reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam w niedzielny poranek.

wlasnie moj justin ma w zgieciach pod kolanami juz hcyba od 3 miesiecy z tym walcze i nic nie pomaga zadne masce co mi tu przepisuja i mowia ze to egzema!!!
Ja mialalm ten sam probem bardzo dlugo ale ednak nawilzanie bardzo czeste pomoglo.Uzywalam krem oilatum wlasnie na egzeme.
często lekarze używaja nazewnictwa egzema i atopowe zapalenie skóry naprzemiennie:dry:
cały czas dyskutuja czy to to samo czy nie jedni mowia tak inni sie nie zgadzaja
A JEST TAK :Termin egzema odnosi się do chorobowych zmian skóry, jeśli mają one charakter alergiczny wówczas mówi się o atopowym zapaleniu skóry.
Dokladnie powiedziane.
laski OGLADAJCIE Maklowicza na tvp2 o 10:35 bedzie z Galway

Kuurcze za pozno wstalam,szkooda..

Apropo wysypek ,u mnie znow wrocila ta okropna wysypka na calych rekach,do tego jeszcze na ramiona.Na sczescie wiem ze to jakas aleria na cos,bo badania w tym celu juz zrobione,ale kurcze nie potrafie dojsc na co.Podejrzewam ze na pomidory albo jablka,ale jak przestane je jesc to zemre z glodu chyba,bo moj jadlospis ciazowy marniutki.

Jutro mam wizytke w maternity,zobacze swoje skrzaciki,jestem znow podekscytowana jak zawsze.Prooooosze trzymajcie jutro moocno kciukasy od godz 10.00 bo chce strasznie juz wiedziec plec.A teraz zmykam bo pan glod mnie straszy no i trza cos szykowac bo mezu imieninki dzis ma.
Milej niedzieli.

Ostatnia edycja:
reklama
gastone bede jutro trzymac kciuki!

zapomnialam wczsniej dodac ze tez jezdzilam po roznych doktorkach tak jak mama Pauletty....heh nawet u jakiegos "uzdrowiciela" bylam....wiecie leczenie przez dotyk....do tego jakies prady:-D
heh podpinalmnie pod jakies kable...no cuda wianki...wizyta 15minutowa 80zl + leki-ziola(?) okolo 120zl i tak co 3 tyg,co 4 ....niby kazali mi podpisac ze rok sie bede leczyc ale jakos dosc szybko zrezygnowalam....

znalazlam poznie j w wawie super dermatolog....juz 4 lata nie bylam u niej.......ale moze teraz jak bede w PL tom pojade.....

Wiecie dobrego dermatologa znalesc co sie zna to jest ciezko...ode mnie z wioski do wawy mam okolo 130km...;.:dry:

Ale sie rozpisalam....al ekiedys wreszcie musialam to z siebie wyrzucic...szkody tylko ze zapomnialam o...:ninja2:

Hejoooo:-)
Pauletta kup Wiktorowi tez syrop sootha w evergreenie, jego sie podaje przed spadniem, zeby dziecko nie kaszlalo
Sootha u nas jest stałym punktem w apteczce:tak: ale jakiś czas temu wyczaiłam inny syrop ale on jest od 2 lat dopiero który na W działa dużo lepiej;-)
Witia dzisiaj cherla okrutnie i jest troszkę spokojniejszy jak normalnie jedyny plus sytuacji to że nie może krzyczeć :-):sorry2:
Nienawidzę niedzielnych poranków :no: mój m uważa że skoro jest w niedzielę w domu to w sobotę wieczorkiem nie musi zmywać i rano sajgon w kuchni taki że nie ma gdzie śniadania zrobić :wściekła/y: zaraz chłopaków wygonię do PL sklepu będe miała chwilę spokoju ;-) mają kupić mleko skondensowane i galaretki bo za mną od jakiegoś czasu chodzi ptasie mleczko mniam:-p i też za późno wstałam na Makłowicza :-( a szkoda bo nie mam pomysłu na obiad:sorry2:
Gastone powodzenia trzymam kciuki;-)
ewelcia chyba miałaś na mysli mamę Agusiek:-D
Wszystkim chorowitkom życzę duuuuuuużo zdrówka :tak:

Ostatnia edycja:
szkoda ze niezalapalyscie sie na Maklowicza..bardzo fajny odcinek i duuuzo naszego Galway i ladnie opowiadal nawet tata kumpeli mowil o chlebku haha bo odwiedzil Robercik Griffins bakery ... fajny odcinek..ale moze juz niedlugo bedzie na stronce itv Maklowicza wiec nic straconego

ja juz mam gore w miare ogarnieta bo dopiero co 30minut temy wypelzlam z lozka..haha... teraz wstawiam pranko i biore sie za dol..a pozniej na zakupy do Pl sklepu

ja tez przegapiłam, ale moze w necie uda sie zobaczyc, albo chyab jakas powtorka w tv, zaraz sprawdze
Gastone? Marek czy Jarek? ;-) jutro bedziemy trzymac kciuki i daj znac zaraz jak wrócisz

Moj M dopiero wstał, obudziłam go bo juz rosołek gotowy :-)

julia28 maśc , której używałam dla Hani to EMULSIFYING Ointment firmy Rowa, ma konsystencje smalcu i wygląda jak smalec , bezzapachowa jest... ale bardzo sobie ja chwale, dodawalam jej do kąpieli i przynajmniej 3 razy dziennie smarowalam , w miejscach przez egzeme dotknietych;-)
sofik gdziekolwiek jesteś:-) dzięki za komentarz na blogu:tak:;-):-):happy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie oglądam Amityville na dwójce widziałam ten film już chyba z dwa razy a i tak mam już stracha :baffled::sorry2:od podskoków na kanapie zaraz wybije dziurę w suficie:nerd:
Widziałam jak się zaczynał ale zaraz przełączyłam na inny kanał..Ja nie moge takich filmów oglądać bo potem mam schizy.. :baffled:;-):-)

Gastone trzymam kciuki :-) Sama jestem ciekawa kto tam siedzi:-p

Kurcze lece bo m na obiadek woła.. Przybędę później ;-)

reklama
julia28 maśc , której używałam dla Hani to EMULSIFYING Ointment firmy Rowa, ma konsystencje smalcu i wygląda jak smalec , bezzapachowa jest... ale bardzo sobie ja chwale, dodawalam jej do kąpieli i przynajmniej 3 razy dziennie smarowalam , w miejscach przez egzeme dotknietych;-)
sofik gdziekolwiek jesteś:-) dzięki za komentarz na blogu:tak:;-):-):happy:
dzieki ci wielkie za podpowiedz :)a jeszcze mialam spytac a proszek do prania w jakim pierzecie dziewczyny???? gastone-trzymam kciuki:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry