robia wszystko na przekor. To napewno nie wina jego schorzenia. Chyba wszystkie dzieci robia rodzicom na zlosc. Jedne jedza karme dla psa (mojej kolezanki cora) jedne pija wode z kibla (kolezaknki brat) a inne tluka wszystko co maja pod reka (moj kuzyn ciotce wszystkie krysztaly ze slubu potlukl bo jak wstawal to mial pol godziny wqr...nnosci). Kiedys bedziesz sie razem z Wiktorkiem z tego smiala. :tak: takze coco jumbo i do przodu:tak::-)

Hejo
Moje starsze dziecko pokazało młodszemu, ze mozna sie fajnie bawic w otwieranie szafek i Emka teraz otwiera wszystkie szafki :angry: dla niej super, gorzej dla mnie, a Eryk sie smieje ukradkiem, to wesoło mam

MamoAdy, ale dlaczego masz wziac antybiotyk? az tak powaznie jestes chora?? antybiotyk jest na bakteryjne zakazenie poza tym, tak fachowo to najpierw nalezałoby zrobic badanie i dobrac odpowiedni, ty masz prawdopodobnie jakies wirusowe przeziebienie`
Mnie to strasznie wkurza, ze lekarze nie potrafia leczyc bez antybiotykow
Mi na chyba z 5 przepisanych, wyleczyłam dzieci bez niego
Oczywiscie nie twierdze zeby w ogole nie dawac, ale po co odrazu na dzien dobry

a tu zdjecie Emci jak sznupie w szafkach :-)
100_5628.jpg
Mam takie same mebelki:-):tak:

Lubiczanko ja Ci sie nudzi to wpadnij do mnie poprasowac:sorry2:
Znow mi sie troszke uzbieralo...jakos ostatnio nie lubie tego robic:dry:.
Aania jak ja mialam leciec do Polszy i wypadala mi w tym czasie szczepionke i poszlam sie zapytac czy dadza mu tydzien wczesniej czy po powrocie?to powiedzieli ze lepiej pozniej niz wczesniej.
I w sumie dostal szczepionke na 4m jak mial prawie 5,5m;-)

moj znow zaczyna wyc ze chce na dwor :baffled:.....
Tylko chodzi o to ze jak Kacper mi tak chlustal to dostal szczepionke na 2 mies jak mial 3 wiec teraz na 4 mies dostanie jak bedzie mial 5,5 albo nawet 6 (zalezy ile mi jeszcze kaza czekac). :baffled:

A wogole powiedzcie mi czy wiecie jak jest z ubezpieczeniem w Pl. Ja w polsce mam rente rodzinna po ojcu (dopuki sie bede uczyla a narazie jestem na dziekance wiec jeszcze dostaje) Moj O pracuje tu. I KAcper w polsce nie jest ubezpieczony. Nie wiecie jak to zrobic zeby byl ubezpieczony tez w Pl? Czy tak sie da? Slyszalam ze jest jakas karta ubezpieczajaca na cala unie ale co i jak dokladnie to nie wiem.

A wogole powiedzcie mi czy wiecie jak jest z ubezpieczeniem w Pl. Ja w polsce mam rente rodzinna po ojcu (dopuki sie bede uczyla a narazie jestem na dziekance wiec jeszcze dostaje) Moj O pracuje tu. I KAcper w polsce nie jest ubezpieczony. Nie wiecie jak to zrobic zeby byl ubezpieczony tez w Pl? Czy tak sie da? Slyszalam ze jest jakas karta ubezpieczajaca na cala unie ale co i jak dokladnie to nie wiem.

Jest:tak: jesli masz MedicalCard to możesz złożyć wniosek o European Health Insurance Card(taka niebieska karta). Czeka się na nią około miesiąca (przynajmniej w moim county tak było)

Pauletta nie przejmuj się tym że się złościsz.. każda matka się złości mniej lub bardziej i to nie jest coś nie normalnego.. W każdym bądź razie cierpliwości życze.;-) A moja chrześnica w Polsce w salonie weszła za tv - zrobiła kupsko i też wysmarowała siebie i ściany:baffled:

Co do tego filmiku i tej śmierci. Żadne ze źródeł nie jest dla mnie wiarygodne. Ktoś próbuje zrobić z tego świńską grypę.. Chodzi mi o to że w sprawie świńskiej grypy tez założony był blog który na wszelkie sposoby przekonywał ze te szczepionki to ma byc globalne ludobójstwo itd..
Nie wiem co o tym myśleć, a może po prostu myślę tak bo nie chciałabym żeby to było prawdą... :-(

M wrócił z pracy i zabrał małą na dworek i siedzę sobie sama (jak nigdy)
Wyczyściłam dzis kuchnię, upiekłam chlebek, przeleciałam wszystkie ściany z gumką do ścierania potem to samo z odkurzaczem.. I mam@.. I ledwo żyję..:baffled:

Czesc i czolem!

Aaron stwierdzil,ze jak nie wyjedziemy tego 29 to on pakuje tylek w samochod i po nas przyjedzie....steskniony na maxa...prawie mi ryczy w telefon...:-(:sorry2:

Ja juz nie wiem co ze soba zrobic....nudze sie na maxa....tesknie za domem nie mowiac juz.ze opuszczam zajecia w szkole!!

Mamo Ady i Adulinka- ja w ciazy bralam antybiotyk i na Twoim miejscu nie lekcewazylabym choroby. Infekcja dla ciazy moze byc grozniejsza niz lek...:tak: czosnki czosnkami ale jak ci nie przejdzie to sie nie zastanawiaj. W antybiotyku nie ma nic zlego!:tak:

Moniadan- Alex juz jakis czas temu odkryl zabawe w otwieranie szafek...wszytskie sa powiazane gumkami!! Wszytsko z nich wywala i zjada.....:angry:

Nauczyl sie robic kosi kosi i papa...ale tylko wtedy jak mu sie chce. POkazuje tez gdzie ma noge:-D A dzis zawolalam go z kuchni,a on zaczal do mnie biec i pierwszy raz zakrzyknal MAMA! Oczywiscie nie łudze sie,ze to tak swiadomie ale pierwszy raz taki zbitek sylab mu wyszedl:-)

Andzulina- daj Igorkowi wapno na ta alergie. W Pl jest taki syrop Sansolvit o smaku bananowym. Nie wiem jak z dostepnoscia w Irl ale jakies wapno napewno jest. :tak:

Pogode mielismy teraz ladna ale od jutra znow ma sie popsuc...a ja planowalam pojsc do zoo...coby Alowi jakies tygrysy i inne malpy popokazywac!:-)

reklama
Wpadłam się pożegnać już dziś
Aaniu-czy pytanie dotyczyło szczepienia w pl?Nam je robiła za darmo-nawet bez europejskiej MC:)
Misia-wcale się mężowi nie dziwię-no ileż można
Uciekam-przyjechał J
słodkich snów i do juterka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry