reklama

Mamy z Irlandii!!

Agusiek- z calego serca gratuluje!!!Tak sie ciesze!!! Az mi sie humor poprawil!!

Ewelcia- dzieki serdeczne za odpowiedz. Tego mi bylo potrzeba!!

Ostatnio cos w tym Polmedzie Panie na recepcji srednio mile sa...slowo daje...polska mentalnosc sie wkrada i takie humorzaste, ze niemal na kleczkach trzeba o cos prosic. Wczoraj bylam na wizycie i zupelnie wylecialo mi z glowy, wziasc recepty na moje leki. Zadzwonilam wiec dzis z rana i prosze pania, o przysluge i zapytanie pani doktor o wypisanie recept, ktore bym sobie tylko odebrala.. A ta jak sie nie zaczela wymadrzac..ze ona nie wie, czy to przejdzie, ze jak to wogole ,ze ja zapomnialam!? I ze ona zapyta i da znac albo sama niech sobie zadzwonie....No slowo daje, ze na granicy mialam nerwy. Czy to naprawde takie trudne...? Durna baba....To ta sama, ktora mnie skasowala ostatnio wiecej za wizyte niz zawsze placilam...i oplula moja karte bulka...(bo ona zawsze cos je!!!)

reklama
Ale jaja no....przysiegam, ze szczescie to mi nie sprzyja ostatnio!

Okazalo sie, ze w Irlandii nie mozna dostac fenoterolu i isoptinu!:szok: Jest to przerazajace, bo ja nie moge odstawic tych dwoch lekow, a zostalo mi ich tylko na 2 dni!!

Sempka powiedziala, zebym udala sie do szpitala, bo tylko oni moga to miec...zadzwonilam wiec do szpitala, a oni zielonego pojecia nie maja....stwierdzili, ze musza mnie zobaczyc i dobrac inne pasujace leki...ja sie chyba zastrzele...W kazdym badz razie jade!...zobaczymy co z tego wszytskiego wyniknie..:eek:

Agusiek Gratulacje!!!! Dzieciaczków przybywa:-):-):-) Super:-):-):-) Moja Emilka po porodzie miała dokładnie taką samą wagę jak twój synuś, tylko była o 5cm krótsza:-D Trzymaj się

Dziewczynki ja chyba osiwieje zanim nastapi to rozwiazanie i Alex bedzie w szoku, ze ma taka stara matke.....:baffled:

Wyobrazcie sobie, ze pojechalam do tego szpitala, aby dostac te moje leki, a raczej recepty na nie. Zostalam od razu przebadana tzn. mocz, cisnienie, waga, wzrost (hehe), brzuch pomacany, a potem lekarz stwierdzil, ze ja nie potrzebuje wcale tych lekow bo przeciez wszytsko jest ok. mam je odstawic i CIESZYC sie udana ciaza!!!! Kozystac z pieknej pogody i wogole byc cala w skowronkach......Ja poprostu zaniemowilam.....GP mowi mi zaledwie wczoraj, ze mam lezec w lozku, byc na fenoterolu 4 razy dziennie i wogole byc gotowa w razie czego, a tu w szpitalu mowia mi, ze mam sie cieszyc pogoda!!! Lekow oczywiscie nie dostalam...nawet ich tu w Irlandii nie maja. Siedze w domu i nie moge uwiezyc w tak dwie rozbiezne opinie! I kto tu ma racje?? Czy Polski lekarz za bardzo panikuje, czy tez Irlandzki szpital jest zbyt niefrasobliwy?? I kogo tu sluchac?? Mam gnac do lozka, czy biegac po zielonych lakach?:eek::baffled:

Agusiek gratulacje:-)
Misia ja w ciazy mialam zakladany krazek w polsce,a tu lekarze sie smiali ze po co,na co? I wogole ze lekarze polscy to przesadzaja,panikuja,smiali sie strasznie.Ale ja ich mialam w nosie bo wiedzialam ze dzieki temu bede spokojniejsza i nic zlego sie nie stanie i donosze kruszynke do konca:tak:Idz jeszcze raz do GP i powiedz co Ci powiedzieli w szpitalu.Niech Cie obejrzy jeszcze raz.Wkoncu to nie zarty,chodzi o ciebie i o twoje dziecko!

Agusiek Gratulacje!!!!!

Misia oj oj nikogo to nie dziwi co lekarz to inna opinia jak nie ma tych leków to idz do Sempki i niech cos wymysli jakis zamienik czy cos a jak nie to zobaczysz czy sie bedziesz gorzej czuła nie stosujac ich... kto wie może nie bedzie zmian?

A ja dzis wróciłam z pracy i pojechałam na plac zabaw nowy na doughiske i musze powiedziec że robi wrażenie duzo zieleni hustawek i innych atrakcji dla dzieci wie musimy sie kiedys na nim spotkac koniecznie jest warty:)!
A teraz byłam na salthilu i w Karcmie mialam ochote na zbójnicka kapse mniam i teraz siedze z rozpietymi portkami hihih bo sie nie dopinam:)
pozdro

moniadan fakt.Ale mi by sie przydalo takie dvd bo moja cora ciagle w aucie usypia,a mi zalezy baaaaaaaardzo zeby spala miedzy 2 a 3 inaczej caly dzien przekichany.A takie dvd to wtedy swietne rozwiazanie.

misia oj ile ty masz biedna klopotow.Wspolczuje!A nie powinnas sie w takim stanie denerwowac!Mi sie wydaje,ze powinnas sie udac do swojego gp i jeszcze raz przemyslec sprawe.Ale mi sie wydaje,ze skoro twoje badania wyszly w porzadku...to moze wcale nie potrzebujesz tego leku?Zobaczysz jak bedziesz sie czula....i moze wcale zle nie bedzie?A polacy sa znani z tego,ze lubia przesadzac!DUZO zdrowka dla Ciebie i synusia

reklama
Larcia to pedz do lidka i kupuj ;-)
ja zeby Eryk nie spal w aucie to mu spiewalam i zagadywalam, albo cos do pochrupania dawalam, dzialalo

Misia biedaczko i co postanowilas juz cos? Lekarz w PL owszem przesadzaja, ale czy nie lepiej dmuchac na zimne....?
Poza tym z tego co Misia pisala to tu tylko mocz, cisnienie i brzuch pomacali, to co mozna na podstawie takich badan stwierdzic, a jednak miala powazna operacje, wiec...

na pewno Misia sie nie denerwuj, przynajmniej staraj sie i lez w lozku!!!!
Jakby co to moge ci jakies zakupy zrobic, jakbys potrzeowala :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry