reklama

Mamy z Irlandii!!

ViKamcia aj nie nie,farbki kupilam w Lidlu i wodne i akrylowe w tubkach(jesli potrzebujesz wiecej z jednego koloru to najlepiej w jakims budowlanym(np Woodies) kupic cala puszké a klejów jeszcze zadnych specjalistycznych nie uzywam do koszyczków wystarczy zwykly klej do papieru bo to samá gazeta a do decoupage ha ha bo nadal cwicze i sie uczye starcza mi bialko(do serwetek wystarcza a jakbys chciala przykleic cos grubszego to trzeba by juz zakupic specjalny klej do decoupage.)

reklama
Witam
Larcia-wszystkiego NAJLEPSZEGO!!!
Alex-Nikosiowi wielki słodki buziak-100lat!
Tichonek-no i masz dowód,że cud się wydarzył-piękny ten Twój Cudzik:)
Madbebe-nie choruj!!!
Didi-no dzielny Albercik-kawał drogi-i to pod górę:)
Kamcia-a ładnie się czyta????Na dwa dni poszłam do mojej ex pracki
Vikamciag-w każdym sklepie-DIY,w takim "mydło i powidło"-tam gdzie manele z gospodarstwa domowego...dużo takich sklepów z termosami:)
Uciekam-ropdzina się domaga mojego towarzystwa...Dodam tylko,że poszaleliśmy dziś na zakupkach-300e poszłoooo!!!+50 na paliwko:/

dzięki lubiczanko :-)w sumie jeszcze nigdzie się nie rozglądałam.. no ale zanim się rozhglądać zacznę chciałam się zorientować:-p
ja to się zastanawiałam czy oni tu wogole mają coś takiego jak termos:-D

kasiuleczka
no właśnie się zastanawiałam o klej do chusteczek.. chciałabym sobie coś stworzyć na święta (jeśli oczywiście Vi i czas na to pozwolą:-D)
a czym lakierujesz od zewnątrz?? no i czy normalnie po szkle te farby Ci się nie rozmywają??

Vikamcia wiec szklo najpierw musisz dobrze umyc zeby nie bylo zadnych sladów po naklejkach, poxniej malujesz farbá akrylowá ze 2 lub 3 warstwy(mozna wczesniej uzyc jeszcze podkladu do farb tzw primer wtedy farba nie odpryskuje- ja do szkla nie uzywalam bo mi nic nie odprysnelo ale robilam pudelko po butach i w sumie mozna cale wytrzasnac do kosza bo farba odprysnela:wściekła/y:)pozniej przyklejam serwetké na bialko no i poxniej lakieruje. ja uzywam takiego lakieru jak na fotce
DSC01975.jpg no i ze 4,5 warstw trzeba polozyc minimum.po dwoch warstwach lakieru mozesz pobawic sie w cieniowanie wokól motywu i poxniej znowu kilka razy lakierujesz.

a czy po użyciu tego lakieru można yyyy np mieć styczność z jedzeniem??
jakbym chciała powiedzmy szklaną misę ozdobią a późńiej włożyć do niej ciastka...
czy lepiej nie bardzo??

hmmm Vikamcia z tego co wiem dziewczyny zdobia np talerze ale poxniej stojá one jako ozdoba na specjalnym stojaczku, zdobiá rowniez talerze takie przezroczyste i wszystko przyklejajá od dolu i lakierujá od dolu jesli zakupisz lakier nie smierdzacy to mysle ze wtedy na taki przezroczysty talerz zdobiony od dolu mozna cos polozyc. Wejdx moze na strone Wizaz zrob to sama a tam w decoupage jest tam duzo osob ktore sa bardziej doswiadczone niz ja moze one cos podpowiedza .

Witam wieczorową porą :)
Tichonek - no Fasolka spora już:)
Larcia - stoooo laaaaat kochana
Alex - dla Nikosia również samych radosnych dni:)
Lubiczanka - no to poszalałaś na tych zakupach, ale najważniejsze, że zadowolona jesteś;)
Ewelcia - mój Igor najpierw wciąga całą butlę mleka, a potem jeszcze poprawia kanapką i jogurtem

reklama
a jeszcze chciałam spytać kasiuleczka czy ty ten lakier to w ie kupiłaś czy z pl zamawiałaś..??
tak z ciekawości... bo jak co to jak najszybciej poszukam :-)
właśnioe widziałam ze można od spodu zrobić...
to chyba wtedy nie będzie nic przeszkadzało jaki to jest lakier;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry