reklama

Mamy z Irlandii!!

śmiałyśmy sie wczoraj z siostra że mokrego dyngusa to akurat w Irlandii życzyć nie trzeba bo tu i tak ciągle leje hihi więc ja życzę słonka wielkiego :-):-):-)

reklama
No prosze! Dawno nie bylo takiego dnia, zeby tak wszystkie Mamuski zaniemowily forumowo :-) Zadnych relacji z pierwszego dnia Swiat...No ale rozmumiem...rodzinnie!! I tak powinno byc. Ja mialam bardzo mily dzien. Rano swiateczne sniadanko, potem bylismy na chrzcie,ale tylko w kosciele, bo do pubu nie chcielismy...(nie kumam tej tradycji i bogu dzieki A.tez jest temu przeciwny). Potem wrocilismy do domu, przebralismy sie w wygodne ciuszki i pojechalismy na Salthill :-) Zrobilismy sobie fantastyczny spacer po promenadzie...tego mi bylo potrzeba! To niby tylko spacer ale czulam sie potem swietnie!! Jak wrocilismy to po obiadku swiatecznym zapadlismy w leniwa drzemke! I musze powiedziec, ze to byl bardzo udany dzien!!:-)

...potem bylismy na chrzcie,ale tylko w kosciele, bo do pubu nie chcielismy...(nie kumam tej tradycji i bogu dzieki A.tez jest temu przeciwny)...

Bo to jakaś głupia tradycja, z dzieckiem do pubu.

A ja od wczoraj zapadam w popołudniowe drzemki. Mam trochę ból głowy, ale jeszcze 2 dni i lecimy do Polski, bardzo się cieszymy.

Święta spędziliśmy minimalistycznie, nie szaleliśmy z nie wiadomo czym. Było po prostu śniadanie wielkanocne, żurek. Chodziliśmy do kościoła przez całe Triduum, ale trochę żałowaliśmy, że nie polecieliśmy wcześniej do Polski.

Ciao Dziewczynki!

Mam pytanie- czy do torby do szpitala trzeba pakowac jakies srodki higieniczne dla dziecka?? Pytam bo na zadnej z list, ktore mam nic nie ma takiego i juz sama nie wiem. Wogole na tej liscie jest malo rzeczy dla dziecka. Podkoszulki, pieluchy, sudocream, czapka, recznik, wata i kocyk...i to ma juz wystarczyc? a z tych ciuszkow to co to jest baby gros?

KOLEŻANKA własnie wróciła po CC po 2 dobach:szok:i miała pampersy chusteczki wszystko co w domu i pieluchy tetrowe kocyki 2 ciuszki oliwkę itd wszystko się przyda.

No wiec wlasnie sie zastanawiam czy sie przyda..heh..;) Bo nie chce sie pakowac jak na 2 tyg. wakacji. Pozatym slyszalam, ze lepiej zbytnio nie kapac bobasa, dopoki ma na sobie ta ochronna maz...nie wiem wiec czy wtedy wlicza sie w to nie uzywanie za wielu srodkow higienicznych czy jak...ja jestem zielona, ale nie chce tez panikowac z pakowaniem walizek :-)

Tu to jest parodia chodząc na fizykoterapie widzę kobiety z walizkami do szpitala takimi jak my lecimy do Polski:tak::tak:małą koleżanki nie kąpały:tak: dopiero na trzeci dzień chciały wykąpać ale szła już do domu i powiedziała ze w domu wykąpie..:-D ale oliwkowała ja troszkę bo była bardzo sucha:-D

Hej. Misia ja tez mialam wziete do szpitala cos do kapieli i oliwke ale nic sie nie przydalo. Malego wykapalam dopiero w domu , po dwoch dobach. Wlasnie lepiej jak jest jeszcze w tych maziach :-) Co do oliwki to uzylam jeden i ostatni raz. Wbrew ogolnej opini oliwka jeszcze bardziej wysusza skore. Za to rewelacja jak dla mnie to Oilatum. Nico naprawde mial bardzo sucha skorke szczegolnie na dloniach i stopkach i normalnie dwie kapiele w Oilatum i jak reka odjal .Zadnej oliwiki nic a skora mieciutka. Polecam

Misia to ty już torbe szykujesz?? Ja jeszcze nic nie mam :szok:
Dziś umieram, wszystko mnie boli, głowa, kolana, biodro, obudzilismy sie przed 10, a o 13 poszłam sie położyć bo czułam się bardzo słabo
Ostatnio jakaś senna jestem, czyżby zbieranie sił przed wielkim dniem :eek:
ja muszę dotrwać do 29 kwietnia bo wtedy moi rodzice już będą

reklama
...a z tych ciuszkow to co to jest baby gros?

Pajac;-)
41sU%2BT-YjeL._SX315_SY375_.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry