reklama

Marcowe mamy 2016

No ja w pierwszej ciąży to też dopiero w 17 tygodniu poczułam. A teraz wieczorem znów dzidzia się uaktywnia :). Aż mi się nie chce wierzyć, że takie małe coś wielkości brzoskwini może mnie tak wyraźnie pukać :P.

reklama
Szkoda ze suwaczków nie widzę z telefonu. U mnie 12 tydzień a w poprzedniej ciąży czułam ruchy juz na pewno w 18 (chociaż wcześniej tez czasem cos mi się wydawało ale nie miałam pewności. Myślę ze teraz łatwiej mi będzie zauważyć ze to to. Jeszcze brzucha nie widac. Oby dlugo bo mecza mnie komentarze ludzi i dbanie przesadne o moje zdrowie ;)

Blekinge ja tez zamierzam co nieco dokupi tak dwa miesiące przed. A ze akurat beda wyprzedaze, to bedzie mozna nieco bardziej zaszaleć;)
A ubranka w rozm 50 kupujesz? Ja przy Kubusiu mialam tylko kilka sztuk na 56, reszte 62. I w sumie dobrze wyszlo bo Mlody mial 60cm gdy sie urodzil:) wiec w 56 pochodzil ledwo miesiac.

Ja w pierwszej ciazy w 16 tygodniu poczulam 'rybke' w brzuchu;) kolo 22 tygodnia juz mozna bylo zauwazyc wyrazne ruchy na skorze:)

Ja kupowalam przed urodzeniem Alexandra wszystkie ubranka w rozmiarze 56 (sama mialam 60 cm przy urodzeniu, oboje z mezem wysocy). A Alexandrer urodzil sie ... 50 cm. We wszystkich swoich ubrankach doslownie plywal. Dlatego teraz na pewno kupie kilka na 50cm :-D

Mala Mi u mnie jest to samo wszyscy mowia ze chlopiec bedzie. A ja spogladam na zdjecie z usg i mi bobo na dziewczynke wyglada [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ja kupowałam większość ubranek na 62 (na metce było 0-3 to brałam :sorry:) i potem się położna na porodówce śmiała że chyba się spodziewałam wielkoluda (ojciec ma niecałe 2 metry, więc miałam prawo) :sorry: Pierwsze ubranko to było jakoś mieszane rozmiarowo, 62-56, mała ubierana byla na cebulkę. Miałam też kilka ubranek na 56, ale na początku i w nich się topiła, przy urodzeniu miała 55 cm. Po niecałym miesiącu okazało się że mogę już te 56 odłożyć, bo niektóre zdążyłam tylko raz założyć. Jedne śpiochy tylko do zdjęcia założyłam :-D

W poprzedniej ciąży poczułam ruchy ok 16 tygodnia, ale też nie sądziłam że teraz już można coś czuć :sorry: Przed chwilą chyba znów coś poczułam :szok:

Dla mnie to wszystko jedno co by było, w końcu na początku tak samo się wychowuje każdą płeć, ok roku dopiero się wyrabiają preferencje co do zabawek ;-) Potem wszystko wyjdzie w praniu.

Mała_Mi ja też dziś wizytuję i dotrzymam Ci towarzystwa ze stresem :sorry: Na którą masz? ;-)

reklama
Ja się właśnie wzięłam za robienie zupy- naszło mnie na jarzynową. I chyba jeszcze naleśniki ze serem zaserwuje:-D
A na poprawę humoru polecam wątek na forum babyboom- Poród Na Wesoło- ale się uśmiałam:-)
Dziewczyny, które dziś wizytują trzymam kciuki, żeby wszystko było ok:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry