reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej Hej! No wiec odbierac chce cyfre plus. Srednica 37 cm a wiec talerz jest spory...! Gdzies wyczytalam, ze powinien byc ustawiony na poludnie...to nas zalamalo, gdyz przywiercilismy go na tylach budynku i nie da sie go skierowac na poludnie. Ale nie jestem pewna, czy napewno tak musi byc...dlatego potrzebuje porady...Jak narazie sygnalu nie ma wogole :-( Dzieki za wszelka porade:-)

reklama
I dziewczyny moze mi cos podpowiecie jak to teraz z GP...bo do tej pory chodzilam do Sempki jako GP a teraz musze po 2 tyg isc z malym, ale to chyba bez sensu do niej - ginekologa? Mam z niej jakos zrezygnowac, powiedziec jej i znalezc nowego pedjatre czy jak? Moze to glupie pytanie ale naprawde zielona jestem:baffled::baffled::baffled:
Aaaa i czy mojemu maluszkowi mam podawac jakies witaminy? I czy sama mam brac dalej te co bralam w ciazy czyli zestaw 16 witamin Pregnacare?
Wybaczcie ze tyle pytan, ale chyba troche czasu minie zanim zaczne kumac o macierzynstwie cos wiecej:rofl2:

Agusiek ja też chodziłam do Sempki i ona jak byłam na ostatniej wizycie jeszcze w ciąży powiedziała mi że dwa tygodnie po porodzie mam się zgłosić na wizytę kontrolną z mała do Elżbiety Błach (internistki, ona przyjmuje też tam gdzie Sempka), a póżniej przysługuje mi jeszcze wizyta w 6 tyg z małą i wizyta kontrolna u niej, wszystkie są bezpłatne jeszcze w ramach programu maternity. Ja tez jestem zapisana do innej GP. Ale byłam u niej u kontroli.Co do witaminek dla małej to zaleciła mi Baby wit D3, codziennie 4kropelki. A na szczepionke na gróżlice ponoć w Galway czeka się ok 3 lat.

Frog jesli dobrze zrozumialam to obchodzisz urodzinki.Szkoda,ze tak pozno doczytalam,bo wpadlabym na ta kawke a teraz musze isc do pracy:( Ale mysle,ze jeszcze nie raz bedzie okazja:))) A teraz zycze Ci

Szczęścia, zdrowia, pomyślności
Czerp z życia same radości!
Niech los Ci zawsze sprzyja,
A co złe niech Cię omija.
Dużo słodkości, szczęścia w miłości
Samych luksusów, milion całusów.
Niech odejdą precz gorycze
Z głębi serca Tobie życzę.
O czym myślisz, o czym marzysz
Niech Ci w życiu się przydarzy!

Hej :-)
Dzis tak piekna pogoda ze az sie nie chce siedziec w domciu a mi cos wyjatkowo drzwi sie nie zamykaja:-)
Teraz za caly dzien mam 5 min dla siebie.

Moniadan ta kawka ur to w poniedzialek. Jak dasz rade to zapraszam. I pozostale mamusie rowniez:tak:
Agusiek jesli chodzi o ta szczepionke na grużlice to jak bedziesz u GP zapytaj ja i ona poda ci nr do szpitala dzwonisz tam i mowisz ze chcesz zaszczepic dziecko i oni podaja ci termin. Jak znajde nr to ci podam na bb.

Biola - szkarlatyna to jakos tak powaznie brzmi. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia dla synka a tobie duzo sil:happy:;-)

Hej Hej! No wiec odbierac chce cyfre plus. Srednica 37 cm a wiec talerz jest spory...! Gdzies wyczytalam, ze powinien byc ustawiony na poludnie...to nas zalamalo, gdyz przywiercilismy go na tylach budynku i nie da sie go skierowac na poludnie. Ale nie jestem pewna, czy napewno tak musi byc...dlatego potrzebuje porady...Jak narazie sygnalu nie ma wogole :-( Dzieki za wszelka porade:-)
Mąż mi tu mówi że nie ma takowej średnicy 37 może chodzi Ci o kąt:)czasze są o średnicy 40,60,80I dalej :))Ale nieważne:))Najlepiej będzie jak popatrzysz jak mają pozakładane Irlandczycy i swoją skierujesz tak samo tylko troszke niżej (a przynajmniej napewno podobne ułożenie) Jest taki miernik który pomoże Ci w ustawieniu można go kupić w Maplinie chyba że macie możliwość go od kogoś Pożyczyć:)))POWODZENIA:))

Martuana- no to w takim razie pewnie ma 40 cm...moze mi miarka troche zjechala..hehe...:-) A w okolicy zadnych anten nie ma i dlatego nie mozemy od nikogo zaczerpnac wizji;-)

Didi- z nieba mi spadlas z tym miernikiem!! Jesli moge pozyczyc to bede najwdzieczniejsza na swiecie!!!:-)

Moniadan- gdzie jestes z tym Didi'owskim miernikiem????!!! hehe....:-)

A my po wizycie tesciow. Bylo bardzo milo. Obiad chyba posmakowal bo nawet dokladki sobie nakladali...ufff....a jak tylko pojechali to zasnelam na 2 godziny bo jakos tak mnie to wszytsko zmeczylo...a chyba najbardziej prowadzenie zywej konwersacji po angielsku i szukanie tematow do rozmow..hihi

reklama
:) wiedziałam misia że sobie poradzisz, na forum tryskasz taką sympatią więc co dopiero na żywo;-), no i kuchnia irlandzka nie różni się za bardzo od naszej, pamiętam jak przynosiłam chłopakom do pubu swojską kiełbaskę mojego taty-byli zachwyceni:tak:. Fajnie że możesz od didi pożyczyć ten miernik bo faktycznie bardzo trudno znaleść sygnał tutaj i niestety polsat jest podobnie jak sky ale to podobnie to łaśńie ooooogromna różnica więc miernik do szukania sygnału niezastąpiony:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry