reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Mój Radek nic a nic do mnie nie podobny:no:.Mam taką fotkę mojego męża jak miał 1,5 roku i fotkę Radka z tego samego wieku i normalnie toćka w toćkę,jakby to samo dziecko na obu zdjęciach było:laugh2:Teraz przydałoby się dziecko do mamuni podobne:-D

witam!
nie no lubiczanka - zaszalalas z malowaniem:-)slicznie! i mowisz ze nie tak mialo byc?;-):tak:to juz sobie wole nie wyobrazac,bo pekne z zazdrosci:-):-)
ja tez jeszcze w pizamach...
widze ze asienka jednak mnie wyprzedzi,bo moja mala w trakcie strojenia:-)

Hello

Ja tylko się witam i zmykam.
Jest jeszcze u mnie rodzinka.
Tylko chciałam napisac Lubiczance,że śliczne masz dzieciaczki no i pokoiki rewelacja.
A te mebelki to Wasze czy landlorda? Śliczne.
Widzę,że synek dumny z pokoiku :tak::tak:
Fajnie,że mogłam Was zobaczyc :tak:

Idę do chłopaków bo mam 3 do pilnowania.A Filip i Matt lubią się kłócic o samochodziki :laugh2:

Dzięki Dziewczynki za pohwały-ale u Dawida miała być jeszcze taka wysepka i namalowany skarb-zatopiony,ale mój J.chyba nie wierzy za bardzo w moje możliwości artystyczne i tylko powiedział,że jakby landlord się czepiał,to naklejki można zdrapać,a malowidło tylko zamalować:eek:ale przyznam,że taktownie wybrnął-tak,żebym nie poczuła się urażona:tak:.
Dziś na obiadek pieczona karkóweczka z ziemniaczkami-to coś dla leniwych.W dodatku zamias jakiejś suróweczki korniszon;-):-).Nie chce mi się kombinować:-p
Nie wiem jak reszta Irlandii-ale my cieszymy się przepięknym słonkiem-ja na króciutki rękawek-a i pranie wisi:tak::laugh2:.
Powiedzcie mi (jeśli wiecie)czy są tu jakieś sklepy z pościelą na zmianę(do łóżeczka).Już pytałam,ale problem w tym,że zamówiłam gapa tylko jeden komplet:crazy:,a zmiana na podusię i kołderkę być musi.I tak zamiast znowu zamawiać z pl.może tu polecicie mi jakiś dobry sklep-a nawiasem mówiąc czasem się zastanawiam czy ja tak dużo wymagam od zaopatrzenia tutejszych sklepów-bo jakoś tak jak na złość nic nie mają:-(.
Agusik78-no to kiedy zabieracie się do pracy nad Twoją" reprodukcją",a właściwie malutkim duplikacikiem;-)?
madbebe-stroi się,stroi-tak,żeby rodzice dumni byli ze swej maleńkiej Kruszynki...Ileż Ci dni jeszcze zostało?Nie spojrzałam na suwaczek:sorry:
asienka-r-tylko nie skacz,żeby przyspieszyć to schodzenie;-):laugh2:
Anineczka-no witaj!!!Mebelki niestety nie nasze,ale faktycznie robią wrażenie.I w dodatku cały dom jest w tym samym stylu(choć akurat u Dadzi wolałabym troszkę subtelniejsze).Dawid -hmmm.Dumny jak dumny-a jaki wściekły,że zrobiliśmy wszystko bez jego nadzoru..uuuu-kochana.Razem z J staliśmy jak na dywaniku u dyrektora;)Ale dał się przeprosić i w końcu podziękował za swój pokój:D

Ostatnia edycja:
tutaj mają chyba inne rozmiary pościeli;-)kurcze ja tez nie pomyślałam i chyba zadzwonie do mamy zeby mi dokupiła poszewki:tak:dzięki za przypomnienie:-)

U mnie dziś bez słonka:no:,ciemno jakoś,zimnawo:-(.Ale jak Radek kaszlący to dobrze,że nie ma pogody-nie będzie żal;-)
A z reprodukcją na razie cisza:frown:,tzn.ja Clonfolic łykam od 2 tyg.,ale jeszcze biorę tabletki anty,a mój P ciągle nie powiedział stanowczo tak czy nie:no:.Jeśli powie TAK to i tak chcę jeszcze troszkę kwasik łykać i odczekać po odstawieniu anty,więc gdyby co...to chciałam próby zacząć około grudnia-stycznia:tak:

tutaj mają chyba inne rozmiary pościeli;-)kurcze ja tez nie pomyślałam i chyba zadzwonie do mamy zeby mi dokupiła poszewki:tak:dzięki za przypomnienie:-)
Oj moja Droga...Ja już któryś tydzień z kolei się zbieram do zrobienia listy pt-co mi z pl.trzeba,co mamunia moja ma mi przywiezć:sorry:.A gdzie kupiłaś staniki do karmienia i koszule.Ja jak nawet jakieś widzę,to taka wybredna baba ze mnie,że mi się nie podobają(wzory zazwyczaj:-p)i nie mam nic:eek:.I o dziwo:szok:-poraz trzeci będę mamunią,a szukam w necie co mi potrzeba dla dziecka:zawstydzona/y:.Chcę być tak przygotowana,żeby nie potrzeba było wychodzić po nic przez kilka pierwszych tygodni-tak,żeby nie było-oj ja gapa nie pomyślałam:sorry:...

hej hej helloł :-):-)

lubiczanka pokoiki cudne- nie pokaże nawet mojej Matysi- po co dołować moje dziewczę,ze ona tak nie ma.Chociaz swoją drogą... my mozemy sobie maowac i wbijac gwożdziiki. Cały korytarz swój pokoj i Matysi ześmy odświezali i to na zupełnie inne kolory niz były:tak: a apropos tych naklejek- to one się tak same trzymają:eek: i sie nie odklejąją? do tapety tez "przylgną"?:confused: Bo przeciez mogę jakoś starszej mojej urozmaicić te sciany jej.
A co do pościeli to piękne są w Mamas&papas ,ale... drogawe :sorry:za to sliczne;-)nie wiem czy w Mothercare czegoś tez nie znajdziesz. No i w Ikea są:tak: takze powodzenia:-)

Co do pogody w "reszcie" Irlandii to :no: zimno wieje i se kropi co chwila.Ale ale Niki spi słodko, ja mam ciepły kocyk i kompika takze jest ok :-D

Pozdrawiam Was wszytskie bez wyjatków.

reklama
hej hej helloł :-):-)

lubiczanka pokoiki cudne- nie pokaże nawet mojej Matysi- po co dołować moje dziewczę,ze ona tak nie ma.Chociaz swoją drogą... my mozemy sobie maowac i wbijac gwożdziiki. Cały korytarz swój pokoj i Matysi ześmy odświezali i to na zupełnie inne kolory niz były:tak: a apropos tych naklejek- to one się tak same trzymają:eek: i sie nie odklejąją? do tapety tez "przylgną"?:confused: Bo przeciez mogę jakoś starszej mojej urozmaicić te sciany jej.
A co do pościeli to piękne są w Mamas&papas ,ale... drogawe :sorry:za to sliczne;-)nie wiem czy w Mothercare czegoś tez nie znajdziesz. No i w Ikea są:tak: takze powodzenia:-)

Co do pogody w "reszcie" Irlandii to :no: zimno wieje i se kropi co chwila.Ale ale Niki spi słodko, ja mam ciepły kocyk i kompika takze jest ok :-D

Pozdrawiam Was wszytskie bez wyjatków.
Dzięki za namiary-teraz tylko musze poszukać gdzie najbliżej znajdę te sklepy-pewnie w Limerick:eek:.
Tak naklejki się trzymają same-i można je przeklejać z miejsca na miejsce:tak:.Myślę,że jeśli tapeta jest bez wypukleń też dadzą jej radę;-).Te z Kubusiem Puchatkiem,które są u Dadzi kupiłam w DIY(były też z Dorą i jakieś tam jeszcze),no te u Dawidka zamówiliśmy w pl.:sorry:.
No Wam to dobrze-właściwie zastanawiam się dlaczego landlordowie robią taki problem z tym malowaniem.Przecież wiadomo,że robisz to "dla siebie"(na jakiś czas z pewnością;-))i nie zrobisz żadnej żenady czy czegoś,co wstyd pokazać ludziom:eek:.Dziwni są:-p.
Co myślicie o mojej fioletowej sypialni?A może jakiś inny kolor wybrać?Zastanawiałam się też nad takim"stopniowaniem "koloru-np.od ciemnego fioletu(bądz zieleni)przy podłodze do jasnego wrzosu(seledynku)przy suficie:confused2:To dopiero szaleństwo-już widzę minę J(ale nie dlatego,że mu się nie spodoba pomysł,ale wizja przedstawienia właścicielowi:rofl2:)

Do góry