reklama

Mamy z Irlandii!!

Joannn tak tak, wszystko zalezy od przychodni. Ja w swojej nie placilam, a moja znajoma, ktora chodzila do innej przychodni placila za 1 wizyte.

Musze do Papu zawitac jutro lub pojutrze i zrobic zapas szynek :-D

reklama
Larcia- dzis Papu swiecilo pustkami!! Nie wiem nawet dlaczego skusilam sie na jakas stara drozdzowke...:eek: Chyba tylko dlatego, ze odkad rozpoczelam 3 trymestr nie moge sie oderwac od slodyczy...:-(Wczesniej wogole nie mialam ochoty na slodkie,,a teraz po prostu umieram z chciwosci na kazdy kawalek czekoladki, ciasteczka, lodow i takich tam...Aaron tez sie przy okazji skusil na podstarzalego rogala z czekolada i ...myslalam, ze umre ze smiechu, gdy zobaczylam jak ta czekolada nagle znalazla sie na jego czole, policzkach, nosie, i nawet w brodzie..:-D Ja nie wiem jak on o zrobil..
W kazdym badz razie w Papu byly pustki, ale ja tam i tak robie zakupy w Adze. Do Papu zawitalismy bo Aaron szukal 'Kociolka do syta'-hehe

Jutro przyjezdzaja do nas rodzice A. Kurde ich pierwsza wizyta u nas w domu..Wiec generalnie lekka paniczka, co by doprowadzic mieszkanie do czystosci i wytepic jakos kocie futro i lekki zapaszek..hehe...nie zeby smierdzialo ale jak ktos nie ma kotow to napewno poczuje. ;-) Pozatym juz sie stresuje gotowaniem obiadu bo oni ,jak na Iroli przystalo musza miec takie swojskie jedzenie i nie wiem czy podolam zaspokojeniu Irlandzkich podniebien. :-)

A. idzie do pracy wiec jeszcze musze poodkurzac, a wszystko w zolwim tempie bo mi bebeszek przeszkadza;-)

Ale za to na koniec mam zamiar oddac sie ogladaniu filmu. Wyszedl dzis na DVD 'Zmierzch', a ja jako fanka owej sagi od razu sie rzucilam no i mam!! Kupilam sobie winogrona (zdecydowanie mam na nie zachcianki..i wiem wiem..maja duzo cukru..ale...no coz..po prostu mi sie chce!) oraz ciasteczka i jeszcze wafelki i bede miala z Alexem filmowe party! Nie moge sie doczekac..ale najpierw sprzatanie i marynowanie kurczecich cyckow na jutro takze na razie lece...pa dziewczynki:-)

Misia fakt wizyta tesciow to nie lada przezycie no i wyzwanie kulinarne. No ale znajac twoje zamilowanie do kucharzenia to smiem twierdzic ze powalisz ich na lopatki :-Dw przenosni oczywiscie:tak:;-)Tylko ostroznie z tym sprzataniem moja droga:no:

A teraz do wszystkich was kobietki jesli ktoras z Was ma czas i ochote i ma jak sie dostac na Knocknacarre to zapraszam na urodzinowa kawke. Nic specjalnego nie planuje ale bedzie milo poprostu posiedziec w milym towarzystwie. Aaaaa i to nic zobowiazujacego. Kolejny powod do spotkania i tyle... Wiec zapraszam jesli tylko macie czas po 15tej wpadajcie:-D:-D:-D

hej dziewczyny moj synek juz 3 dzien ma goraczke i dzis jedziemy z nim do szpitala tak nam polecil gp jak goraczka nie minie.w sumie to nie mam pojecia z kad tak goraczka i tyle czasu sie trzyma mierzylam mu rano temp 39,8 st masakra jak on sie meczy a w nocy dzis normalnie majaczyl.odezwe sie sie po szpitalu ciekawa jestem co mu jest moze jakiegos wirusa zlapal.:(

hej dziewczyny moj synek juz 3 dzien ma goraczke i dzis jedziemy z nim do szpitala tak nam polecil gp jak goraczka nie minie.w sumie to nie mam pojecia z kad tak goraczka i tyle czasu sie trzyma mierzylam mu rano temp 39,8 st masakra jak on sie meczy a w nocy dzis normalnie majaczyl.odezwe sie sie po szpitalu ciekawa jestem co mu jest moze jakiegos wirusa zlapal.:(

oby bylo wszystko ok..moze 3 dniowke zalapal..albo jakis wirus z powuetrza bo pogoa zmienna ostatnio

Misia cholera ale bedziesz miec gosci,napewno wszystko pojdzie po Twojej mysli:-)
Biola daj znac po wizycie w szpitalu jak tam synek.

Pamietam ze ktoras z was kiedys wklejala link ze slowkami przydatnymi na wizyty w szpitalu a takze przydatnymi w czasie porodu//.
Ja te strony dodalam do ulubionych ale mialam wirusa w komputerze "zjadl" wszystko i teraz mam nowy system i nic mi nie zostalo w ulubionych:baffled:.
Potrzuccie jak mozecie.
Jak juz pisalam kolezanka jest w ciazy i strasznie sie stresuje ze sie nie dogada.\
Bede wam wdzieczna.

u nas na dworku slonmecznie ale cos mi sie wydaje ze tez i zimno,mam nadzieje ze dzis wyjdziemy na spacer.

Misia cholera ale bedziesz miec gosci,napewno wszystko pojdzie po Twojej mysli:-)
Biola daj znac po wizycie w szpitalu jak tam synek.

Pamietam ze ktoras z was kiedys wklejala link ze slowkami przydatnymi na wizyty w szpitalu a takze przydatnymi w czasie porodu//.
Ja te strony dodalam do ulubionych ale mialam wirusa w komputerze "zjadl" wszystko i teraz mam nowy system i nic mi nie zostalo w ulubionych:baffled:.
Potrzuccie jak mozecie.
Jak juz pisalam kolezanka jest w ciazy i strasznie sie stresuje ze sie nie dogada.\
Bede wam wdzieczna.

u nas na dworku slonmecznie ale cos mi sie wydaje ze tez i zimno,mam nadzieje ze dzis wyjdziemy na spacer.
ewelcia to ta stronka Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl

reklama
Dzien dobry mamusie:-) Nie mam teraz czasu zeby zabardzo sie udzielac ale podczytuje sobie np jak karmie malego :tak: aco do karmienia czy was tez tak bolaly sutki na poczatku? stosuje masc ale zabardzo mi to nie pomaga, a nie chcialabym sie zniechecic do karmienia piersia;-)moze znacie jakies inne sposoby na zlagodzenie bolu..a wczoraj glupia najadlam sie takich rzeczy ze Nikosia brzuszek bolal i nie chcial ani jesc ani spac masakra byla:no:jaka ja glupia jestem:angry:
Ewelcia zdaje mi sie ze Ty cos pisalas o tej szczepionce na gruzlice...tak chcialam zapytac czy ta szczepionke kupie tutaj w aptece bez recepty czy jak? Bo moj maly nie byl szczepiony i wogole szpital galwayowski jako jedyny w kraju chyba tego typu szczepionki nie podaje:szok:wiec chcialabym to zalatwic na swoja reke:tak:a wiem ze trzeba ja podac do 2 tyg po urodzeniu...
I dziewczyny moze mi cos podpowiecie jak to teraz z GP...bo do tej pory chodzilam do Sempki jako GP a teraz musze po 2 tyg isc z malym, ale to chyba bez sensu do niej - ginekologa? Mam z niej jakos zrezygnowac, powiedziec jej i znalezc nowego pedjatre czy jak? Moze to glupie pytanie ale naprawde zielona jestem:baffled::baffled::baffled:
Aaaa i czy mojemu maluszkowi mam podawac jakies witaminy? I czy sama mam brac dalej te co bralam w ciazy czyli zestaw 16 witamin Pregnacare?
Wybaczcie ze tyle pytan, ale chyba troche czasu minie zanim zaczne kumac o macierzynstwie cos wiecej:rofl2:
Kurde a tak wogole to malemu pepek juz odpadl a spirytusu ani widu ani slychu - paczka gdzies zginela chyba. A do tego cycki mi pekaja a mialam tam tez laktator i chyba przyjdzie mi kupic nowy:baffled:masakra
Biola mam nadzieje ze u was to nic powaznego - daj koniecznie znac
Didi ile Twoj synus ma dzis trojek na suwaczku:laugh2:
Misia juz tam pewnie spocona :-D:-D:-D

Acha i dziekuje slicznie za wszystkie gratki:tak::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry