reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej Mam juz wyprane koszule nocne, dzis bede prac ciuszki, wyschna to tylko wyprasuje i bede gotowa, ale i tak wiekszosc rzeczy maja mi przywiesc rodzice jak np laktator
Powiedzcie mi jakie podpaski mam sobie wziac i gdzie kupic, bo ja mam takie bella z Pl, ktore tez maja mi rodzice przywiesc

Bylam dzis u Sempki i..... moge urodzic w kazdej chwili!!!!!:szok::szok::szok:
Ratunku!!! ja musze jeszcze 2 tyg poczekac
Lozysko juz dojrzale, dziecko duze jak na 36tydz 2700 i ogolnie jestem gotowa
Moniadan juz pisalam Misi ze jak dla mnie to najlepsze z tych podpasek byly te wielkie zielone, moze nie wygladaja najlepiej ale co do wygody i komfortu to bez dwoch zdan....
Mi Sempka tez mowila duzo wczesniej ze wszystko gotowe, juz nawet w 35 tyg a Nikosia urodzilam 3 dni po terminie wiec mysle ze nie ma sie co sugerowac hihihi
Najwazniejsze ze wszysko ok z wami ;-):-)

Wlasnie wrocilam od Sempki! Super wizyta bo i same pozytywne wiadomosci! Ciaza w perfekcyjnej kondycji. Lozysko wysoko, Alex glowka w dol. Na dodatek powiedziala, ze maly jest naprawde duzy - 1650 g i bardzooo dlugi. A najbardziej sie wszyscy smialismy bo jest absolutnie identycznie podobny do Aarona. Jego profil to normalnie kopia tatusia! Ten sam nos i policzki. Sempka sie zasmiewala, ze taki podobny, i ze po mnie odziedziczy chyba tylko wzrost!:eek: Za 5 tygodni nastepna wizyta i zmniejszenie dawki fenoterolu.
:-)

Misia wspaniale wiesci, suuuuuuuuper. Aaron pewnie chodzi dumny jak paw hihihih a co z mizianiem?:-D:-D:-D

reklama
Agusiek- Aaron chodzi i sie caly czas usmiecha do siebie!! Jest taki dumny, ze az mnie to wzrusza! Zabral zdjecia do pracy, zeby wszystkim sie chwalic jakiego ma syna do siebie podongo!Taki szczesliwy i usmiechniety! :-) A najlepsze bylo tez to, ze Sempka powiedziala, ze Alex ma bardzo ladnie rozwiniete genitalia, ksztaltne i dorodne wiec sama rozumiesz, ze Aaron malo sie z tej dumy nie przewrocil!!!! :-D Ach! No i mizianie juz dozwolone!!!! Co prawda z uwaga i rozwaznie no ale zakaz cofniety! Hurraaaa!!! :-D

Asienka_r - wszystko zależy jak się czujesz. Mi cała ciąża dobrze przebiega - biorę tylko witaminki a ostatnio też magnez bo dokuczają skurcze łydek. I w związku z moim dobrym samopoczuciem nie brałam ani razu żadnych tabletek na podróż a leciałam w czasie ciąży 3 razy w tą i spowrotem i często też przysypiałam w samolocie. Właśnie wróciłam w tą sobotę w 33 tygodniu ciąży :happy: A jeśli chodzi o picie..to staram się dużo pić przed samym lotem, potem już nie - ponieważ z lotniska jadę jeszcze busem około 2,5 godz. a niestety Irlandzkie busy nie mają toalet i nie zatrzymują się na dłuższe postoje..
Moniadan - ja zaczęłam 34 tydzień i zamierzam w ciągu najbliższych 2 tygodni się spakować. 36 tydzień to jest już ciąża donoszona, więc lepiej być przyszykowanym niż potem denerwować się że mąż nie może znaleźć lakatora czy też pieluch dla dzidzi :wink:
Misia83_83 - też chwalę sobie Linomag i będę stosować na swojej dzidzi :tak:
Kizi - Też kupiłam wózek 3-funkcyjny. Tutaj są ogromniaste ceny i mały wybór - jak się rozglądałam to większość samych spacerówek, więc zdecydowałam się kupic w Polsce. Kurier ma mi w tym miesiącu go przesłać. Mam tutejszego kuriera, który patrzy tylko na wagę - 1 kg/2 euro. Mam aż 3 paczki to przesłania: wózek, wanienka ze stelażem i łóżeczko drewniane, więc pewnie ponad 40 kg będzie spokojnie.. :szok: ale co polskie to polskie.. :yes:
A jeśli chodzi o Ryanair - to też się nad tą drogą zastanawiałam...ale nie znalazłam właśnie jak to jest z wózkami. Tylko jest napisane o wózkach całkowicie składanych - że przewóz gratis (ale chyba wtedy trzeba lecieć z dzieckiem) i 10 euro dopłaty za łóżeczka podróżne oraz foteliki dziecięce. O wózkach gondolą ani słowa nie znalazłam, a że w Polsce lubią robić różne problemy to nie chciałam tą drogą przewozić wózka.
Joannn moglabyś mi poadc nazwe tej firmy która przywiezie ci cały sprzet:-)No i jak to wygląda w Polsce ktoś to za darmo wysyła a Ty płacisz przy odbiorze??

Tutaj są ogromniaste ceny i mały wybór - jak się rozglądałam to większość samych spacerówek, więc zdecydowałam się kupic w Polsce. Kurier ma mi w tym miesiącu go przesłać. Mam tutejszego kuriera, który patrzy tylko na wagę - 1 kg/2 euro. Mam aż 3 paczki to przesłania: wózek, wanienka ze stelażem i łóżeczko drewniane, więc pewnie ponad 40 kg będzie spokojnie.. :szok: ale co polskie to polskie.. :yes:
Hej Joann zgadzam się z Tobą tym bardziej ze my oboje jesteśy bardzo wysocy i jak sprawdzałam wózki tutaj to chyba garba byśmy od nich dostali:-D Podałabyś mi na priva namiary na tego kuriera, może do Limerick też by dowieźli...
Wlasnie wrocilam od Sempki! Super wizyta bo i same pozytywne wiadomosci! Ciaza w perfekcyjnej kondycji. Lozysko wysoko, Alex glowka w dol. Na dodatek powiedziala, ze maly jest naprawde duzy - 1650 g i bardzooo dlugi. A najbardziej sie wszyscy smialismy bo jest absolutnie identycznie podobny do Aarona. Jego profil to normalnie kopia tatusia! Ten sam nos i policzki. Sempka sie zasmiewala, ze taki podobny, i ze po mnie odziedziczy chyba tylko wzrost!:eek: Za 5 tygodni nastepna wizyta
Misia orientujesz się moze czy Sempka przyjmuje gdzie sjeszcze orpócz Galway? Z tego co piszesz to twój skan musiał być 3d, ile zapłaciłaś za taką wizytę? Bo po przeczytaniu Twojego posta to trudno sie nie skusić na taką wizytkę tylko ze tu w Limerick chcą od 260 eu w zwyż!!!

Ostatnia edycja:
Olivca- Ja zawsze mam kilka ujec robionych w 3D i dostaje pare fotek. Ale cena jest zawsze taka sama za wizyte. 50 euro. Dopiero jakbys chciala caly pakiet 3D, a wtedy dostaje sie tez plyte z filmem itd. wtedy placi sie wiecej. Ale tak to poprostu w ciagu scanu lekarka wlacza na chwile 3D i podgladamy malego. A tak wogole to Sempka przyjmuje jeszcze w Dublinie z tego co wiem:-) A ty Olicva juz wiesz, co bedziesz miala??? Bo ja caly czas czekam na ta info;-)

Olivca- Ja zawsze mam kilka ujec robionych w 3D i dostaje pare fotek. Ale cena jest zawsze taka sama za wizyte. 50 euro. Dopiero jakbys chciala caly pakiet 3D, a wtedy dostaje sie tez plyte z filmem itd. wtedy placi sie wiecej. Ale tak to poprostu w ciagu scanu lekarka wlacza na chwile 3D i podgladamy malego. A tak wogole to Sempka przyjmuje jeszcze w Dublinie z tego co wiem:-) A ty Olicva juz wiesz, co bedziesz miala??? Bo ja caly czas czekam na ta info;-)
wow to super, bardzo Ci dzięuję Słońce, w sumie podobną droge mamy do Galway ale w Dublinie będziemy w przyszłym tygodniu przez 3 dni więc może się załapię yooooooopiiiiiiii:happy::rofl2::happy::rofl2::happy::rofl2::happy::happy: No właśńie bo my wciąż nie wiemy co to będzie, kopie jak piłkarz, ale mamusia chciałaby pierwszą córeczkę, tatuś znowu syna więc już z taką niecierpliwością czekamy:) No i zakupków żadnych nie robiłam jeszcze właśńie przez tą niewiadomą:)

No właśnie a pro po Dr.Sępki dziś byłam zawsze płaciłam 40e za wizytę i USG a dziś zawołała 50e czyżby podniosła ceny za murowało mnie i z wrażenia zapomniałam zapytać:tak:.wiecie coś na ten temat jest moją GP obecnie :szok:pozdrawiam

Emili- no wiec ja tez sie nad tym zastanawialam. Wydawalo mi sie zawsze, ze placilam 40 euro ale teraz juz drugi raz placilam 50 wiec nie wiem. Stwierdzilam w koncu, ze moze cos mi sie popierniczylo...ale widocznie nie, skoro ty tez tak mowisz. Z drugiej strony jednak patrzylam na cennik i wizyta w systemie maternity z usg platna jest 50 euro wiec z cennikiem sie zgadza.

Olivca ja bylam u Sempki w Galway wlasnie na 3d w 20 tc. Jak sie umawialam to mowila 200e ale w sumie to wyszlo 180e. Najlepiej bedzie jak zadzwonisz...;-) Mam pol godziny nargane na plytce i kilka zdjec na pamiatke :-)

reklama
usg było 40e ale podrożało na 50e
Mi tez na chwilę przełączyła na 3d, chciała pokazać buźkę, ale mała zasłaniała się rączką

Agusiek co to znaczy "zielone" prosze o dokładne dane, firma, gdzie można kupić
pocieszyłas mnie że tez ci mówiła, że już wszystko gotowe, a czułas sie jakoś inaczej?
Bo ja od kilku dni jestem strasznie obolała, kolana, biodra, krzyż, no i mam skurcze czasami

Misia, niby zostało 4 tyg, ja chce jeszcze 13 dni wytrzymać, bo wtedy już będą moi rodzice, w przeciwnym razie mam kłopot co zrobić z Erykiem...
Didi poczekaj jeszcze 2 tyg i spotkamy sie na porodówce :-)

ciuszki wyprane, jutro będę prasowac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry