reklama

Mamy z Irlandii!!

KaM- a co Twojej szefowej do Twoich rozmiarow!!??:szok: Bezczelna jakas, slowo daje!
Ja bralam w ciazy Augumentin- jest dozwolony, ale nie wiem co to jest ten drugi lek...czy aptekarz dal ci go w zamian za Augumentin? Czy mu sie pomylilo czy jak? A chora jestes? Bo Augumentin to antybiotyk....zdrowiej szybko!:-)

reklama
A jeszcze przypomniało mi się ja po porodzie do kapieli używałam też kali czy coś takiego fioletowe tebletki które rozpuszczały się w wodzie :tak:bo synus miał rumienie po porodowe.:tak:i też były super do podmywania się (informacja od położnej )A misia co do cen w sklepie Zuza to nie byłam,ale jak drogo to po co czas tracic

Sorki Emili faktycznie pomylilam Cie z Gastone- to ona pytala o kremy do cery naczynkowej:zawstydzona/y: A o tych cenach to mialam na mysli tylko ceny kosmetykow bo ciuchy z tego co slyszalam sa w przystepnych cenach. Ale np. kremy Lirene, ktore ja uzywam i w Polsce kosztuja dokladnie 27 zl, tutaj kosztuja 10.40e....to bardzo duza przebitka uwazam.

ale to Gastone pytała o kremy, a ona chyba nie jest z Galway ;-)

Ja się najadłam, teraz czas na odpoczynek :tak:

Sorki Emili faktycznie pomylilam Cie z Gastone- to ona pytala o kremy do cery naczynkowej:zawstydzona/y: A o tych cenach to mialam na mysli tylko ceny kosmetykow bo ciuchy z tego co slyszalam sa w przystepnych cenach. Ale np. kremy Lirene, ktore ja uzywam i w Polsce kosztuja dokladnie 27 zl, tutaj kosztuja 10.40e....to bardzo duza przebitka uwazam.

hih wlasnie pomylilas ihih.A co do sklepu to dajcie mi jakies dokladniejsze namiary bo ja z Ennis jestem :-) Wiem ze wlasnie z lirene jest seria do cery naczynkowej wiec sprawdze.A nawet 10 euro to w porownianiu zcena dzisiejszego kremu w aptece do pekajacych naczynek (45euro:szok:) to i tak nie wiele.

Pisalam juz o tym na watku mamy z limerick ale musze i wam sie pozalic.Przezylkam dzis wielki szok.
Jade z moim mezem niedaleko domu,wyjedzalismy do Limericku, nagle na przecwiko nas , na czolowke leci auto,toyotka starlet, bez kierowcy w srodku! W ostatniej chili moj maz odbil na prawo , na szczescie na tamtym pasie ludzie widzieli co sie dzieje i sie zatrzymali wiec my nie musielismy leiec na czolowke.Zdzylam sie obrocic, powiedziec jezus maria i samochod na zjezdzie do fabryki odbil sie od muru, walnal w slupek i doslownie chyba centymetry od slupa obkrecil sie kilka razy w kolo, prawie uderzajac w samochod stamtad wyjezdzajacy.Ja malo ze strachu nie zemdlalam.Maz polecial szybko, okazalo sie ze w samochodzie byl dziadek, byl przytomny ale albo pijany albo w szoku.Ciezko powiedziec.W kazdym razie ci , ktorzy jechali z drugiej strony tez nie widzieli kierowcy, wiec trudno tez powiedziec czy dziedek zaslablm czy sie po cos schylil czy by pijany.Pewnie wiecej sie dowiemy jak przyjedzie policja, bo spisywali dane wszystkich i mowili ze ie odezwa bo przecie musza dochodzenie zrobic.A ja w drode do limericku mialam zcisniety rzoladek, bo zawsze jak tamedy przechodze , to patrze na taka tabliczne na murku gdzie jest napisane ze zginal tam ojciec z malym synkiem.Gorc mijak o tym mysle, bo przeciez mogl ktos tam tedy wlasnie isc i nie mial by szans...A my tez bysmy bez szwanku nie wysli gdyby sekunde pozniej jechaly te samochody na drugim pasie, wtedy nie mielibysmy gdzie uciec

(modertorke z gory przepraszam za skpiowanie mojego postu, ale duzo tego by pisac to ponownie :-))

KaM- a co Twojej szefowej do Twoich rozmiarow!!??:szok: Bezczelna jakas, slowo daje!
Ja bralam w ciazy Augumentin- jest dozwolony, ale nie wiem co to jest ten drugi lek...czy aptekarz dal ci go w zamian za Augumentin? Czy mu sie pomylilo czy jak? A chora jestes? Bo Augumentin to antybiotyk....zdrowiej szybko!:-)
Miałam przepisany Augumentin ale jakiś nowy koleś jest u nas w aptece i dał mi to i powiedział że nie ma Augumentinu....:baffled: i powiedział że to odpowiednik tego leku.... dlatego pytam bo zastanawiam się czy to też jest bezpieczne...
a mam infekcję nerkową.....:-(dlatego mi przepisał Augumentin

Hello
Widziałam ten sklep Zuza na nk.Czego się nie robi dla reklamy :-D:-D

My już po gościach.Była u mnie Wolfia :tak::-)
Super są normalnie no!
A dzieciaczki sama słodycz :cool2:
Mały Olivierek pychotka mała,aż chce się schrupac :tak:
A Victor mały dżentelment ;-)

Gastone współczuje przeżyc :baffled:
Chyba bym popuściła ze strachu :sorry2:

KaM
niestety nie poradzę z lekiem,ale radziłabym zadzwonic do jakiegoś doktorka i poradziła się.Teraz powinny przyjmowac nocne dyżury i tam bym zadzwoniła lub wstrzymała sie do jutro i skonsultowała z lekarzem swoim. :tak:
Zdróweczka.
Jestem zachwycona postępowaniem szefowej :-D
Eh..fajniutko, że mąż Ci pomaga Anineczko. Mój póki co się troszkę obija.. Choć czasem cosik upichci :tak: On się tłumaczy oczywiście pracą..ale ja też kiedyś pracowałam i miałam czas na pożądki.. Na co mówi, że w Irl.się ciężko pracuje a w Polsce obija :-p Chyba muszę się wziąć za niego bo na razie mówię mu, że jak się dzidzia urodzi to już będę potrzebować jego większej pomocy ale słowa ciężko czasem docierają..:-D
No cóż.Tutaj potrzebne jest działanie szokujące.Jak sobie nie pościelesz to się nie wyśpisz.Czyli w łeb i do roboty :-D:-D:-D
Żartuję oczywiście,ale to fakt.Mam bardzo dobrego męża i po kilku kłótniach stara się bardzo.A czasem mnie opieprza,że sama nie zrobiłam czegoś tam :baffled:
I zawsze powtarza,że ja też pracuję przy dzieciach i domku :sorry2:
Ale miał spore zadatki na bałaganiarza.I jak to przeczyta będę miała przechlapane :dry::-D
Witam serdecznie wszytskie mamuski!
Mam takie pytanie, ktore na pewno sie juz kiedyś przewineło.
Jakis kometyków będziecie używać bądź używacie dla swoich niemowlaczków.
Chodzi mi o takie, które polecacie i można je kupić w tutejszych aptekach.
No więc dużego wyboru w Irlandii nie ma.Nie ma całej serii Nivea dla dzieci tylko 2 produkty. :baffled:
Zresztą nawet dla dorosłych to też nie za duży wybór jest.
Ja używałam polskich kosmetyków zakupionych wcześniej w Pl.A tak to omijałam szerokim łukiem J&J bo uczulał.

Ostatnia edycja:
Gastone- kurcze, jaka masakra! Ciekawe co sie stalo z dziadkiem! Sklep Zuza jest naprzeciwko biura, w ktorym wyrabia sie PPs-y przy ulicy Butter Milk, czy jakos tak;-) Maluski sklepik.

No sa oni na naszej klasie, no ale w sumie to bardzo dobry sposob reklamy...ja tam sie wlasnie dzieki temu sie o nim dowiedzialam.

Witam serdecznie wszytskie mamuski!
Mam takie pytanie, ktore na pewno sie juz kiedyś przewineło.
Jakis kometyków będziecie używać bądź używacie dla swoich niemowlaczków.
Chodzi mi o takie, które polecacie i można je kupić w tutejszych aptekach.

Ja polecam kosmetyki z seri Oilatum Junior - emulsje do kapieli i kremik do ciala, bardzo ladnie nawilzaja i nie uczulaja sa przeznaczone takze dla alergikow. Uzywam ich sama dla mojego synka od poczatku i jestem bardzo zadowolona :-)

KaM- na internecie znalazlam informacje, ze ten lek, ktory dostalas od aptekarza, jest rzeczywiscie odpowiednikiem Augumentinu. Bylo tam napisane, ze nawet czasem wystepuja pod ta sama nazwa, gdyz sklad jest identyczny. Znalazlam info jakoby byl on bezpieczny w ciazy...ale pewnie lepiej bedzie i tak poradzic sie lekarza. :tak:

A ja kolejny wieczor spedzam samotnie....juz 4 noc pod rzad A. w pracy..chory jak nie wiem co....kaszle, smarka i wogole...mam nadzieje,ze na mnie nic nie przejdzie! Dobrze, ze jutro Bank Holiday, Smyths zamkniety wiec sobie chlop polezy troche i sie podkuruje:-)

reklama
Gastone- kurcze, jaka masakra! Ciekawe co sie stalo z dziadkiem! Sklep Zuza jest naprzeciwko biura, w ktorym wyrabia sie PPs-y przy ulicy Butter Milk, czy jakos tak;-) Maluski sklepik.

No sa oni na naszej klasie, no ale w sumie to bardzo dobry sposob reklamy...ja tam sie wlasnie dzieki temu sie o nim dowiedzialam.
Dzieki Misia :-)
Ja polecam kosmetyki z seri Oilatum Junior - emulsje do kapieli i kremik do ciala, bardzo ladnie nawilzaja i nie uczulaja sa przeznaczone takze dla alergikow. Uzywam ich sama dla mojego synka od poczatku i jestem bardzo zadowolona :-)

Ja rowniez polecam, jak wiekszosc mamusiek.Ja uzywam do tej pory i nigdy nie mielismy problemow ze skora:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry