reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczyny. Mojej corce tez pobierali krew z glowki i nawet wenflon zostawili na jakis czas zeby nie kluc tyle razy. Dzieciaczkom sie tak robi bo na glowce lepsze dojscie.

Sofik moj Nico tez byl dluugo zolty chyba ze 2 miesiace, a bialka w oczach to normalnie zoltka byly...:-) Przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej sie utrzymuje. Pielegniarka tylko kazala jak najczsciej ustawiac go przy oknie nawet gdy nie ma slonca bo promienie sloneczne i tak sie przebijaja a one przyspieszaja zmniejszenie sie poziomu bilirubiny.

reklama
Sofik moj Nico tez byl dluugo zolty chyba ze 2 miesiace, a bialka w oczach to normalnie zoltka byly...:-) Przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej sie utrzymuje. Pielegniarka tylko kazala jak najczsciej ustawiac go przy oknie nawet gdy nie ma slonca bo promienie sloneczne i tak sie przebijaja a one przyspieszaja zmniejszenie sie poziomu bilirubiny.
wlasnie to wszystko uslyszalam od doktora ze szpitala... teraz o 17 mam dzwonic po wyniki bo o 15 nie bylo...

Joann a ta masc majerankowa to tu mozna kupic???
Jesli tak to jak ona sie nazywa???
Maly nie ma katarku ale pytam na przyszlosc.

Mam pytanie:
Jak kobieta tutaj zajdzie w ciaze a nigdzie nie jest zatrudniona legalnie i jej partner tez (ona sprzata domki a jej partner na czarno) to czy jej sie nalezy darmowa opieka w czasie ciazy???

Moja znajoma wlasnie dzwonila i jest w ciazy:-).
Pytala sie jak to jest ale ja nie wiem.
napiszcie jak cos wiecie.

sofik napewno bedzie ok.

Ups...Dopiero doczytalam ze Nikos agusiek mial pobierana krew z glowki ale byl jeszcze w brzuszku u mamusi...szok...i tak wiecie co dziewczyny ? Ja wcale nie jestem tego taka pewna czy w PL cesarke wykonali by szybciej. Kto wie...moze wszystko skonczylo sie gorzej...

Ewelcia kazdej kobiecie w ciazy nalezy sie darmowa opieka w Irlandi .

Joann a ta masc majerankowa to tu mozna kupic???
Jesli tak to jak ona sie nazywa???
Maly nie ma katarku ale pytam na przyszlosc.

Mam pytanie:
Jak kobieta tutaj zajdzie w ciaze a nigdzie nie jest zatrudniona legalnie i jej partner tez (ona sprzata domki a jej partner na czarno) to czy jej sie nalezy darmowa opieka w czasie ciazy???

Ewelcia86 - no tak.. ja się zaopatrzyłam w Polsce we wszelkie maści itp. więc nie wiem czy tu jest :sorry: a opieka kobiet w ciąży jest darmowa na 100% bo ja też tutaj nie pracuję ani nie pracowałam jeszcze w Irlandii a mam opiekę gratis - tylko za pierwszą wizytę płaciłam 50 Euro.

Ostatnia edycja:
Ewelcia kazdej kobiecie w ciazy nalezy sie darmowa opieka w Irlandi .
Dzieki.:-)

Ewelcia86 - no tak.. ja się zaopatrzyłam w Polsce we wszelkie maści itp. więc nie wiem czy tu jest :sorry:
Ja ostatnio bylam w PL we wrzesniu i nawet o tym nie pomyslalam zreszta to moja pierwsza dzidzia i nie za bardzo sie znam na lekach i na masciach ale powoli zaczynam "kumac" co do czego:-D:-D:-D

a czemu placilas za pierwsza wizyte???
JA nie placilam,bo ciaza zostala potwierdzona

Agusiek opis porodu cięzki ale najwazniejsze ze jestescie zdrowi, powiem szczerze że moja kolezanka miala porod w pol cc i bylo z nia cięzko naprawde przez kilka mies dziecka na rece nie mogla wziasc a lekarz sie ulotnil na wakacje po spapraniu roboty..takze nie wiadomo gdzie poród bylby lepszy.
pozdro

Witam sie kochaniutkie:-)
Agusiek - najwazniejsze ze wszystko skonczylo sie dobrze.... Pisz jak dajesz sobie rade kochana bo wiem ze nie jest ci latwo jak co sluze pomoca:-):-):-)Dzwon a ja 5 min i jestem:-):tak:
Larcia dla mnie nie ma znaczenia pora dnia jesli bedzie ci wygodniej to ja moge przyjechac do ciebie u mnie troche wiecej aut do dyspozycji:-D:-D:-DTylko o adresik na priv poprosze. Moj syncio spi roznie ale najpozniej to kolo 12.30 tak okolo 1,5 godz wiec moze byc w granicach 15tej. Jesli ci pasuje a jesli mialabys ochote wpasc do mnie to dla mnie bez roznicy piszesz ze bedziesz i przyjezdzasz. Jedynie ta sroda odpada bo mam odhaczyc sie w socjalu a tam roznie z organizacja i moze mi dlugo zejsc. Wiec do zobaczenia:-)
Wilwia super ze Ty to ty. A poniewaz dawno sie nie widzialysmy przed naszym ostatnim spotkaniem wiec musze ci powtorzyc laseczka jestes moja droga a brzuszek dodal ci tylko urody wiec gdyby nie skan to ja bym ci powiedziala ze na 100% bedzie chlopak:laugh2:
Moniadan ja dobrze widzialam nic mi sie nie przewidzialo naprawde slicznie i promiennie wygladasz. Niejedna ciezarna moglaby ci pozazdroscic (bez urazy przyszle mamusie):tak:
Didi a jak ty sie czujesz? Czy juz ci lepiej?
Kamcia jak tylko pogoda dopisze to postaram sie odwiedzic ten plac zabaw na Dougishce mlody ostatnio sie cosik przekanal do placow zabaw:-)

Didi a jak ty sie czujesz? Czy juz ci lepiej?
:-)
juz lepiej..wydaje mi sie z poczesci wine moje samopoczucia ponosi zminna pogoda...a ze ciaza to tymbarziej jakos odczulam to plus nerwy spowodowane tymi mroczami i nic niewidzeniem..i tak wszystko sie potoczylo... ale wczoraj juz bylo lepiej i dzisiaj tez
no ale w dalszym ciagu zero wisci mojej karcie..wiec naal jestem o nia lzejsza...
jesli do srody sie nie rozpakuje to moze cos sie dowim na wizycie w szpitalu... o mam i nie mpamietam czy na 10 czy tez na 10:45 :sorry::eek:

reklama
Ewelcia86 - z tą opłatą to było tak, że nawet gołym okiem było widać, że jestem w ciąży (pierwszą wizytę miałam w 15 tygodniu ale u mnie brzusio bylo widać baaardzo szybko :-) ) a doktor powiedział mimo tego, że za pierwszą wizytę płaci się 50 euro. Pozwolił wprawdzie zapłacić następnym razem bo nie wzięłam ze sobą kasy będąc nastawiona właśnie na to, że skoro stwierdzi ciążę to bezpłatna wizyta. Potem chodziłam na wizyty i nikt nie mówił o kasie, więc pomyślałam, że może jednak jest bezpłatnie skoro badanie krwi wykazało ciążę..;-) ale nic z tego - wysłali mi list wraz z prośbą o dokonanie tej zaległości...więc poszłam i zapłaciłam. Spotkałam przy okazji moją polską pielegniarkę z tej przychodni i ona pytała czy idę na wizytę i jak jej powiedziałam o tej wpłacie to nie zareagowała - więc myślę - że to zależy od przychodni czy się płaci czy nie. :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry