• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

A ja się nie doczekam na męża :( za karę dzwonilam że ma mi shoarme z kurczaka z serem zapiekanym frytkami i surówka odebrać bo ja już zamowilam dla niego ruskie hehe :)

reklama
Mój mi powiedział ze zachowuje się jak stary moher :/ a mianowicie sytuacja dzisiaj wyglądała tak na poprzednim mieszkaniu (obok w domu) trzeba było jechać do komunalki i napisać deklarację o śmietnik (bo to Nowy budynek i każde mieszkanie musiało sobie załatwić) ale żeby nie stało 6 smietnikow pod domem (bo tyle jest mieszkań w 1 domu) to przywieźli kontener (po znajomosci) bo tak to w komunalnce powiedzieli każde mieszkanie osobno i koniec w tamtym budynku mieszkało 14 osób... a dzisiaj w urzędzie (przepisujac się z tamtego mieszkania do budynku obok żeby dostać smietnik) dowiedziałam się ze od lipca do teraz w tamtym budynku podobno mieszka 9 osób!!!!! Więc ktoś od lipca wypierd*** śmieci a nie płaci a ja idąc z tymi odpadkami muszę stawiać worki obok śmietnika bo NIE MA MIEJCA GDZIE WRZUCIĆ (a baba powiedziała ze nie przywioza nam większego dopóki wszyscy nie napiszą pisma) i ja płacę prawie 20zł miesięcznie za śmieci !!!!! Czyli już zapłaciłam 140zł a ktoś ma to w dupie i nie płaci... a korzysta ze śmietnika! I dzisiaj zalatwilam sobie śmietnik taki mały do góry otwierany mają mi go.podpisać w komunalne a mianowicie NR.MOJEGO MIESZKANIA i jak zobaczę że ktoś wdupia mi śmieci do MOJEGO śmietnika to zaraz zapytam gdzie ma swój! :D i koniec kropka :D kazalam mojemu dzwonić do właściciela (to jego kolega) i powiedzieć ze inni lokatorzy lecą w chu****a ja śmieci muszę zostawiać na trawie bo nie M gdzie wrzucać :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Maya inhalator mialam w planach,ale ostatnio bardzo malo chorowali i nie kupowalam a antybiotyk raz w roku to tez nie jest tragedia mysle. Agiszonek ja codziennie sprawdzam czy aby na pewno zaden rozstep nie wyszedl :p. Najgorszy dla mnie na ta chwile straszny celulit na udach. Nie wiem jak sie tego gowna do lata pozbede :/.

Volka ja wolę dać antybiotyk i żeby dziecku szybko przeszło. Tym bardziej, że nie bierzecie stale antybiotyku. A stosowanie nebbud i berodual też nie jest za dobre :/

Akurat tutaj sie nie zgodzę, ale moze to zalezy od dziecka. Nam tylko to pomaga pezy infekcjach, no ale my mamy podejrzenie astmy i takie leki u nas zagościły na stale praktycznie przy infekcjach.

A trzeba pamiętać ze antybiotyk leczy infkecje bakteryjne a nie wirusowe a co za tym idzie podawany na wyrost. Bo wiekszosc infkecji gornych i dolnych drog oddechowych sprawiaja wirusy.

Nebbud jest sterydem przeciwwirusowym i przeciwzapalnym wiec jego dzialanie na uklad oddechowy jest szybszy bo podawany wziewne, niz antybiotuk ktory dziala po 3-4 dawce.

VIOLKA no jak tak dawno byl antybiotyk to pewnie ze nie zaszkodzi jakos bardzo. Oby szybko do zdrowka wrocil bo dziecko chore to koszmar. My odpukac od listopada chorujemu co 6 tyg a nie co 3 :-/ a to juz postęp w naszym leczeniu. I juz mamy sposb ma wstrętne wirusy, zabijamy w zarodku i po trzech dniach ani śladu.

Laski na pewno nie pomyliłyście becikowego z jednorazową zapomogą na urodzenie dziecka? Becikowe dostaje sie z urzędu miasta bądź gminy a zapomogę w mopsie i tam jest próg finansowy. Oba świadczenia wynoszą 1000 zł. Chyba ze ja mam jakieś stare info:confused:

Jest prog dochodowy na Becikowe 1922 zl na osobe przynajmniej tak bylo dwa lata temu i z tego co wiem nadal jest.

Mops daje zapomoge ale to od duzo niższego progu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry