• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

Dzień Dobry :-)
u nas mimo chmur nie pada... oby już tak zostało
Larcia - czekam na ciebie
wszystkim chorym dzieciaczkom i mamuśkom - dużo zdrówka;-)
lecę jakieś śniadanie dziecku zrobić

reklama
Dzień dobry:-)
Pogoda w sam raz na długi sen, ale ja już o 7 wstałam, bo Anulka nie budziła się na mleko to skorzystałam z okazji i poprasowałam, żeby mi sterta nie zalegała. Teraz zjadłyśmy śniadanko, wypiłam kawusię i czytam, co tam ciekawego:rofl2: a mała się bawi

Zdrówka dla chorowitków, mój M też ma katar, ale jakiś dziwny, bo jedyny objaw to okropne kichanie, nic mu nie leci z nosa, nie zalega i tak sobie myślimy, że może coś pyli w powietrzu i jakaś alergia mu się odezwała.

Miłego dzionka

Marta no niestety,tak to jest ze szczeniakiem....ale pociesz sie ze jak podrosnie to bedzie wiecej rozumial;-),
No nie mow ze tak malego i slicznego piesia wywalilabys do szopy:sorry:

Chorowitka zdrowka zycze:)

U nas przed chwila przestalo padac,teraz nawet slonko wychodzi....

Jakos sie nie wyspalam:baffled:

Kasiun no zauwazylam, ze lekarz kolo Was ciagle mowi, ze zapalenie gardla, a przeciez przyczyn moze byc wiele,a nie tylko to. Ja cale szczescie mam super gp w galway, nigdy go nie zmienialam, nawet jak mieszkalam w Headford. Jakma goraczka to przede wszystkim daj calpol albo panadol albo nurofen (ja uzywam tylko to). Kup do smarowania albo snuffle albo vick i smaruj stopki i albo plecki albo klatke piersiowa, ale najlepiej tylko na noc. Kropelki otrivine child NAPEWNO tam dostaniesz w aptece, kup to, bo one swietnie odblokowuja zatkany nosek. Ah no i jesli ma goraczke to nie czekaj z wizyta u lekarza zbyt dlugo, bo jesli goraczka sie utrzyma z 3-4 dni lub zwiekszy sie, to lepiej idz. Teraz,skoro ma goraczke, gardlo chore i katar, to na 99% ma infekcje jakas, ktora pewnie trzeba bedzie zwalczyc antybiotykiem. Goraczka to dobra oznaka, byleby nie byla zbyt wysoka. Kup w Joyce taki sok Liga C ( na dzieciecej polce) i rozcienczaj jej z woda. Jest pyszny i bardzo zdrowy, ma duzo wit C. Niech pije teraz bardzo duzo. To najwazniejsze. A z jedzenia staraj sie unikac dla Niej teraz ciezkostrawnych rzeczy, lepiej jakies zupki jej dawaj.Powodzenia!

A ja juz od dawna na nogach, prysznic wziety, kawka wypita, ide troche sie polenic do lozka, bo zle dzis spalam, a dziecku wlacze bajke na kompie. Milego dnia!
Larciu dzieki raz jeszcze za wszystkie Twoje porady. Ja rozwazam zmiane lekarza GP, bo ten nawet nie zauwazyl, ze mala ma cos z oczkiem, tylko zobaczyl to inny lekarz jak pojechalam do niego kiedy ten z Headford mojej molly zapisywal juz 3antybiotyk zaraz po dwoch kolejnych bo nie mogl utrafic a mala miala 7miesiecy wtedy. MOzesz jakiegos polecic??
Temperature wczoraj miala i dostala raz Calpol i spala do rana. Dzisiaj juz woda z noska jej nie tryska, zgestnialo to troche. Otrivin mam z Polski, baby specjalne z viatmin B. Pojde dzisiaj tylko zerknac za tym syropkiem i za tym srodkiem do smarowania nozek.Mala nie kaszle i nie ma temp tylko nosek zawalony wiec wstrzymam sie od konsultacji naszego lekarza narazie. Bede starala sie informowac na bierzaco.
Lubicznaka to napisz mi jeszcze dokladnie gdzie jest to Cashel bo za cholipe nie wiem hihi i czuje sie jak najbardziej zaproszona
Dzieki wszystkim Mamuskom za troske i zyczenie zdrowka.
Ja rowniez wszystkim chorowitkom Malym i Duzym zycze rychlego powrotu do zdrowia, tym co jada do Polski to milego wypoczynku.
A tym co zastaja w Irlandii SLONECZKA

witam
I my juz tez na nogach dzis od 8, musze powiedziec ze nie czuje sie taka zamulona gdy wstaje o tej godzinie.;-)
Juz jestesmy po sniadanku, pogoda dzis to wielka niewidoma, bo z salonu widze blekitne niebo i slonko, a z drugiej strony ogromne szare chmurzysko:baffled:
Poczytam sobie troszke, a pozniej trzeba ruszyc tylek i ogarnac troszke dol.
Chorym dzieciaczkom duzo zdrówkaaa:tak:

Bry:-)
My wstaliśmy jakieś pół godziny temu:zawstydzona/y::happy:No,ale jeszcze 2 tygodnie i koniec laby,jak ja się zwlekę z łóżka w środku nocy:szok::sorry:Już teraz jak robię P śniadanie do pracy to jak neptyk i zaraz hop z powrotem do wyrka:sorry:no,ale najgorzej się rozkręcić,potem już jakoś to będzie:tak:
Słonko wyszło:-)
Idę głowę myć i odkurzyć z lekka,trzasnę jakiś gwizdany obiad i wybywam na spacera:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry