reklama

Mamy z Irlandii!!

beakta ja rodziłam moją córcie w Irlandii w tamtym roku w lutym. Na wakacje polecieliśmy do Pl i poszlam zgłosic małą w USC. Po czym pani kazala mi isc do biura obok wypelnic druczek i za pare dni zgłosic sie po pieniazki do kasy(bo tak wolalam) Nikt nic nie mówił, ze rodziłam tutaj:confused: czemu ma to byc nie fair?

Moze teraz sie coś pozmieniało....ja wiem tylko o takiej zmianie w przyznawniu becikowego teraz,ze... ma sie nalezec kobiecie, ktora zgłosi sie do lekarza do 10 tyg ciazy:confused: oczywiscie taka glupote mogli wymyślec tylko w Pl.

pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
hej dziewczynki:-)
Ja tylko na chwilke bo ze szpitala pisze :-Dnie moglam bez was wytrzymac:-D:-D:-D
Nikos juz jest z nami:tak: urodzil sie wczoraj 29 marca o 20.30 po 18 godzinnej akcji porodowej- cesarskim cieciem wkoncu. 3.040 kg, 55 cm i glowka 34cm:-D
:tak:..bolu troche bylo...strachu tez ale wszystko z nami dobrze, a Nikos jest sliczny.
Jak wyjde do domciu to sie moze bardziej rozpisze
Pozdrawiam

Nikt nic nie mówił, ze rodziłam tutaj:confused: czemu ma to byc nie fair?
No niewiem, jakies takie mam odczucia ze jak juz tutaj pobieramy tyle kasy na nasze dzieciaczki to juz nie powinnysmy starac sie o to becikowe, ale to moze tylko sa moje odczucia...;-)

...tu bedzie tez inna kwestia. Znajomi beda chcieli wyrobic dziecku IRL paszport a co za tym idzie dziecko bedzie mialo tam wpisane obywatelstwo IRL. Do becikowego potzrebny jest przeciez pesel ,czyli co ? Nagle dziecko bedzie mialo PL obywatelstwo? To po co wtedy wyrabiac dziecku ten Irl paszport? Takie troche bez sensu, prawda?

W kazdym badz razie wyszukalam to :Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży......dotyczy to kobiet ktore zaszly w ciaze po 1 stycznia 2009 :tak:

AGUSIEK GRATULACJE !!! drugi Nikus na naszym watku ( tylko moj sie ciut inaczej pisze ):)

Ostatnia edycja:
Agusiek...gratuluje..wracaj szybko do siebie i do domku cieszyc sie soba

No niewiem, jakies takie mam odczucia ze jak juz tutaj pobieramy tyle kasy na nasze dzieciaczki to juz nie powinnysmy starac sie o to becikowe, ale to moze tylko sa moje odczucia...;-)

...tu bedzie tez inna kwestia. Znajomi beda chcieli wyrobic dziecku IRL paszport a co za tym idzie dziecko bedzie mialo tam wpisane obywatelstwo IRL. Do becikowego potzrebny jest przeciez pesel ,czyli co ? Nagle dziecko bedzie mialo PL obywatelstwo? To po co wtedy wyrabiac dziecku ten Irl paszport? Takie troche bez sensu, prawda?

W kazdym badz razie wyszukalam to :Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży......dotyczy to kobiet ktore zaszly w ciaze po 1 stycznia 2009 :tak:

AGUSIEK GRATULACJE !!! drugi Nikus na naszym watku ( tylko moj sie ciut inaczej pisze ):)

obywatelstwa dziecko nie bedzie mialo ...bo przepisy sie zmienily
ja tez mam zamiar zlozyc wniosek o becikowe w PL..est na do duuuzo czasu wiec spokojnie dziecku wyrobie pesel... a do wniosku na nie potrzebuje tylko skrucony akt urodzenia dziecka i to wszystko

hej dziewczynki:-)
Ja tylko na chwilke bo ze szpitala pisze :-Dnie moglam bez was wytrzymac:-D:-D:-D
Nikos juz jest z nami:tak: urodzil sie wczoraj 29 marca o 20.30 po 18 godzinnej akcji porodowej- cesarskim cieciem wkoncu. 3.040 kg, 55 cm i glowka 34cm:-D
:tak:..bolu troche bylo...strachu tez ale wszystko z nami dobrze, a Nikos jest sliczny.
Jak wyjde do domciu to sie moze bardziej rozpisze
Pozdrawiam
Agusiek - gratulacje ogromne :) Fajnie za masz juz synusia przy sobie :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry