reklama

Mamy z Irlandii!!

Asienka_r - dziwną kwotę płaciłaś - słyszałam wszędzie o 50 euro ale o 65 nie:no: może stawki gdzieniegdzie już podnieśli...
Agusiek - słyszałam, że piersi często bardzo bolą.. dlatego w czasie ciaży powinno się je hartować - np. wycierając w szorski ręcznik albo mieć szorską gombkę do mycia. Ciekawe czy mi to pomoże...
A wydaje mi się, że dalej masz chodzić do GP - ja tak zrozumiałam jak mi pięlegniarka z przychodni tłumaczyła na pierwszej wizycie. ;-)

reklama
Agusiek - sutki Cie beda bolec, ale to przejdzie,juz niedlugo- tylko nie mozesz sie zniechecac, jesli chcesz dluzej karmic piersia. Wazna jest zeby maly dobrze chwycil. To znaczy musi otworzyc buzie szeeeeeeeeeeeeeeeroko niczym maly ptaszek w gniazdku czekajacy na pozywienie i dopiero przystawiasz go do piersi. On w buzi ma w sumie cala brodawke, wtedy lepiej ssie, lepiej mleko leci, i nie rani sutkow. Z jedzeniem tez musisz uwazac przynajmniej na poczatku - przez pierwsze 3 mc, potem bedzie lepiej.
A o witaminy dla Nikosia najlepiej spytac GP, albo pediatry, bo podawania na wlasna reke raczej bym nie polecala.
A dla siebie - jakis zestaw dla karmiacej matki :-)
A do pekajacych cyckow - przystawiaj czesciej malego -tu popyt reguluje podaz. To sie samo ureguluje - jak bedziesz odciagac - to Twoj organizm stwierdzi ze dziecko potrzebuje wiecej i bedziesz produkowac za duzo mleka.

hej dziewczyny my juz po wizycie u lekarza kacperek ma szkarlatyne czyli jak lekarz mi to mowil to angina wymiotna bo do tego doszlo jeszcze jakas wysypka.dalam mu antybiotyk ale zwrocil zobaczymy wieczorem jak przyjmie leki

Agusiek dobrze Ci sie zdaje:-)
Nie wiem czy mozesz ja kupic na wlasna reke:no:
Szymka mi zaszczepili w 2dobie w szpitalu i ja nic nie musialam kupowac.
Ja rodzilam w Kilkenny w Co.Carlow i tam kazdego bobasa szczepia,a jak nie zdaza zaszczepic w czasie pobytu w szpitalu to trzeba potem jechac,albo przysylaja takie pismo jak ja dostalam ostatnio:-D:-D:-D.
Tylko szkoda ze oni jakos sie nie kontaktuja ze szpitalem w sprawie szczepionek:baffled:na pale to wysylaja czy jak:sorry:
I jeszcze pozno:angry:

Biola duzo zdrowka dla Twojego synka:tak:

hej dziewczyny my juz po wizycie u lekarza kacperek ma szkarlatyne czyli jak lekarz mi to mowil to angina wymiotna bo do tego doszlo jeszcze jakas wysypka.dalam mu antybiotyk ale zwrocil zobaczymy wieczorem jak przyjmie leki
no to pzygotuj si ze temp bedzie kilka dni wysoka..moj siostrzenec mial to 1,5 roku temu i 5 dni temp 40 st..pozniej wysypka i luszczenie sie skory na dloniach i stopach...

Agusiek..niestety takie uroki pierwszych dni karmienia...ja smarowalam sutki bepanthenem i zaciskalam zeby gdy mlody zasysal..hehe trwalo to 3 dni... a mialam az krwawe ranki .. tak mnie ssal

dobrze ze to 3 na suwaczku a nie 6 ..hehe..

Witam!
Moj syneczek lezy na kanapie z 37.6 :-(:-(:-( taki slabiutki jest
Biola a gdzie ma ta wysypke? jak juz masz antybiotyk to bedzie wszystko dobrze

Agusiek maly musi dobrze ssac, cala brodawke a nie tylko sutek bo bedzie cie bolalo
co do GP to z synkiem musisz chodzic normalnie tam gdzie jestes zapiana do swojego lekarza, ale nie do Sempki, bo ona tylko prowadzila ciaze, ja jestem normalnie zapisana tez Eryk i M do przychodni na Salthill, a to Sempki to chodzilam dodatkowo tylko z ciaza

Co do gruzlicy to ja tez jestem ciekawa jak to jest???

Witaminy ja biore Prenatal i to tez mozna brac po porodzie jak sie karmi piersia, nie wiem jak jest z innymi, a dla Nikosie to juz musisz zapytac GP w POlsce podaje sie wit D a czy tutaj to nie wiem, ale ja bede podawac corci, oczywiscie po konsultacji z lekarzem
Frog to dzisiaj te urodzinki wyprawiasz?? Wszystkiego Najlepszego
Ja niestety teraz jestem uziemiona przez to ze Eryk chory, a mielismy jechac na karuzele, we wtorek ma pyjama party i w ogoel robienie zajaczkow wielkanocnych w przedszkolu, juz oplacone a on nie pojdzie :-(
no i nie wiem skad ma ta podwyzszona temp bo on nigdy nie ma tak z niczego tylko przewaznie poczatki anginy, przeziebienia :-(
w poniedzialek jedziemy do lekarki zeby go obejrzala

Hej dziewczynki!
wazne- czy ktoras z was wie moze jakie powinno byc dokladne polozenie talerza aby odbieral sygnal polskiej tv?? Cholera krecimy i krecimy i nie mozemy znalezc sygnalu!

hej dziewczynny wlasnie wstalismy bo po nocce zmeczeni a wiec szczerze to ja nie widze zadnej wysypiki u malego (ale moze jeszcze jest przed nami zobaczymy)ale lekarz chyba sie zna bylismy u pl gp dlatego ze rozmawialam z kolezanka i jej synek tez mial taka goraczke wiec podejrzewalysmy ze moze to byc angina bo jej maly wlasnie ja mial i lekarz rozpoznal a dodam jeszcze ze moj kacperek mial bialy jezyk a bodajze tak jest przy anginie.ale poczytalalm w necie i przy szkarlatynie tez jest taki jezyk wiec juz sama nie wiem.narazie goraczki nie ma a antybiotyk kacperek zwrocil zobacze jak bedzie reagowal wieczorem a nigdy nie bylo problemow przez niego zeby wzial lekarstwa wrecz powiem uwielbial brac leki i sam sie domagal.wlasnie mam tydz urlopu wiec siedze w domu mam nadzieje ze do swiat mu przejdzie :)

Agusiek a co dosutkow to mnie tez bbbb bolaly i niby sobie je hartowalam ale nic mi to nie dalo.mialam takie rany na brodawkach ze jak maly mi ssal to pierw leciala krew a pozniej mleko i gdybym nie byla u mamy po porodzie to napewno bym zrezygnowala z karmirnia bo strasznie mnie bolalo i doprowadzilo do lekkiej depresji poporodowej -poprostu karmienie dla mnie w pierwszym miesiacu bylo przykrym przymusem,ale jakos to przezylismy i pozniej bylo ok wiec glowa do gory i za pare dni bedzie dobrze:)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki!
wazne- czy ktoras z was wie moze jakie powinno byc dokladne polozenie talerza aby odbieral sygnal polskiej tv?? Cholera krecimy i krecimy i nie mozemy znalezc sygnalu!
Cześć jestem mamą z Limerick:))Podglądam was czasami :))i mężulek tu mi podpowiada że wszystko zależy od średnicy twojej czaszy i co chcesz odbierać (Cyfre ,Polsat itp.)Jak napiszesz jaką masz czasze to mąż coś ci podpowie:))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry