reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

witajcie

AsieńkaM - jest super! Alinka była zazdrosna tylko na samiutkim początku, tak może z 2 tyg., ale staraliśmy sie poświęcać jej bardzo dużo czasu, żeby nie czuła sie odrzucona i nie miała wrażenia, że Kuba jest ważniejszy. Myślę, że sie udało.
Czasami tylko trochę się denerwuje jak Kubuś dużo płacze (kolki) i trzeba sie wtedy tylko nim zająć.

We wtorek mamy wycieczkę do Dublina, a stamtąd jedziemy do mojego brata do Tralee - tak, że cały dzień w drodze. Muszę sie rozglądnąć, czy kupię jakiś termos na gorącą wodę.

Miłego dnia!!!

reklama
Barmanka moja Zuzia to kamyczki zbiera, a że mamy wysypane pod oknem kamykami to tylko co chwile je przesypuje, rozsypuje, zamiata i wynajduje zawsze najbardziej ładnego, takiego okrągłego, głatkiego.
Asienka_r a to Ania radoche miała, Zuzia od Ani nauczyła się że fajnie sobie wejść w każdą wode jaka sie spotka:-D
Katrina
no to fajnie, że Alinka nie jest bardzo zazdrosna. Mam nadzieje, że niedługo Kubusia przestaną męczyć kolki, biedactwo. A na zdjęciu to wygląda na dużego i zdrowego bobasa.

Dziendobry dziewczyny ale mnie kuzwa brzuchol boli :(
My nadal walczymy ze spaniem nikusia no od wrocilam z polszy maly sroch nie chce usypiac w lozeczku i drze sie jak poparzony:(.wczoraj do 12w nocy sie z nim meczylam tzn usnal mi na lozku to go chcialam przenies a ten sie ocknal i histeria i tak kilka razy az w koncu obudzil kacperka i znowu spalam w pokoju dzieci a kacper z tata:(i kuzwa o co mu chodzi nigdy z nim nie spalam ani nie bujalam zawsze zasypia sam w lozeczku a tu jakies himery o co kaman :(
Jutro wakacje super:)kacper juz w skowronkach:)
A mam pytanko odnosnie rayanera czy sprawdzaja ci masz w wozku i karza rzeczy powkladac do podrwcznego bagazu.chcialam wziasc materac do plywania i sie zastanawiam czy wsadzic go do siatki do wozka i czy sie nie dosraja:(jak myskicie?
I jeszcze jedno pytanko odnosnie nikusia odprawy jakie obywatelstwo zaznaczalyscie majac irish paszport dla dzieci?

Katrina, fajnie że Alinka odnalazła się w roli starszej siostry :tak:
A jakiego medykamentu używasz na kolkę? Ja mam do odstąpienia jedną buteleczkę Sab Simplex (drugą napoczętą sobie zatrzymam), gdybyś była zainteresowana ;-) (myślałam że Alicja ma kolki, a tu po tygodniu czasu jej przeszło :eek: więc to chyba jednak nie kolki....).
Fajny bąbel z Kubusia.

Asienka, ooo tak kamienie też na topie :cool2: dodam że nasz ogród wyłożony jest kamieniami więc sobie tylko wyobraź :confused2: najlepsza zabawa to spuszczać kamienie ze ślizgawki i patrzeć który najdalej poleci :confused2:

Biola, my w sumie nigdy pod wózkiem nic nie mieliśmy więc nie wiem.. Co do drugiego pytania to zaznaczasz Irish, jeśli leci na irlandzkim paszporcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Biola tak jak Barmanka skazała,irlandzkie:tak:Ja to przy odprawie tak się zamotałam,że szok.Matt obywatelstwo irlandzkie,paszport wydany w Irlandii,rodzice obywatelstwo polskie,paszporty wydane w Polsce a Radek obywatelstwo polskie,paszport wydany w Irlandii:-D
Ja,lecąc do Hiszpanii miałam pod spacerówką kocyk dla Matta,nie sprawdzali,kazali wózek złożyć i położyć na taśmę do prześwietlenia i czy Ty jak będziesz tam miała materac to dasz radę wózek złożyć?A w sumie to ja leciałam z Cork więc inne zasady bo z Radkiem z Dublina latając nigdy wózka na taśmę nie kładłam tylko przez bramkę kazali nim przejechać:tak:

Do góry