reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczyny mam mały problem moj siostrzeniec niebawem obchodzi 1urodziny i nie moge ułozyc jais fajny wierszyk -życzenia ani nic znalesc w necie moze wy cos macie:)

reklama
Witam!
Ja po usg, wszystko w porzadku, glowka nizej niz lozysko, dzidzia ma "good size" :-)

Wczoraj ustawilismy w sypialni lozeczko, komode itp bede sobie pomalu prac i ukladac wszystko

Panienka idzie po plaży. Nagle zobaczyła starą butelkę. Podniosła, otarła z brudu, a tu wyskakuje Duszek.

Panienka pyta:

- Czy będę miała trzy życzenia?

Duszek:

- Nie, przykro mi, ale ja jestem duszek spełniający tylko jedno życzenie.

Panienka bez wahania:

- To proszę o pokój na Bliskim Wschodzie. Widzisz te mapę? Chce, żeby te wszystkie kraje przestały ze sobą walczyć, żeby Żydzi i Arabowie pokochali się miedzy sobą i żeby kochali Amerykanów i odwrotnie i żeby wszyscy tam żyli w pokoju i harmonii.

Duszek popatrzył na mapę i mówi:

- Kobieto bądź rozsądna, te kraje się biją i nienawidzą do tysięcy lat, a ja po 1000 lat siedzenia w butelce też nie jestem w najlepszej formie. Jestem DOBRY ale nie aż tak dobry. Nie sądzę żebym mógł to zrobić. Pomyśl i daj jakieś sensowne życzenie...

Panienka pomyślała przez chwile i mówi:

- No dobrze, przez cale życie chciałam spotkać właściwego mężczyznę, żeby wyjść za niego za mąż. Wiesz, takiego który będzie mnie kochał szanował, bronił, dobrze zarabiał i oddawał pieniądze, nie pił, nie palił, pomagał przy dzieciach, w gotowaniu i sprzątaniu, byl świetny w łóżku, był wierny i nie patrzył tylko w telewizor na programy sportowe. Takie mam życzenie......

Duszek westchnął głęboko i powiedział:

- ***** pokaż mi jeszcze raz tę mapę...

No i .....kupa....

Po wizycie - brzuch twardy jak skala, niepokojacy. Bole krzyza- zly znak. Skurcze nic nie maja wspolnego z tymi Braxtona....wedlug lekarza sa skurczami, ktore maja mnie trzymac w pogotowiu. fenoterol pelna para. Juz uslyszalam, ze w razie czego mam sie nie martwic bo dziecko przezyje....tak tak....tylko w jakim stanie...:-(

Zero wysilku fizycznego, najlepiej lozko non stop, zero seksu...(biedny A..hehe).

Ja nie wiem czy ja mam juz kurde rzeczy dla dziecka szykowac? Torbe do szpitala miec gotowa? .....Przerazona....:-(

Ale z drugiej strony...powiedziala, zeby nie panikowac. Szyjka dluga i nie ma rozwarcia....poki co....
Jedyne objawy to ten brzuch i bole krzyzowe....okrutne!!

Ach! No i mam pytanie do dziewczyn ktore sa na lekarskich zwolnieniach: ten taki druczek zolty (mala kartka). Czy jego wypelnia sie z jednej tylko strony- tej zoltej, czy z dwoch? Bo one obie wygladaja tak samo, ale lekarz wyplenil swoja rubryczke tylko na jednej stronie-zoltej, wiec nie wiem jak ja mam to wypelnic?

jak pomysle o tych tygodniach (mam nadzieje), lezenia w poscieli to slowo daje, ze chce mi sie wyc do ksiezyca!!!!!!:-(

witajcie

Sofik..haha... dobry kawal.

jeny jak ja dzisiaj podle sie czuje..w nocy mala prezyla sie..wypinala i tak glowka naciskala na wyjscie w sumie ciagle tak robi ..i juz myslalam ze zaraz mi tak przebije sie... nocka oczywiscie nie przespana..a mala dalej szaleje prezy sie itd..brzuch twardnieje ..a poza tym nic nie boli moze lekko krzyz...ale luzik..i te jej naciskanie na wyjscie jest najgorsze... wiec rano uswiadomilam mojego ze juz lada dzien corcia nas zaskoczy i wyjdzie...
No i .....kupa....

Po wizycie - brzuch twardy jak skala, niepokojacy. Bole krzyza- zly znak. Skurcze nic nie maja wspolnego z tymi Braxtona....wedlug lekarza sa skurczami, ktore maja mnie trzymac w pogotowiu. fenoterol pelna para. Juz uslyszalam, ze w razie czego mam sie nie martwic bo dziecko przezyje....tak tak....tylko w jakim stanie...:-(

Zero wysilku fizycznego, najlepiej lozko non stop, zero seksu...(biedny A..hehe).

Ja nie wiem czy ja mam juz kurde rzeczy dla dziecka szykowac? Torbe do szpitala miec gotowa? .....Przerazona....:-(

Ale z drugiej strony...powiedziala, zeby nie panikowac. Szyjka dluga i nie ma rozwarcia....poki co....
Jedyne objawy to ten brzuch i bole krzyzowe....okrutne!!
!:-(

no to Misia wiesc srednie..ale najwazniejsze ze mlody ok... brazk bzykanka przezyje A ..bo to dla dobra synka i Twojego...

mi tez mowila na jakims etapie ze mala ma ok wage jakby cos sie dzialao juz przezyje i sama da rade... a bylo to ok 26 tyg... bo myslalam ze wyjdzie mi pewnej nocy a ona juz glowa w dole wisiala i tak tam mi sie krecila i raczkami gmerala ...

wiec odpoczywaj..lez i nic nie rob... a bedzie wsztystko cacy

torbe do szpitala mozesz sobie przygotowac... nic sie nie stanie jak bedzie czekala...

no a ja mam juz dosyc wiec nieobraze sie jak mloda zrobi nam naprawde niespodzianke i wyjdzie...w srode ide do Sempki i zobaczymy co powie..jesli mloda posiedzi do srody bo i tego boje sie po jej akcjach od 2 dni...w sumie czysci mnie gora.... jest mi blee...i ogolnie nie czuje juz sie tak reweacyjnie

ide polezec moze w koncu zasnie i da mi tez odpoczac

Misia bedzie wporzadku;-)Tylko naprawde odpoczywaj,lez jak najwiecej i nie stresuj sie .Torbe tak jak Ci dziewczyny mozwia spakuj i niech sobie lezy:-)
Ja trzymam kciuki i wiem ze bedzie oki:-)
Didi ja pamietam w ciazy mialam to samo uczucie,czasem myslalam ze mi Jula araz wyskoczy hehe

A ja nie wiem co do torby wsadzic.....:-(......macie jakiegos linka do strony na BB gdzie to juz bylo poruszane?...bo zapewne walkowane bylo sto razy...
A niemasz takiej listy ze szpitala?Ja pamietam taka tam dostalam,co mam wziac.Ale jak chcesz to moge Ci ocs podpowiedziec bo nawet dzis podczas porzadkow znalazlam moja liste:-D

reklama
Misia - badz dobrej mysli. I lez plackiem. A co do listy - to u nas na pierwszej wizycie w szpitalu dawali takowa, niestety nie pamietam co tam bylo :zawstydzona/y:,bo wyrzucilam. Wpisz w wyszukiwarke liste potrzebnych rzeczy do szpitala przed, podczas i po porodzie. Mnostwo stron jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry