reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie

Z okazji zbliżających się Świat Wielkanocnych chcemy wam złożyć najserdeczniejsze życzenia:

Z świątecznego korzystamy zwyczaju,
By przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju
I życzyć Wam naprawdę z całą serdecznością
By święta napełniły Wam duszę radością!
By Wielkanoc była jak bajka,
a na stole nie zabrakło smacznego jajka!
Życzymy samych tęczowych pisanek,
i Mokrego Dyngusa cały ranek

reklama
Hej dziewuszki.

Chciałam Wam życzyć Zdrowych,zdrowych,zdrowych bo to najważniejsze Świąt Wielkanocnych.Aby ten czas upłynął w ciepłej rodzinnej atmosferze i abyście kultywowały tradycje Śmingusa Dyngusa i w poniedziałkowy poranek zlały :tak:mężów,narzeczonych,chłopaków do suchej nitki :-D
A to na wesoło:
ce683114eb.jpeg

Witajcie
Ja dzis prosto po pracy ulożyłam koszyczek i pojechalismy do Kosciola je poswiecic he ale sie spóznilismy no wiec korzystajac ze słonca pojechalismy na spacer na salthil i do Karcmy na obiad i na 18 na msze która trwała niesamowicie długo Oli juz świrował...
Wróciłam dokonczylam salatke zrobilam żurek, sernik tez (dzięki pomocy Frog:)!!! Wszystko jest gotowe ale jutro tez do pracy wiec sniadania wielkanocnego nie bedzie ale prosto po pracy jedziemy do znajomych do Dublina na dwa dni (maja córke w Oliviera wieku) wiec zabieram wszystkie jedzenie ze soba i tam zrobimy sobie wypasiona kolacje:)!!
Jakos dziwnie jak nie ma tu rodziny nie czuje tych świąt może dlatego tez ze przez irlandczyków nie sa one tak obchodzone..
Padam na ryj...ide spac bo jutro trzeba wstac

Aha wiecie bo zrobilam żurek wedlug kilku przepisow i kurde dodalam jeszcze zurek taki z butelki na koncu i wydaje mi sie ze jest za mało biały i kwaśny hmm.. nie wiem co zrobic moze przy podaniu na talerz dodac kwasnej smietany ..? mozę pomożecie:)

No i oczywiście życze Wam Wesołych pogodnych świat uśmiechu pociechy z dzieci i wszystkiego najlepszego!!!!!!

W poniedziałek rano zajączek zalany.
Kury z nim tańcują, jajka mu malują.
Kogut wciąga kreskę, podkręca imprezkę.
Cała sala się buja, DJ gra WESOŁEGO ALLELUJA!:-):-)

Hej Dziewczynki!!

Wesolych Swiat dla wszystkich Was i Waszych rodzinek :) Smacznego jaja i zoltych kurczakow ;)

Wy juz pewnie spicie nie...? Ja tez padam juz na twarz, a raczej brzuch, ale musze jeszcze poczekac jakas godzine bo mi sie sernik piecze!
Pol dnia spedzilismy na miescie w poszukiwaniu prezentu na chrzciny, bo jutro idziemy...
Zaczlam wiec gotowac dosyc pozno. Salatki jarzynowej zrobilam jak dla cholernego wojska!! Zurek tez gotowy...aha..Kamcia- mozesz dodac wiecej czosnku (swiezego, posiekanego lub wycisnietego)- czosnek dodaje tego wlasciwego zurowi posmaku. Teraz jeszcze jajka farbuje..hehe...:-)

No to Ciao Dziewczynki! Milego sniadanka Wielkanocnego!!

**_**
_**___**
_**___**________*** *
_**___**_______**__ ****
_**__**_______*___** ___**
__**__*______*__**__ ***__**
___**__*____*__**___ __**__*
____**_**__**_**____ ____**
____**___**__**
___*___________*
__*_____________*
_*____0_____0____*
_*_______@_______*
_*_______________*
___*_____v_____*#o
___oo_______o#$#o
__o##o______o####o
_o#$###o__o#$#$#$#o
o#####$o@@o########o
o#$#$#o@@o##o#####o
_o##__o##o_o##o
____o#$#o___o#$#o
__o#$$#o_____o####o
__o#$#o_____o######o
_o###o_______o#o#o#o
_o#o#o________o###o
__o###o________o#o
___o#o#__________o
____o#o#
____o###
_____o#o
_______o

Moc prezentów od zajączka,
co koszyczek trzyma w rączkach.
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego
i wszystkiego najlepszego :)

Niech Wam mili będzie wiosennie,
słonecznie i świątecznie.
Niech cieszą Wasze oczy
kolorowe pisanki i wielkanocne baranki.
Niech się w Śmigus-Dyngus woda się na Was leje,
a zając przyniesie radość, pokój i nadzieję.

Ewa, Oktawiusz, Victor i Oliver Wilk

kartki-wielkanocne-80.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry