reklama

Mamy z Irlandii!!

a właśnie zapomniałam,wczoraj koleżanka mi powiedziala co dopadło Szymka,takie zaczerwienienia na zgięciach i sucha skóra to jest atopowe zapalenie skóry a nie żadna alergia!!! i takie dzieci kąpie sie raz na 3 dni,ona była w PL i robiła badania dla córki i właśnie Szymek ma to samo:/ całe szczęście ze to nie uczulenie na mleko a ja go sojowym faszeruje:/

no nic lece na Limerick:)))

reklama
a właśnie zapomniałam,wczoraj koleżanka mi powiedziala co dopadło Szymka,takie zaczerwienienia na zgięciach i sucha skóra to jest atopowe zapalenie skóry a nie żadna alergia!!! i takie dzieci kąpie sie raz na 3 dni,ona była w PL i robiła badania dla córki i właśnie Szymek ma to samo:/ całe szczęście ze to nie uczulenie na mleko a ja go sojowym faszeruje:/

no nic lece na Limerick:)))
wlasnie moj justin ma w zgieciach pod kolanami juz hcyba od 3 miesiecy z tym walcze i nic nie pomaga zadne masce co mi tu przepisuja i mowia ze to egzema!!!

Dzień dobry dziewczęta.
No u nas pogoda też nie jest zadowalająca bo by się na botanick wyskoczyło:-( nic dzień jest długi więc coś się pomyśli. Moje skarby szaleja na panelach i im nic do szczęscia nie potrzeba:-D
martaF biedna się namęczyłaś z tym przygotowywaniem i ciasto porządki a przyjemności z tego nie wiele my to się kobiety mamy z tym @ jest tylko jeden sposób by o nim zapomnieć;-):-D:-Dna 9 m-cy. Moja Agatka ma atopowe zapalenie skóry i mi dr. powiedziała że mam wyeliminować wszystko co z krową związane. Teraz agutka jest wieksza więc odbiegam od tego. Sojowe też uczula bynajmniej mojego skarba.
lady_zgaga smacznego
Miłego dzionka życzę i idę kawusi się z mężem napić:-p

często lekarze używaja nazewnictwa egzema i atopowe zapalenie skóry naprzemiennie:dry:
cały czas dyskutuja czy to to samo czy nie jedni mowia tak inni sie nie zgadzaja
A JEST TAK :Termin egzema odnosi się do chorobowych zmian skóry, jeśli mają one charakter alergiczny wówczas mówi się o atopowym zapaleniu skóry.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry (u nas nie najlepszy):-)
Wiesienka wspolczuje szczerz - u nas to samo juz wiem napewno ze nikosia od paru dni meczy ta przekleta jelitowka, leci z niego i gora i dolem:-( biedactwo moje do tego jeszcze kaszel go meczy:dry: staram sie tez unikac mleka ale moje dziecko bez mleka zyc nie umie, zje cos innego ale gdy idzie spac to musi byc butla i koniec:zawstydzona/y:staralam sie go juz oszukac tym kisielem ale nie udalo sie:no: Ja tez nie najlepiej gardlo nos zatoki zawalone, glowa peka, kurcze ledwo wylazlam z choroby tydzien przerwy i znow nas cos dopada:-( dobre ze pogoda byle jaka to be zalu w domu mozna posiedziec;-)
Dziewczyny a co do AZT czy egzemy moze ktoras ma jakis sprawdzony lek, wiem ze wyleczyc sie nie da z tego, ale zawsze mozna lagodzic objawy. Moja mama na to choruje i juz sobie nie radzi:no: skora zaczyna jej normalnie pekac:szok: a teraz lato idzie i bedzie jeszcze gorzej od slonca, gdzie ona nie jezdzila chyba juz po wszystkich lekarzach i uzdrowicielach i nic:-(nikt nie potrafi pomoc:baffled: miala testy alergo ale nic nie wykazaly, mowia tylko masci i dieta ale ta dieta to masakra normalnie prawie nic nie mozna....a najgorsze ze to dziedziczne....:sorry2::baffled:

Good morning :-)
Moj M odsypia, spanie po 4h przez cały tydzien, takze nie budze go przed obiadem
Dzieciaki na dole rozrabiaja, a ja jeszcze w szlafroku ;-)

Ja jako dziecko miałam takie plamy w zgięciach rak i czasem tez nóg, strasznie mnie to swędziało, czasami az drapałam sie do krwi :-( lekarka powiedziała, ze to niby od owoców połudnoiwych, ale testy niczego nie wykazały, przez kilka lat uzywałam maści robionych i póki je miałam to było ok, ale wystarczyło ze mi sie skonczyla to po dwóch dniach znów straszne plamy, to własnie niby było atopowe zapalenie skóry, ale chciałam was wszystkie pocieszyc, ze przeszło mi to i juz teraz nie mam żadnych plam, od jakis 10 lat i nie musze uzywac masci samo minęlo :-)

Didi owocnego sprzątania, Twoja Ewa jest niesamowita :-) drepta sobie powolutkiu na dwoch nozkach, a najlepsze jest to ze potrafi wejśc i zejsc ze schodów :szok: a ma dopiero roczek, a jak pewnei sie czuje na schodach, w ogole sie nie boi, schodzi tyłem ale za to jak szybko, no w szoku bylam :-D

ps LadyZgaga, mój M wczoraj zerknąl kątem oka na bb i twoj nick mu sie rzucił, smiał sie i mówił ze świetny :-D
edit: Agusiek teraz doczytałam, mówisz jelitowka?? o Boshee, no Emka tez do mleka tak nauczona ze nic innego pic nie chciała, musielismy ją poic strzykawka po 10ml wody, koszmar, raz dalismy mleczko, wypiła całe ze smakiem a za chwile blee
a co do mamy, to ja sie wyleczyłam uff, ale wiem jakie to uciazliwe, ile ja sie nameczylam, do tego mialam taki katar sienny ze z domu nie mogłam wychodzic

Pauletta kup Wiktorowi tez syrop sootha w evergreenie, jego sie podaje przed spadniem, zeby dziecko nie kaszlalo

Ostatnia edycja:
agusiek wiem że przy AZT pomagają tylko maści jeszcze jakiś syropek moja mała brała przez m-ac by zmniejszyć powstawanie plamek. Wiem że to mija ale i potrafi się ciągnąć latami. Szkoda Twojej mamy myslałam że w tym wieku to się nie przytrafia i jestem zmartwiona bo u Agatki mojej dalej się to ciągnie. Masz racje dieta tu jest potrzebna i to ścisła ale jak można tak; przecież nawet jak sie do niej stosujesz to plamy i tak sa wiec ...... masci masci to pozostalo tylko + konsultacja z lekarzem może znajdzie się jakiś uczony który coś wynajdzie.

hello
u mnie rodzinna niedzielka dzisiaj, czekam na śniadanko, mężuś robi;-)
a synuś na macie walczy i pokrzykuje, bo jeszcze się męczy próbując pełzać, idę ratować bąbla;-)
w ogóle ostatnio dużo pokrzykuje, czasami można oszaleć, nie wiadomo o co chodzi... ale na rączkach cudownie wszystko mija;-)

reklama
d.doberek.
M w pracy...:baffled:\
za oknem kropi maly deszczyk,ale widze ze sie troszke zaczyna przejasniac i sloneczko brzebijac.

Didi milego sprzatanka...heh ja juz ogarnelma pokoj i kuchnie na dole ale co z tego jak moj Szym buszuje i znow mam balagan:baffled:

Szymko ma czerwone policzki i tez nie wiem co to?
Ja pytalam ostatnio GP to powiedziala ze to jakas alergia na jedzenie....
Ostatnio juz mu ladnie zbladly a osttanio jak bylam z nim na dworzu i byl lekki wiaterek to jak weszlam do domu to znow mu wyszklo to czerwone...a teraz dodatkowo ma to suche:baffled:
Jak pojade do PLto wtdey pojde do jakiegos lekarza....
Aaa MArgaritta mi mowila ze to raczej pokrzywka....

Ja sama jetsem chora ale nie na AZS tylko na luszczyce....i dla tego wiem ze sterydy to G daja....daja oczywiscie ale na chwile....
JA sie tylko ciesze ze nie mam jakis tam wilkich zmian.....ale jednak....cieszyalam sie jak bylamw ciazy bo nie mialam zadnej plamy....hehe nie wypada mi nic innego jak co roku w ciaze zachodzic

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry