• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Hejoo;-) Jupii Zuza rzygała dziś tylko 3 razy :dry::sorry2: nie mówiąc o sraczce jak tylko zaczęła rąbać od razu było to widoczne na jej plecach bądź brzuchu bo pampek nie dawał rady tego trzymać i ciśnieniem wywalało :baffled::sorry2: Wiktor po południu jęcząco-miauczoący zasnął mi na rękach a jak wstał to myślałam że mnie poparzy taki rozpalony:szok: nie mogłam znaleźć termometru siet ale dostał paracetamol 15 min i jak nowo narodzony :nerd: nie wiem co to miało być :dry: teraz wcina racuchy ciocia nasmażyła na wieczór a co:sorry2: jutro uderzam na miasto w poszukiwaniu firanek i szablonów malarskich mam nadzieję że się nie nalatam za dużo:dry:
Tichonek,Anineczka a ECCE nie jest dla dzieci od 3 lat i 3 miesięcy??? ja od początku tak słyszłam i w przedszkolu też zawsze się pytali i Witia we wrześniu skończył 3 i 4 mc. i mówili że super bo się łapie no i się załapał bo od wrześnie jest na darmowym :tak:
Madbebe wracam w następny piątek także jeszcze tydzień :dry::sorry2::sorry2::sorry2:

Zobaczymy czy sie udalo :-)

Tichonek dzieki jestes Wielka :)
Niestety jestem wielka dosłownie:zawstydzona/y::-D:-DBardzo poddobna fotka do mojej z pierwszego USG,też taką typową Fasolkę miałam:-DAle za 2 tygodnie mam zamiar zobaczyć dzidziusia:-DGratuluję jeszcze raz:tak:

ja do Rotundy jezdzilam z Natalia ale tylko do marca bylam w Irl lecialam na pogrzeb Taty i juz zostalam w kraju do porodu...wiec boje sie jak to bedzie tutaj ...
A ja z Radkiem w ciąży jeździłam do Rotundy dokładnie do połowy ciąży,potem zjechałam do Polski i tam urodziłam i odchowałam Młodego z postanowieniem nie wracanie do Irlandii:sorry2:I wróciłam tu jak miał 15 miesięcy:tak:Teraz już tu będę rodzić:tak:
A byłaś już u GP?Ja byłam w 6-tym tygodniu i ona mi wysłała list do szpitala.Pierwszą oficjalną wizytę mam 24 listopada to będzie 14 tc:tak:
Pauletta a ręki se nie dam obciąć,może i tak:baffled:Mi się wydaje,że tylko pierwszy rok tak to funkcjonowało a teraz jest od 3 lat i 7 miesięcy,chyba:confused:
No masz i zaś anineczka się wcisnęła:-D:-D

Ostatnia edycja:
Pauletta z tego co wiem było tak w pierwszym roku działania programu,teraz jest tak

"The scheme will commence on 1st January 2010 and all children, who are aged between 3 yrs 7months and 4 yrs 10 months on 1 January 2010 will be eligible."

ale:

From the 1st September 2010, children born between the 2 February 2006 and the 30 June 2007 will be entitled to either 38 or 50 weeks of free pre-school, commencing on the 1st September 2010

czyli od dobrze prawisz...

no widzisz,wszędzie mówią co innego.
Ale jakby nie było program startuje od września czyli Kuba tylko chwili się łapie od września 2011 tak jak mój Matt.

Ostatnia edycja:
Aaaa no i zapomniałam napisać że Zuzi jednak nie jeden a dwa ząbki już się przebiły :tak: nie iwem czy to nie od tego te wszystkie atrakcje :sorry2: oba się przebiły tylko połowicznie reszta jeszcze wychodzi widać że ją męczą ale i tak jest wesoła i roześmiana ;-)

Anineczko, No to jakim cudem Wiktor się teraz załapał :confused::confused::confused::confused: aaaa no i wszystko jasne ;-)

Aniaa83
zapomniałam dodać ...śliczne zdjęcia ahhh jak mi się marzy taka fasolka :zawstydzona/y: ale z moim P top sobie tylko pomarzyć mogę :sorry2:

Ostatnia edycja:
Tichonek jeszcze u swojej GP nie bylam...jutro sie zarejstruje jak da rade na poniedzialek...

Pauletta dzieki :-)

W sumie to nie wiem jak jest z tym przedszkolem.... byla u nas znajoma i mowila mi ze moge Natalie zapisac po nowym roku zeby od wrzesnia mogla zaczac chodzic na te darmowe zajecia a Wy kochane piszecie co innego...albo ja zle zrozumialam

Ostatnia edycja:
Aaania83 Twoja córka we wrześniu ukończy 3,3 miesiące? jeśli tak to będzie mogła pójśc do darmowego przedszkola. :tak:

Idem.
Jutro mam płytkarzy rano,koleżanka obierze mi Antka ze szkoły a ja panów będę pilnowała :cool2:
W końcu skończy się moja zmora co do mycia ściany za kuchenką :baffled::-D

Zuzia gratuluję nowych kasowników :cool2::cool2:

reklama
dobry wieczor

ja tak pozno ,bo jak ogarne te sfore swoja w domu,przerobie obowiazki to juz czas wlascie do wyra:)a tu jeszcze wypada poczte sprawdzic,poczytac nieco,co slychac u Was a czasu nie ma niestety....

no nic....zmykam
dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry