reklama

Mamy z Reading

Dzien dobry!

Jak wstalam i zobaczylam piekne slonko, to az mi sie lepiej zrobilo :tak::tak::tak: Co prawda zimnica jest, ale zaraz na spacer idziemy tylki przewietrzyc :tak:

martita milej wizyty pani z przychodni :tak:

Milego dzionka zycze! Pojawie sie potem.

reklama
A dzien dobry:-) No wlasnie czekamy na pania ma przysjc ok 1.Paulineczka wlasnie zasnela a ja kozystajac z wolnej chwilki klikam:-) a po poludniu tez wybieramy sie na spacerek no mi tez sie humorek poprawil jak zobaczylam sloneczko:)

Magda sliczny jest Twoj Synek widzialam wasze zdjecie na naszej,,,:-) A co do twojego opisu na temat ogrzewania na prad to wlasne sami nad tym mysimy bo taz mamy na prad i mamy troszke stracha,Dopiero mielismy jeden rachunek za 1.5 miesiaca ale maz wtedy mieszkal sam to byo 60f ale nie grzal w tedy a teraz bedzie za w grudniu rachuek i zobaczymy jak to bedzie. A jak tam zdroweczko Natanka? przeszlo kichanie? Pozdrawiamy

Sewa a ty masz profil na naszej? Bo chcialabym zobaczyc Twojego szkrabka::-)

witam Mamuśki!
a u nas od rana pruszy śnieżeg:-)pewnie moj 6-cioletni bratanek pojeżdzi dziś na sankach:)sama bym pojeździła:-D
Natanek właśnie jest na spacerku z Babcią,a ja mam chwilę dla siebie:)
Martita dziękujemy,Twoja Paulinka tez śliczna dziewczynusia i ma takie ładne oczka:tak:no a Natanke troche kicha,ale jakby mniej,smaruję mu pod noskiem neomecynom i chyba pomaga,nasza pani doktor nam tak kiedyś kazała,dobry sposób na katarek.
no a wczoraj własnie moj Piotrek był ogladac mieszkanka i jedno jest super,wysłał mi fotki. 2 pokoje,livingroom i 750f:szok:do tego rachunki no i ten gaz na prąd i w dodatku okazało się ze na kluczyk.No nie wiem czy sie zdecydujemy... zastanawiam sie czy dostaniemy Housing Benefit... gdybym miała gwarancje ze teak,to bym sie nie zastanawiala nad tym mieszkaniem,bo jest naprawde suuuuper!!!!no zobaczymy jak to bedzie. A Ty Martita daj znać co tam po wizycie. Ja idę coś przekąsić:-) chyba nigdy nie schudne jak bede tak podjadac:-D ale co mam zrobić jak głodna jestem???co nie??hihi:-D

witam Mamuśki!
a u nas od rana pruszy śnieżeg:-)pewnie moj 6-cioletni bratanek pojeżdzi dziś na sankach:)sama bym pojeździła:-D
Natanek właśnie jest na spacerku z Babcią,a ja mam chwilę dla siebie:)
Martita dziękujemy,Twoja Paulinka tez śliczna dziewczynusia i ma takie ładne oczka:tak:no a Natanke troche kicha,ale jakby mniej,smaruję mu pod noskiem neomecynom i chyba pomaga,nasza pani doktor nam tak kiedyś kazała,dobry sposób na katarek.
no a wczoraj własnie moj Piotrek był ogladac mieszkanka i jedno jest super,wysłał mi fotki. 2 pokoje,livingroom i 750f:szok:do tego rachunki no i ten gaz na prąd i w dodatku okazało się ze na kluczyk.No nie wiem czy sie zdecydujemy... zastanawiam sie czy dostaniemy Housing Benefit... gdybym miała gwarancje ze teak,to bym sie nie zastanawiala nad tym mieszkaniem,bo jest naprawde suuuuper!!!!no zobaczymy jak to bedzie. A Ty Martita daj znać co tam po wizycie. Ja idę coś przekąsić:-) chyba nigdy nie schudne jak bede tak podjadac:-D ale co mam zrobić jak głodna jestem???co nie??hihi:-D

Magda wyslalam Ci na profil na temat hb informacje, jak by co to pytaj ? a i jeszcze jak u nas to ten zasielek poszedl bardzo posto, takze u was mysle ze tez nie bedzi problemu:-)

A z tym jedzeniem to ja tez tak mam.ale juz troszke schudlam bo wzielam sie za siebie,normalnie to jest najgorsze co moze byc,udrek ktora zostaje po porodzie ;)

Ostatnia edycja:
Tam gdzie zalozylas ten watek na temat benefitow. ale nic tutaj ci napisze. My placimy 800f za misiac i dostalismy 150 tygod hb ale to dlatego tak duz bo nie mamy jeszcze tax credit;;( a no i jeszcze zalezy to od pensi meza,ale nie martw sie my dostalisy w 3tygonie bardzo szybciutko no i jak macie juz child benefit i mieszknko to skladajcie jak najszybciej:)

aha to widzialam:) a musimy miec najpierw child benefit zeby starac sie o HB??moj piotrek pobiera working tax credit,a na child tax credit i child benefit czekamy jz jakies 2 miesiace:-(mam nadzieje ze w koncu dostaniemy.

A wiesz co to nie wiem jak tak,ale chyba nie tylko jak potem dostaniecie to trzeba ich powiadomic.A z taxcreditem to my tez juz 2 miechy ale ja dosylalam NIN no ale dzwonilam z tydzien temu i mowili ze pozytywnie rozpatszony wniosek tylko nie a jeszcze grafiku co do placy, moze wy tez zadzwoncie to bedzie cie wiedziec na cym stoicie ,najlepiej jest dzwonic w niedziele to mniej ludzi dzwoni bo na tygodniu to koszmar. OK ja spdam cos zjesc a potem ta wizyta ,puzniej pogonimy do tesco takze do wieczoraka papa;)

reklama
My wrocilismy ze spacerku, zimno, ale spacerek mozna zaliczyc do udanych.

My wynajmujemy mieszkanko 2- pokojowe za 700 £ do tego dochodza nam jeszcze oplaty, czyli woda i prad..... a tu wszystko mam na prad :baffled::confused: troche tego wychodzi miesiecznie, ale jest cicho, spokojnie wiec nie narzekam.

Maggda w bloku obok mnie jest mieszkanie do wynajecia za 775£ Wypatrzyma ogloszenie w dzisiejszej gazecie.
Moze warto sprawdzic. Bo to fajna okolica :tak:Jak bedziesz chciala namiary to napisze Ci na priv.

martita jak tam po wizycie? Milego spacerkowania!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry