reklama

Mamy z Irlandii!!

Joannn przeraziłaś mnie, ja też bede rodziła w Clonmel:eek:
Jak miło, że ktoś z okolicy.. Wiesz..to były moje subiektywne uczucia na sam widok tego łóżka... Nigdy nie byłam na żadnej porodówce i może tak właśnie wyglądają.. Ponadto do tej pory jakoś do mnie jeszcze nie docierało, że niedługo się zacznie.. więc jak zobaczyłam to łoże to naprawdę ciarki mnie przeszły pewnie na samą myśl porodu... :baffled:

A skąd jesteś? Bo jeśli chodzi o sam szpital, opiekę itd. to rodziła tu Sofik i Diminisia1111 i bardzo chwaliły :-) a to w sumie jest ważniejsze niż sala porodowa - w której jest się tylko w czasie porodu.. :rolleyes: :rofl2:

reklama

Załączniki

• jabluszkoo.JPG
    jabluszkoo.JPG
    35,3 KB · Wyświetleń: 42
Joannn ale ładnie:tak: Aż mi się tak sentymentalnie zrobiło:sorry:

Anineczka zapomniałam zapytać wcześniej, jak była mowa o przeprowadzkach, zmianach domów itp. Wspomniałaś że mieszkasz prawie w nowym domu (na fotkach na n-k, widać w częściach, że naprawdę śliczny macie domek). I teraz mam pytanie, ile płacicie za niego miesięcznie w Newcastle? My chyba jednak nie będziemy zmieniali jeszcze, chociaż czas mamy do 07.08, więc jeszcze trochę jest na zastanowienie się:sorry: Czasem mam już ochotę wynieść się w troche bardziej cywilizowane miejsce, ale z drugiej strony nie wiem czy znajdziemy coś takiego jak mamy za 800e:sorry: Poza tym za dwa lata wypadałoby już zdecydować się na jakieś stałe miejsce, bo Victor mógłby iść już do szkoły do Junior Infants;-)

Joannn tak właśnie myślałam,że jabłuszko jest na fotce :tak:
Ślicznie wyglądasz ;-)

Wolfia w sumie nasz dom ma 1,5 roku czyli tyle ile my mieszkamy.Jeszcze jak byliśmy oglądac to domy były nie do końca skończone.
Domek ma panele słoneczne na dachu tak więc jak złapiemy troszkę słoneczka to rachuneczki idą w dół.Np.w zeszłym roku w lecie płaciliśmy za gaz 9.90e za 2 miesiace ;-)
No i nie mamy olejaka tylko grzanie gazowe.
No płacimy 1200e.W tym roku obniżył nam 100e bo płaciliśmy 1300.
Ale Newcastle to dziura,całe szczęscie 100m od domu mam osiedlowy plac zabaw.
Tutaj zdjęcie naszych domków:
Castlelyon, Newcastle, Co. Dublin - Property.ie
House - Castlelyon Newcastle Co.Dublin Dublin
house to let 9 Castlelyon green, Newcastle, Co. Dublin Dublin

Anineczka domki prezentują się naprawdę super:sorry: Tylko ten czynsz mnie przeraża:baffled: My moglibyśmy płacić tyle, ale za ratę kredytu:-p Bo tak to nigdy nie odłożymy na swój "prawie wymarzony dom", piszę prawie, bo chcielibyśmy sami go wybudować, a nie kupić gotowy:sorry: No ale niestety na wybudowanie własnego tutaj nas nie stać, przynajmniej na razie... może kiedyś się coś zmieni:rolleyes:
My jeszcze myślimy o tym programie:
http://www.affordablehome.ie/
Miała któraś z Was coś z tym wspólnego, albo orientuje się więcej?

No właśnie czynsz....masakra.
Ale mąż pracuje w Clondalkin a tam nie chcemy mieszkac,ze względu na nie najciekawszą opinię o tym osiedlu.A stąd do pracy ma 10min jazdy.
Słyszałam o tym programie :tak: Tylko czy banki daja teraz kredyty?

Kasiu Irlandko Wszystkiego Najlepszego z okazji 20-tych urodzin
:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziweczyny, rzeczywiście piękny dziś dzień i tak cieplutko, aż chce się ... wyć ;-)hihi
Beakta ty mi podawalas ta strone paszportowa co sie wpisuje ten nr z poczty tak???
mam ten nr. i jak go dzis wpisalam to mi wyskoczylo 20 stron tego i nie wiem jak ja mam sie tam odnalesc:no:zeby cokolwiek sprawdzic.
moze ktoras wie i mi pomoze:-D
Ewelcia nie wiem czy o sprawdzenie paszportu Ci chodzi jesli tak to spróbuj na stronie www.paszporty.mswia.gov.pl następnie musisz podać numer z potwierdzenia złożenia wniosku, i gotowe - mam nadzieję, że troszeczkę pomogłam ;-)
chciałam przed chwileczką sprawdzić jak dalej i pokierować Cię ale u mnie na wsi net działa jak mu się chce a najczęściej to mu sie nie chce :-(

Kasiu Irlandko również ode mnie wszystkiego najlepszego !!! [tort] ale chyba nie ma takiej emotikonki

Dziewczyny a czy jest któraś z was z okolic Cork ? jeśli tak byłoby bardzo milutko :-)

pozdrawiam i życzę udanego dnia

Ciao dziewczynki!
Ale dzien...niech to....:wściekła/y:

Za mna bezsenna noc w 100% !! Oczy mnie tak pieka, ze mam ochote je wydlubac. Niestety mimo zmeczenia dalej nie moge zasnac....to moje male dziecko mnie wykonczy zanim sie jeszcze urodzi! Macie jakies sprawdzone sposoby na bezsennosc ciazowa? Od razu mowie, ze seks nie pomogl:-p:-D.....a przynajmniej nie mnie!! Zreszta co to za seks z taakkaaa torba wielka na przodzie...slon w skladzie porcelany!:wściekła/y:

Juz sie nie przejmuje tak utrata szansy na prace marzen bo kurde i tak nic nie moge zrobic wiec 'fuck that';-) Jak juz odchowam malego bobsona to moze, a noz i widelec cos sie zwolni:-)

Chyba zapodam sobie kawe na otrzezwienie. Szkoda tylko, ze po niej ten maly tam na dole dostanie kociokwiku jeszcze wiekszego!
Zapowiada sie dzien narzekania.....jak patrze na te moje dwa kocie futra, ktore spia jak zabite to im strasznie zazdroszcze..:tak:
Juuhuuuu...dzis zaczynamy 32 tydzien!

reklama
Borgia z tego co wiem, to ewelci chodzi o irlandzki paszport, więc to chyba nie o tą stronę jej chodziło;-)

Misiu ja jak nie mogłam spać w pierwszej ciąży to sobie szukałam zajęcia;-) Ile ja wtedy w ogródku zrobiłam i kwiatków posadziłam:-D Czytałam ksiązki i opiekowałam się 2,5letnim bratem mojego męża;-) A w drugiej ciąży nie miałam czasu na bezsenność, bo marzyłam żeby pospać, choć odrobinę dłużej, ale z Vickiem nie dało rady:-p:rofl2:

Kasiu z okazji Twoich urodzin
życzę Ci zdrowia,
samych pogodnych i szczęśliwych dni,
miłości bliskich Ci osób
i uśmiechu na co dzień.
Sto lat!
bo129-d.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry