• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

Tak samo jak ja mówię będę piekła placek ( jabłecznik,drożdżowy itp) a on myślał że ja będę placki ziemniaczane robić :D a on mówi że to Kołocz a nie placek...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Moja mama pochodzi z malopolski a dokładniej z Nowego Sacza i np tam na kolocz czy ogolnie ciasto placek sie mowi .Klusek slaskich rolad tez nie znala.Dopiero mama mojego taty ja uczyla na slasku

Lewusek ja jestem z tej drugiej strony Wisły :D małopolska...[emoji14]a po 5 latach związku o przebywania z moim slazakiem czasami mi się zdarzy mówić jak oni :D

Mój jest zza Pszczyny (Poręba) to oni już wszyscy godaja :D
Ciężko miałam przez pierwszy rok półtora jak on do mnie ,godoł' albo i niego w domu... i niby to dla nich śmieszne było ze ja nie rozumie kiedyś nawet się poplakalam i nie chciałam nigdzie z nim jeździć bo się ze mnie śmiał... to niby w zartach było ale jakoś mnie to nie bawiło :D

Tak samo jak ja mówię będę piekła placek ( jabłecznik,drożdżowy itp) a on myślał że ja będę placki ziemniaczane robić :D a on mówi że to Kołocz a nie placek...

hihi to widze że u was podobnie :D najbardziej mi sie smiac chciało jak jeszcze na początku pojechalismy do P-nia i sie zapomniałam w sklepie poprosiłam o zrywke - babka na mnie patrzy jak na wariata, mój sie ze mnie smieje i mówi: opisz pani co chcesz ... :P z plackiem tez sie kiedys przejechałam :P dla mnie placek to tez ziemniaczany :P

reklama
Ciemne kluski muszą być z surowych tzn nie tylko :)
Moja kuzynka mieszka na gwiazdy :)
Ja się zabieram z łóżka bo muszę rosół zrobić i naczynia umyć

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry