reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej dziewczyny wlasnie mam gazete przed soba mowiaca o zmianach przepisow w pl i jest tez o becikowym a wiec:
-aby aotzrzymac pieniadze,musisz zlozyc wniosek w urzedzie gminy lub osrodku pomocy spolecznej.masz na to 12 miesiecy od narodzin swojej pociechy.
-od 1 listopada br.prawo do becikowego uzyskaja tylko te mamy ,ktore od 10 tyg ciazy az do porody beda pod stala opieka lekarska.otrzymaja pieniadze dopiero po zlozeniu wniosku i przedstawieniu zaswiadczenia lekarskiego.(nie macie wrazenia ze pija do emigrantow)hiiii

AGUSIEK SERDECZNE GRATULACJE MALEGO SZKRABKA:):):)

Dziewczyny mam pytanie. A mianowicie: czy ktoras z was ubiegala sie lub otrzymala becikowe w PL ? Znajoma rodzi w maju Irl a juz dzisiaj mysli czy dostanie beciowe w Pl.:baffled: Gdzies mi sie obilo o uszy ze trezba miec jakies zaswaidczenie ze rodzilo sie w Pl i to tez jej dzizisaj powiedzilam a jej sie wydaje ze nic takiego nie trzeba. Moze wy cos wiecie ?
Ja gdzieś czytałam, że jeżeli przebywa się za granicą to nie ma się prawa do becikowego w PL. Nawet jaies oświadczenie trzeba podpisać. Ale tak do końca to nie wiem, bo w Polsce wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Nic nie jest do końca pewne:-):-):-)

Ja gdzieś czytałam, że jeżeli przebywa się za granicą to nie ma się prawa do becikowego w PL. Nawet jaies oświadczenie trzeba podpisać. Ale tak do końca to nie wiem, bo w Polsce wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie. Nic nie jest do końca pewne:-):-):-)

ale to chodzi chyba o rodzinne i inne pieniazki na dziecko a nie o becikowe...

Dzieki dziewczyny za rady!!:-) Dobrze,ze jestescie!:-)

A z tymi druczkami do Welfare, o ktorych pisalam cos wiecie? tzn. ktora ich stronke mam wypelnic? zolta, niebieska czy obie?zaznaczam,ze bie sa identyczne,a lekarz wypelnil tylko zolta,wiec nie wiem czy ja tez mam tylko ta....?
Misia wypelniasz tylka ta zolta strone,wpisujesz imie nazwisko,PPS,Adres nr,tele.i podpisujesz sie i tyle.
Niebieska wypelniasz jak konczysz chorobowe.
Ja co tydzien dzwobilam do recepcji dzien wczesniej i na drugi dzien mialam podpisana przez lekarza tylko wpisywalam moje dane i zanosilam do Socialu.

Agusiek wieeeeelkie gratulacje:-)

Dziewczyny piszecie ze dostalyscie te karty ktore zamawialyscie przez internet,ja tez zamawialam i jeszcze mi nic nie przyszlo.
A moze Wy macie medyczna tez i dlatego to dostalyscie????

Ostatnia edycja:
Witam!

Agusiek GRATULACJE

Didi widzze, ze dzis chyba lepiej sie czujesz, ciesze sie ze jeszcze nei urodzilas :-D
z Agusiek na porodowce juz sie nie spotkasz, ale ze mna kto wie... :-D

Piszecie o becikowym w PL, ja nawet o tym nie pomyslalam, ale jesli bedzie szansa dosatac, to czemu nie ;-)

Larcia tak to chodzilo o dvd do auta, w Lidlu jest za okolo 60e i Kama je ma i zachwala
My tez chcemy kupic, ale jakos po pierwsze na razie nie planujemy dluzszych tras autem, a po drugie nie chce aby Eryk tak duzo wpatrywal sie w monitory :baffled:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry