• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti może za dużo chcialas napisać i chwilowo cię zablokowało hehe :)
Jednym słowem za dużo się udzielam,.. ok będę miała to na uwadze ;)

Nie wiem już co myśleć ... tak sie cieszyłam ze nie wydam 3tys na suknie a babcia jest załamana (ona dała pieniązki), mama mnie wyśmiała (to sukienka na poprawiny) i ciąga po salonach sukien ślubnych, a tato prosto z mostu powiedział że jestem do niej za gruba i ze po ciazy w 2 miesiace nie schudne i mam sobie wybic ta sukienke wogóle z głowy i zostawic na sylwestra za 2 lata :/ cudnie ... No ja tez inaczej sobie wyobrażałam 2lata temu swoja sylwetke podczas tego dnia ... schudłam 14kg i ... zaszłam w ciąże :p ale marzenia o krótkiej sukni zostały chociaz wiem ze duzo lepiej wygladam w długiej ... no i nie wiem co robić

Może nie będę zbyt miła w tym co napiszę ale jak dla mnie buty śliczne ale suknia jakby z przed 20 lat. Teraz modniejsze i bardziej pasujące zwłąszcza do większej figurki są suknie bez dodatków aż takiej ilości koronek. Gdyby była bardziej gładka, byłaby ładniejsza.. Co do długości- mnie akurat pasuje.. ale tak jak mówi Arusiowa- na przyjęcie nie na wesele :)
Nie sztuka wydać i 10 tys na suknię która swoim przeładowaniem będzie kuła w oczy.. Może inaczje wygląda na tobie.. ale na wieszaku jak dla mnie za dużo koronki- ale to mój gust i moje zdanie ty masz prawo mieć inne!

Fanti ja kluski robie tak
Ziemniaki gotuje osolone juz
Przegniatam przez praske.
Ugniatam na dnie garnka czy miski i dziele na 4 czesci.4 czesc wyciagam na bok i w to miejsce wsypuje make ziemniaczana i dodaje mleko .
Tak na oko .

Lewusek- ja nie daje mleka, ew. jajko :) ale każdy robi inaczej

O to to.. Lewusek ja robię dokładnie tak tylko tak jak Izik bez jajka i bez mleka czy wody.
Mój mąż dodaje jajko.
A mama twierdzi, że powinny w tym być surowe ziemniaki starte bo taki przepis dostała i jadła w Bytomiu u rodziny.

Nie wytrzymie! Takiego dupnego posta napisałam i mi nie wyslalo !

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Spoko.. ja dziś tak miałam 2 razy.. dopiero za trzecim udało się napisać..

I własnie.. wtedy pytałam też Lewusek jak wózek- czy już dotarł wreszcie? Wyjaśniło się coś??

Mój mąż z racji remontu postanowił pójść na L4 bo w tym miesiącu może sobie na to pozwolić (oficjalnie z szefem to omówił) . Miał być na 11.30 w przychodni.. a tu po 13 a on jeszcze w kolejce siedzi.. a remont stoi w miejscu.. No i w drodze powrotnej obiecał mi pączka.. i czekam...........

reklama
Kamilaasami.. celowo poszukałam teraz Twojego zdjęcia.. i gdzie ty niby jesteś tych większych rozmiarów??
Osobiście jak się tak tobie przyjrzałam na tym ostatnim zdjęciu- wyobrażając sobie, że nie masz brzuszka.. krótka sukienka jak najbardziej, ale gładka, lekko poszerzana.. z ewentualnym lekkim akcentem koronki np od jednego ramienia do brzuszka czy aż do dołu.. i tyle..

Kamila a mnie się sukienka podoba :) Zresztą najważniejsze jak Ty w niej wyglądasz! Za to buty te na szpilce nie są w moim typie ale to Twoj dzień :) Zresztą chciałabym zobaczyc jak wyglądasz w całości!!!!

nop nasze ma byc na 90 osób i ze wszystkimi bajerami ... tylko ja nienawidze długich sukni :( nigdy takiej na sobie nie miałam i jak je przymierzam to na samą mysl juz sie wkurzam, ze bedzie sie ciagneła, ze niewygodna, a jeszcze wyskoczyc z takiej zeby nakarmic młodego to bedzie masakra a tą zdejme w 2 minutki :p no nic ... jeszcze kilka salonów mi zostało ... w srode jestem umówiona z mamą do kolejnego :/ zobaczymy .. moze sie faktycznie w jakiejs "zakocham" a wtedy się wam pochwale, ale to bardzo mało prawdopodobne, dzieki dziewczyny za opinie ... wiem ze jak pójdę w tej to nie bede żałowała

Arusiowa ... faktycznie bardzo ładnie sie prezentowała :)

Fanti ... no ja jestem taki troche oldschool :P proste formy do mnie nie przemawiaja i wszystko co jest nazwane modern czy future mnie po prostu odrzuca, a co do rozmiarów to mam 165cm i 90kg - szczuplutka nie jestem :P teraz nie mieszcze sie w nic a przed ciazą to był rozmiar 42 stąd de szpilki ... żeby chociaz troche sie wysmuklic (a szczerze mówiąc to na chwile obecna nie mieszcze sie nawet w ta sukienke :P kupiłam ją bo przymierzałam ją we wrzesniu czyli jakis 3 miesiac ciazy i w tedy prezentowała sie fajnie ...

Prawdziwe śląskie kluski, te ciemne robi się surowych ziemniaków.... moja babcia była szefowa kuchni i pamiętam, że takie robiła.... bo jeszcze są jasne kluski ;)

Kamila. Sukienka ladna, skromna, ale ocenic mozna jak jest ubrana. Bo czasami cos co niepozorne moze kogos olsnic i odwrotnie. Nie chcesz poczekac z ostatecznym zakupem i wyborem jak juz bedziesz widziala ile schudłas i w czym sie dobrze czujesz? Szpilki śliczne
Fanti, Iska no juz dziewczyny konczcie te remonty bo to czas na relaks a nie wyścigi
Volka czyli musisz czesciej rozdzielac chlopakow skoro osobno tacy grzeczni.

Jednym słowem za dużo się udzielam,.. ok będę miała to na uwadze ;)

Może nie będę zbyt miła w tym co napiszę ale jak dla mnie buty śliczne ale suknia jakby z przed 20 lat. Teraz modniejsze i bardziej pasujące zwłąszcza do większej figurki są suknie bez dodatków aż takiej ilości koronek. Gdyby była bardziej gładka, byłaby ładniejsza.. Co do długości- mnie akurat pasuje.. ale tak jak mówi Arusiowa- na przyjęcie nie na wesele :)
Nie sztuka wydać i 10 tys na suknię która swoim przeładowaniem będzie kuła w oczy.. Może inaczje wygląda na tobie.. ale na wieszaku jak dla mnie za dużo koronki- ale to mój gust i moje zdanie ty masz prawo mieć inne!

O to to.. Lewusek ja robię dokładnie tak tylko tak jak Izik bez jajka i bez mleka czy wody.
Mój mąż dodaje jajko.
A mama twierdzi, że powinny w tym być surowe ziemniaki starte bo taki przepis dostała i jadła w Bytomiu u rodziny.

Spoko.. ja dziś tak miałam 2 razy.. dopiero za trzecim udało się napisać..

I własnie.. wtedy pytałam też Lewusek jak wózek- czy już dotarł wreszcie? Wyjaśniło się coś??

Mój mąż z racji remontu postanowił pójść na L4 bo w tym miesiącu może sobie na to pozwolić (oficjalnie z szefem to omówił) . Miał być na 11.30 w przychodni.. a tu po 13 a on jeszcze w kolejce siedzi.. a remont stoi w miejscu.. No i w drodze powrotnej obiecał mi pączka.. i czekam...........
Fanti to mowisz o kluskach tartych.
To pol na pol dajesz ziemniakow.Musialabym mame podpytac.Ja takie ciemne kluski uwielbiam z boczkiem i tluszczykiem.Ale z sosem i roladka tez sa pycha .
Zapytam mame to Ci napiszę

Ciezko z tym rozdzielaniem. Teraz babcia pomaga i zaprowadza Adasia a na codzien jest to niewykonalne. A jeszcze jak bedzie dziecko to ja sie zastanawiam czy chlopaki w ogole beda chodzic do przedszkola czy ja dam rade sama z nimi i tym maluszkiem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry