reklama

Mamy z Irlandii!!

Aniu a może Lenka wyjazd tak odreagowała, tyle ludzi i dzieciaków:-). nam się też wydawało, że jakoś szybciej dojechaliśmy, ale Wy to już w ogóle:-D. Najważniejsze, że do nas dotarliście

reklama
Tichonku jak to ci sie nie mieszcza????
przeciez ja uzywalam i uzywam od zawsze TT i mi sie miescily,normalnie cala butelka wchodzi:)
a moze te z ta rurka sa szersze?
ja mialam bez tej rurki?

a tak w ogole to witam!!!
@ mi sie rozkreca i czuje sie fatalnie:baffled::baffled:

Jak by to tu tego powiedzieć:zawstydzona/y:...
Z dobrych wieści to nie muszę jutro jednak się tłuc autobusem z dzieciakami do Dublina bo...I to jest ta gorsza wiadomość:sorry:
...Radek ma ospę:wściekła/y:I niestety w weekand był najbardziej zarażający:-(Bo,tu cytuję:"Chorzy są zakaźni około 2-3 doby przed pojawieniem się wysypki":-(
Musiał się zarazić jeszcze w szkole od kogoś bo okres wylęgania to 11-21 dni:sorry:Nie wiem z kim chorym mógł mieć styczność bo tamten też pewnie jeszcze wtedy wysypki nie miał:sorry:
Radek już wczoraj miał podwyższoną temperaturę ale myślałam,że to przez przeziębienie bo kaszle i kicha:sorry:
No to zaczęliśmy wakacje siedzeniem w domu,teraz tylko patrzeć jak Matta wysypie i najgorsze-mnie:wściekła/y:Będę plackiem leżeć jak nic:no:
Ja Was wszystkie strasznie przepraszam,ale nie mogliśmy wiedzieć:no::-(To jest analogiczna sytuacja jak z Moniadan:sorry:A propos,Monia,wygląda na to,że jednak sezon ospowy jest bo P menadżera syn też na wakacje na Łotwę z ospą poleciał:sorry:
Wiem,że już pisałyście na ten temat,ale nic nie pamiętam...Jak mam z Radkiem postępować?W czym go kąpać,czym smarować wykwity?Na gorączkę Nurofen?
W środę mam baby check z Mattem to i Radka zabiorę do GP,żeby nam coś poradziła,ale do tego czasu mogłabym już coś z tym robić:sorry:

Luuuuudzie mam nadzieję,że Radek często się kręcił koło Matta ;-):-D

My w ospie kąpaliśmy Antka,krótko,bez żadnych zabaw,w nadmanganie potasu,przy gorączce nurofen na zmianę z calpolem.Do smarowania mieliśmy pudroderm z Polski.
Matta może ominąc,ma jeszcze przeciwciała obronne.Przynajmniej mój Matt się nie zaraził a miał jakieś 6 miesięcy,ale może teraz załapał?
Też jest jakiś nieswój,marudny i taki jakiś dziwny :sorry:

Anineczko a nie wiesz jak po engliszu jest nadmanganian potasu:sorry:?
Chociaż Ty mnie nie zlinczujesz:-DA nawet wręcz przeciwnie:-DBawić się bawił Radek z Antkiem na pewno blisko ale czy z Mattem to nie wiem:sorry:Ale jeśli jest Matt marudny to raczej chyba jeszcze nie to bo skoro piszą,że okres wylęgania 11-21 dni to ma jeszcze czas:-D

A tak poważnie,głupio mi strasznie,że tyle dzieciaków Radek mógł zarazić:sorry:A mówiłąm:pie**olę,nie jadę i tak trza było zrobić:confused2:

też się skapnęłam,że na wyniki muszę czekac do 3 tygodni :eek::-D:-D

tutaj masz tłumaczenia:
mozna to kupic w aptece jako kmno4 lub
Potassium permanganate
Potassium manganate(VII)
Chameleon mineral
Condy's crystals
Permanganate of potash

Możesz też w krochmalu kąpac.

reklama

Nowe wątki

reklama